INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRAN - BOLIVIA 2-1

Revoltător! Politicul se implică și vrea să îndepărteze din nou femeile din Iran de pe stadion: "Când o femeie vede bărbați semidezbrăcați, se ajunge la păcat!"

FOTO: AFC Twitter
FOTO: AFC Twitter

Articol de - Publicat joi, 18 octombrie 2018 12:00

Trei sute de femei au încurajat marți naționala Iranului pe stadionul Azadi, din Teheran, în amicalul cu Bolivia, 2-1. Era o premieră după 39 de ani. Dar ultraconservatorii se opun ideii președintelui Hassan Rohani.

Marți, 16 octombrie, a fost o atmosferă și mai frumoasă la Teheran. Era prima oară, după aproape 40 de ani, când femeile au venit la stadion pentru un meci de fotbal. Au fost 300 în tribunele arenei Azadi. Și naționala Iranului a câștigat amicalul cu Bolivia. 2-1.

Dar ideea președintelui Hassan Rohani, de a ridica această interdicție ce dura din 1979, de la sfârșitul revoluției islamice, a fost imediat blocată de aripa politică ultraconservatoare. Însuși procurorul general a anunțat că le va interzice din nou femeilor să asiste la partide de fotbal. Într-o declarație șocantă.

"Sunt în total dezacord cu ce s-a întâmplat marți. Noi suntem stat islamic, noi suntem musulmani", a tunat Jafar Montazéri. "Când o femeie vede bărbați semidezbrăcați, se ajunge la păcat!".

Vezi și:  Decizie fără precedent! Toate casele de pariuri, închise de la 1 ianuarie: "Nu se mai poate! S-au răspândit precum ciuma"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
otelul_galati
otelul_galati  •  18 Octombrie 2018, 15:24

sa joace imbracati gros :)) sa nu se mai vada nimic sa nu mai cada in pacat femeile :))

para.para
para.para  •  18 Octombrie 2018, 15:13

Pai si de ce nu se interzice ca barbatii sa nu mai fie semidezbracati?

706409849468094
Radu Vernescu  •  18 Octombrie 2018, 14:15

The beauty and wisdom of islam. we need them here to enrich us.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează