INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Unul rămâne, altul pleacă » Ce-i așteaptă pe Răzvan Lucescu și Alexandru Mitriță la PAOK, după eșecul din finala Cupei

Răzvan Lucescu, PAOK // foto: Imago Images
Răzvan Lucescu, PAOK // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 22 mai 2022 14:34 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 18:35

Răzvan Lucescu (53 de ani) va continua la PAOK, deși nu a cucerit niciun trofeu, pierzând și finala Cupei Greciei, sâmbătă, 0-1 cu Panathinaikos

Primul sezon al lui Răzvan Lucescu, în al doilea mandat la PAOK, s-a încheiat fără trofeu. Trei competiții în care a cedat în momentele importante. 

Cine ar putea juca pe Ghencea în sezonul viitor de Liga 1: „Am vorbit cu un prieten”
STADION
Cine ar putea juca pe Ghencea în sezonul viitor de Liga 1: „Am vorbit cu un prieten”

Răzvan Lucescu nu a rezistat la 3 sprinturi simultane 

În campionat, a pierdut cursa cu Olympiakos încă din toamnă. Între 17 octombrie și 5 decembrie a avut patru înfrângeri și un egal: 4-4 cu Volos (a), 1-2 cu Olympiakos (d), 0-2 cu Atromitos (d), 0-1 cu Aris (a) și 2-3 cu Ionikos (d). 

Spre sfârșitul play-off-ului, a căzut din nou: șapte partide la rând fără victorie, cinci eșecuri și două remize. Doar locul 2, la 19 puncte în spatele campioanei Olympiakos. 

În Conference League, a depășit faza grupelor de pe poziția secundă, după FC Copenhaga, a trecut de play-off (0-1 și 2-1, 5-3 la penalty-uri cu Mitdjylland) și „optimi” (1-0 și 2-1 cu Gent), dar a fost eliminat de Marseille în „sferturi” (1-2 și 0-1). Și sezonul viitor va juca tot în Conference. 

În Cupa Greciei, a atins finala, după ce le-a eliminat pe AEK (0-0 și 2-1, în „sferturi”) și pe Olympiakos (0-0 și 1-1). A fost învins însă în ultimul act, 0-1 cu Panathinaikos. 

Răzvan Lucescu, nemulțumit de arbitrajul lui Lahoz: „Nu sunt convins că a fost penalty”

Sâmbătă seară, în urma înfrângerii de pe stadionul olimpic din Atena, antrenorul alb-negrilor i-a reproșat arbitrului spaniol Antonio Mateu Lahoz lovitura de pedeapsă din minutul 34, la un duel Vieirinha - Gacinovic. 

„O fază a decis joc, un penalty cu care eu nu sunt de acord. Nu sunt convins că a fost fault”, a declarat Lucescu la conferință. „Cred că ar fi fost mai corect un egal și finala să intre în prelungiri”.

Răzvan Lucescu, asigurat de postul lui la PAOK

Răzvan Lucescu a semnat în iunie 2021 pe trei stagiuni cu PAOK, fiind cel mai bine plătit tehnician din Grecia (1,7 milioane de euro anual) și având o clauză de reziliere de 7 milioane. Este el în pericol acum? 

Jurnaliștii eleni sunt convinși că el va rămâne antrenorul „vulturilor”: „Nu riscă nimic. A creat o echipă bună”, a spus un ziarist grec pentru GSP, anunțând: „E vremea schimbării. Acest PAOK e la final. Are calitate, dar sunt prea mulți jucători depășiți ca vârstă. E nevoie de oameni noi și tineri pe teren”.

1 victoriea reușit Răzvan Lucescu la PAOK în ultimele 13 meciuri ale sezonului în toate competițiile (8 înfrângeri și 4 egaluri)

59 de meciuria jucat echipa din Salonic în această stagiune în toate competițiile; Panathinaikos a disputat numai 44 de partide

Alexandru Mitriță nu rămâne. Vine la Craiova cu Varela? 

Împrumutat un sezon de New York City FC la clubul din Salonic, pe 31 august, Alex Mitriță nu s-a impus în primul „11” al lui PAOK. Cu trei goluri și trei assisturi în 38 de meciuri, atacantul în vârstă de 27 de ani nu a convins. Nici pe Răzvan Lucescu, nici pe conducătorii alb-negrilor. 

„Tricolorul” nu va fi păstrat de PAOK. Foarte probabil, nu se va întoarce nici la New York. Îl vrea U Craiova, care insistă să-l aducă și pe Fernando Varela (la FCSB între 2013 și 2016), fundașul în vârstă de 34 de ani despărțindu-se de PAOK. 

Accidentările, o cauză a eșecului la PAOK

Trei competiții simultan au fost prea mult pentru PAOK. Pe fondul oboselii, au apărut accidentările. Din toamnă, Lucescu a fost nevoit să joace constant fără mai mulți jucători de bază. Și rezervele alb-negrilor nu au fost mereu la înălțime. 

Gaze lacrimogene, flăcări și jucător lovit cu piatra 

O mulțime de incidente la finala de la Atena. Înaintea meciului, fanii lui Panathinaikos au încercat să pătrundă prin zona tampon din tribune pentru a-i ataca pe rivali. Au fost opriți de polițiști, care au răspuns cu gaze lacrimogene. 

În peluza lui PAOK, mai multe scaune au luat foc de la torțe. Arbitrul Mateu Lahoz a decis întârzierea startului. Partida a început după o jumătate de oră. 

În minutul 35, Aitor a celebrat golul chiar în fața galeriei alb-negre. A fost lovit în mână cu o piatră. 

Jocul a fost suspendat și reluat după altă jumătate de oră, terenul fiind protejat de trupele de șoc ale poliției, rămase pe pista de atletism în dreptul peluzelor. PAOK îi acuză pe polițiști că i-au agresat pe unii membri ai delegației. 

Am jucat 60 de meciuri, cu 16-17 mai mult decât Panathinaikos. Suntem obosiți. Această finală ar fi trebuit să intre în prelungiri.

- Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Avertisment pentru Pușcaș, după semifinala play-off-ului de promovare în Serie A: „O naivitate colosală putea costa calificarea”

Primii sacrificați în „proiectul Mbappe” » PSG dă afară doi oameni DE BAZĂ!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează