INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Câți bani au pierdut Abramovich, Ahmetov și oligarhul preferat al lui Putin de la începutul războiului » Unul dintre acționarii lui Spartak Moscova e pe minus cu 17 miliarde

Vagit Alekperov, alături de Vladimir Putin // FOTO: Imago
Vagit Alekperov, alături de Vladimir Putin // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 14:41 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 15:00

Războiul dintre Rusia și Ucraina i-a afectat pe plan financiar pe oamenii de afaceri din cele două țări, aceștia pierzând sume importante.

Apropiați de președintele Rusiei, Vladimir Putin, dar și puternic implicați în sport, oligarhi precum Abramovich, Usmanov sau Alekperov au pierdut miliarde de dolari din cauza războiului.

Ce a pățit „marele trădător al Ucrainei”, la scurt timp după ce a devenit persona non grata în țara sa
UCRAINA
Ce a pățit „marele trădător al Ucrainei”, la scurt timp după ce a devenit persona non grata în țara sa

Rinat Ahmetov: - 3,5 miliarde de la începerea războiului

Ahmentov deține cel mai mare conglomerat industrial din Ucraina, localizat în Mariupol, oraș grav afectat de război. Omul de afaceri a suferit serios de pe urma conflictului armat, pierzând o bună parte din avere, potrivit Bloomberg Billionaires Index, un raport al averii miliardarilor, actualizat în fiecare zi, după închiderea Bursei de la New York.

  • Averea lui Ahmetov la începutul anului 2022: 11,7 miliarde de dolari
  • Averea lui Ahmetov înainte de încperea războiului: 9,5 miliarde de dolari
  • Averea lui Ahmetov în prezent: 6,08 miliarde de dolari
  • Averea minimă în ultima lună: 5,37 miliarde de dolari (7 martie 2022)

Abramovich a pierdut 700 de milioane de dolari

Roman Abramovich, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a avut și el de suferit, după ce Guvernul din Marea Britanie a impus sancțiuni dure împotriva oligarhilor ruși. Patronul lui Chelsea, club pe care vrea să-l vândă cu 3,3 miliarde de dolari, a participat intens la negocierile de pace între Rusia și Ucraina, dar tot a avut de suferit pe plan financiar.

  • Averea lui Abramovich la începutul anului 2022: 18 miliarde de dolari
  • Averea lui Abramovich înainte de începerea războiului: 15,1 miliarde de dolari
  • Averea lui Abramovich în prezent: 14,4 miliarde de dolari
  • Averea minimă în ultima lună: 13 miliarde de dolari (4-6 martie 2022)

Și oligarhul preferat al lui Putin e pe minus

Alișer Usmanov, fost investitor la clubul Arsenal Londra (în perioada 2007 - 2018) şi fost sponsor la Everton până la începutul conflictului din Ucraina, e considerat oligarhul preferat al lui Putin.

Recent, Usmanov a fost deposedat de statul italian de Mercedes-Maybach S650 Guard VR10, o limuzină blindată în valoare de 670.000 de euro, dar aceasta nu a fost singura pierdere suferită de fostul președinte al Federației Internaționale de Scrimă.

  • Averea lui Usmanov la începutul anului 2022: 21.3 miliarde de dolari
  • Averea lui Usmanov înainte de începerea războiului: 21,4 miliarde de dolari
  • Averea lui Usmanov în prezent: 19,8 miliarde de dolari
  • Averea minimă în ultima lună: 17,7 miliarde de dolari (9-14 martie 2022)
Câți bani au pierdut Abramovich, Ahmetov și oligarhul preferat al lui Putin de la începutul războiului » Unul dintre acționarii lui Spartak Moscova e pe minus cu 17 miliarde
Alișer Usmanov, stânga, alături de Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional // FOTO: Guliver/GettyImages

Acționarul lui Spartak Moscova a pierdut 17 miliarde

Omul de afaceri azer Vagit Alekperov a fost cel mai afectat de la începutul războiului. Acesta deține 20,6% din compania petrolieră Lukoil, pe care a fondat-o și al cărei președinte este, și are  36,8% din clubul Spartak Moscova.

La începutul anului 2022, Bloomberg calcula că acesta are o avere de 22,8 miliarde de dolari. Interdicțiile impuse companiilor rusești l-au afectat serios pe Alekperov, care în prezent are o avere de 5,36 de miliarde.

Și Leonid Fedun, partenerul de afaceri al lui Alekperov, și-a pierdut o mare parte din avare. Acționarul lui Spartak avea o avere care se ridica la 6,7 miliarde de dolari înainte de război, însă oligarhul rus pretinde că și-a pierdut 99% din bani, după invazia Rusiei din Ucraina. În trecut, oligarhul rus ar fi investit 500 de milioane de dolari în arena echipei Spartak Moscova, stadion pe care s-au disputat partide din cadrul Campionatului Mondial din 2018.

Citește și: 

Reprezentantul Rusiei, plin de tupeu la congresul FIFA: „Suntem aici și nu ne ascundem!”

Marea Britanie impune reguli dure pentru sportivii din Rusia și Belarus » Ce trebuie să facă pentru a participa la Wimbledon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
tororosso
tororosso  •  01 Aprilie 2022, 15:58

Atât la noi cât și oriunde la acești hoți miliardari să le rămână doar cu ce le-am dat eu . Averile dobândite prin jaful național să le fie confiscate până la rudele de gradul trei . Să simtă și ei cum se poate trăi fără vile ,palate ,iahturi și conturi grase prin bănci . Sunt doar niște *** care au profitat după schimbarea regimului din țările de baștină .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează