INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EMPOLI

Răzvan Marin s-a salvat matematic de la retrogradare » Laude în Serie A: „Unicul care și-a păstrat luciditatea până la final”

Retrogradat sezonul trecut cu Cagliari, Răzvan Marin (26 de ani) și-a asigurat permanența în Serie A, foto: Imago
Retrogradat sezonul trecut cu Cagliari, Răzvan Marin (26 de ani) și-a asigurat permanența în Serie A, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 12:02 / Actualizat marti, 16 mai 2023 13:58

Retrogradat sezonul trecut cu Cagliari, Răzvan Marin (26 de ani) și-a asigurat permanența în Serie A cu Empoli, după remiza cu Sampdoria, 1-1. „A deschis bine terenul, dar i-a lipsit continuitatea”, l-a caracterizat Gazzetta dello Sport pe mijlocașul lui Empoli, care a primit nota 6.

Dacă anul trecut retrograda cu Cagliari, Răzvan Marin a reușit în acest sezon, în care e împrumutat de la echipa sardă, să se salveze aritmetic cu Empoli. Toscanii au scos punctul de care mai aveau nevoie în prelungiri pe terenul ultimei clasate Sampdoria (1-1).

Au nouă puncte avans față de Verona și Spezia (39 la 30), ultima având meci direct cu Lecce (32) etapa viitoare, antepenultima din acest campionat. Mijlocașul român, integralist luni la Genova, s-a numărat printre jucătorii remarcați ai oaspeților, primind nota 6 în presa italiană.

Începe licitația pentru noul stadion din România » Contract de 68 de milioane de euro
STADION
Începe licitația pentru noul stadion din România » Contract de 68 de milioane de euro

„Răzvan Marin a fost singurul lucid până la finalul meciului”

„Antrenorul Zanetti i-a încredințat cheile mijlocului și Marin a încercat șutul de la distanță, în mai multe ocazii. A fost singurul ce și-a păstrat luciditatea până la final", l-a caracterizat agenția Tuttomercatoweb.com. 

Și Eurosport.it i-a acordat tot 6 și l-a lăudat: „A fost printre cei mai buni de pe teren în prima jumătate a reprizei întâi. Dar a renunțat prea devreme să fie punct de referință al echipei în partea a doua".

La Gazzetta dello Sport (6) a completat comentariile: „Marin a deschis bine terenul, însă i-a lipsit continuitatea cu Sampdoria". Și agenția Sportmediaset.it s-a situat pe aceeași linie pozitivă: „A fost cel mai periculos jucător până la pauză. Șutul său de la distanță l-a pus la grea încercare pe Ravaglia. Nota 6".

33 de partide din 35 pentru Răzvan Marin

Jucătorul de 26 de ani are două goluri marcate și a oferit patru pase decisive în 33 de meciuri (28 ca titular) disputate în acest campionat, în care a strâns 2.540 de minute. A lipsit doar cu Inter, fiind suspendat, și cu Atalanta, joc în care antrenorul l-a menajat și el a rămas pe banca de rezerve. 

Are 84% pase reușite în acest sezon, 8 șuturi cadrate din 22 pe care le-a executat, 48% din dueluri câștigate și 7 cartonașe galbene primite.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

PSG a găsit înlocuitor în Premier League pentru Lionel Messi

Fostul căpitan al lui Manchester City a refuzat un salariu de 33 de milioane de euro: „Cea mai proastă decizie pe care am luat-o vreodată”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  17 Mai 2023, 11:55

Scorpie scrie un articol complet daca tot scrii! Matematic nu sint salvati! Verona sau Spezia nu o pot ajunge pe Empoli ? Si daca da, ce le departajeaza, golaverajul ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează