INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT MARADONA

Maradona, omagiat de un fost campion din MotoGP: „El mi-a pupat mâna, eu i-am pupat piciorul! Un vrăjitor al mingii, la revedere Diego!”

Valentino Rossi +20   FOTO
Valentino Rossi

Articol de GSP - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 07:06 / Actualizat joi, 26 noiembrie 2020 15:43

Diego Maradona a murit, miercuri, 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani. Marele fotbalist argentinian a fost omagiat de mulți sportivi de elită, unul dintre aceștia fiind Valentino Rossi (41 de ani), fostul campion din MotoGP.

  • Maradona, considerat de mulţi cel mai mare fotbalist din istorie, a murit din cauza unui stop cardiorespirator. Argentinianul se afla în locuința lui din Tigre, unde se recupera după operaţia pe creier suferită la începutul lui noiembrie.

Rossi a postat pe rețelele de socializare mesajul său de adio pentru argentinian: „Un vrăjitor al mingii, la revedere Diego!” și și-a adus aminte de Marele Premiu de la San Marino din 2008, unde cei doi s-au întâlnit. Maradona i-a pupat mâna la grila de start, iar, finalul cursei în care a ieșit învingător, pilotul i-a întors gestul fostului fotbalist într-un mod inedit: „M-am întors și Diego Armando Maradona era în fața mea! S-a apropiat și i-am întors sărutul pe care mi l-a dat pe mâna dreaptă pe grila de start, dar pe picior”.

Când MotoGP a revenit în țara natală a marelui fotbalist, în 2015, Valentino Rossi nu a stat pe gânduri și i-a adus un omagiu lui Diego. Italianul a ridicat trofeul îmbrăcat în tricoul făcut celebru de Maradona la naționala Argentinei.

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Imagini de colecție din cariera marelui Diego Maradona

+16 FOTO

VIDEO. Pe 27.02.1977, Maradona debuta în Naționala Argentinei, la 5-1 cu Ungaria

Citește mai multe știri despre Diego Maradona:

„Dumnezeu este mort” » Cum arată primele pagini ale marilor ziare din lume după decesul lui Diego Maradona

Incredibilă premoniţie: în ziua morții lui Diego Maradona, a intrat la GSP Live cu un tricou al legendarului argentinian: „Parcă am simțit. Îl voi pune într-un tablou”

Victor Ponta a plagiat și mesajul de adio pentru Diego Maradona » Internetul nu l-a iertat

AD10S » 7 dintre cele mai importante voci ale Gazetei, omagiu pentru marele Diego

Maradona și drogurile, un tango cu năbădăi: „Putea intra cu un avion plin cu cocaină la Napoli! Carabinierii se puneau în genunchi”

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează