INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Abramovic a renunțat la Chelsea și vrea să cumpere un club din Rusia » Anunțul unui avocat celebru: „Au început discuțiile”

Roman Abramovic, fostul patron al lui Chelsea, ar intenționa să preia un club din prima ligă a Rusiei. +14   FOTO
Roman Abramovic, fostul patron al lui Chelsea, ar intenționa să preia un club din prima ligă a Rusiei.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 martie 2022 17:23 / Actualizat miercuri, 09 martie 2022 17:39

Roman Abramovic, fostul patron al lui Chelsea, ar intenționa să preia un club din prima ligă a Rusiei. 

După ce a decis să vândă Chelsea pentru a scăpat de oprobriul public, în urma invaziei lansate de Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei. Abramovic ar fi tentat să revină în fotbal. Alexander Dobrovinsky, un avocat celebru din Rusia, susține că omul de afaceri ar fi demarat deja discuțiile pentru a prelua un club, fără a-l numi. 

„Să lăsăm istoria să ne învețe o lecție!” » Atleta afectată din cauza conflictului din Ucraina: „Vă rog, opriți războiul!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
„Să lăsăm istoria să ne învețe o lecție!” » Atleta afectată din cauza conflictului din Ucraina: „Vă rog, opriți războiul!”

Abramovic a mai investit în fotbalul din Rusia 

În anul 2004, Sibneft, compania deținută de Roman Abramovic, devenea sponsorul principal al lui ȚSKA Moscova. Înțelegerea a valorat 54 de milioane de dolari și a durat până în 2006.

Abramovic a ajutat și Federația de la Moscova, în momentul instalării lui Guus Hiddink la prima reprezentativă. „Da, am discutat cu domnul Abramovic, mi-a spus că vrea să aducă echipa la un nivel înalt”, povestea Hiddink. 

Pentru că salariul antrenorului olandez era imposibil de suportat de ruși, fostul patron al lui Chelsea a transferat 5 milioane de dolari în conturi Federației. 

Abramovic a finanțat timp de 5 ani și una dintre academiile de top ale rușilor, la Tolyatti, unde au fost formați fotbaliști precum Roman Zobnin sau Alan Dzagoev.

Strategie pentru a reintra în grațiile rușilor?

Potrivit britanicilor de la Daily Mail, Abramovic riscă până la 15 ani de pușcărie dacă intră în Rusia după ce a răspândit „fake-news-uri” în comunicatul său în care anunța că vinde Chelsea.

Acesta a folosit cuvintele „război în Ucraina” în comunicatul dat în loc de „acțiune militară specială”, termenul folosit de propaganda de la Moscova. 

Investiția în fotbal din Rusia ar putea fi o strategie pentru a reintra în grațiile Kremlinului.

VIDEO Emil Caras, secund Dinamo Kiev, despre situația fotbaliștilor: „Cel mai greu îmi e să mă uit în ochii soțiilor când mă întreabă de ei”

Impactul războiului asupra sportului:

Legenda din echipa lui Mircea Lucescu, declarat „marele trădător al Ucrainei”: și-a pierdut toate trofeele!

Nikita Mazepin ia atitudine, după ce a fost exclus din Formula 1 » Rusul înființează o fundație pentru sportivii care nu pot concura din motive politice

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  09 Martie 2022, 22:39

Sa vedem cati o sa mai tina cu Chelsea dupa ce vor deveni o echipa de mijlocul clasamentului...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează