INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Recursul UEFA, acceptat! Sancțiuni reactivate pentru cluburile fondatoare ale Super Ligii Europei?

Florentino Pérez este artizanul Super Ligii // Foto: Imago
Florentino Pérez este artizanul Super Ligii // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2022 17:16 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 18:43

Tribunalul din Madrid a întors decizia din iulie 2021, astfel că Real, Barcelona și Juventus riscă iar 100 de milioane de euro amendă și excluderea din cupele continentale după încercarea eșuată de a crea Super Liga Europei.

Răsturnare de situație în bătălia legală dintre UEFA și cluburile care au fondat European Super League în aprilie 2021. Tribunalul din Madrid, care a impus, în primă instanță, celor de la forul continental să retragă sancțiunile prevăzute pentru Real Madrid, Barcelona și Juventus, a admis recursul făcut de avocații președintelui Aleksander Čeferin. 

Astfel încât procedura disciplinară deschisă la Nyon se poate reactiva, iar „secesioniștii” sunt din nou amenințați din cauza proiectului revoluționar.

Nou termen de judecată, pe 14 iunie

După cum explică ziarul AS, s-a schimbat conducerea secției 17 a Curții Comerciale a Tribunalului și noul judecător Sofía Gil García a reanalizat speța, pronunțându-se în favoarea UEFA, și a publicat ordonanța de 18 pagini. 

În motivarea deciziei se arată că „cluburile au fost conștiente de posibilele consecințe ale acțiunii lor și asta nu le-a împiedicat să adopte angajamente de finanțare, care nu pot fi asumate sau exonerate de pericolul unor eventuale sancțiuni”. Părțile au primit și un nou termen, pe 14 iunie, pentru a continua procesul.

Așteaptă și verdictul Curții de Justiție

Real, Barça și Juventus, care nu s-au retras din proiectul ce adunase 12 echipe, au anunțat că vor face apel, până să se pronunțe și Curtea de Justiție a Uniunii Europene asupra „poziției dominante și monopolului impus competițiilor europene”. 

Acum riscă să suporte pedepsele severe cu care a ripostat UEFA: 100 de milioane de euro amendă și excluderea din cupele continentale pentru unul sau două sezoane!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Zarurile au fost aruncate! Ce a făcut PSG, în speranța semnăturii lui Kylian Mbappe

VIDEO Cristiano Ronaldo, mesaj de mulțumire pentru suporterii lui Liverpool: „Nu voi uita acest moment de respect și compasiune”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
557359368547447
Florin Alexandru  •  21 Aprilie 2022, 22:10

CUM, NU VREI SAVEZI CHE-FE-RE IN "SAMPION LIG" ? ECHIPA MARELUI ANTRENOR ????

flosud97
flosud97  •  21 Aprilie 2022, 20:21

Haideti bre fiti seriosi, daca e sa fie excluse aceste echipe nici dracu nu se mai uita la CL, si atunci chiar infinteaza astia Liga lor iar Ueffa o iau ***, ciné credeti ca ar mai privi la Liga lor ce bani mai vin, totul este despre bani

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează