INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un fost jucător din Liga 1, dorit antrenor în Premier League!

Roberto De Zerbi
Roberto De Zerbi

Articol de - Publicat duminica, 11 septembrie 2022 11:52 / Actualizat duminica, 11 septembrie 2022 12:29

Roberto de Zerbi este pe lista posibililor înlocuitori ai lui Graham Potter pe banca tehnică a celor de la Brighton. De Zerbi a activat în cariera de fotbalist și în România, la CFR Cluj. 

În tricoul „feroviarilor”, Roberto de Zerbi a adunat 30 de meciuri în perioada 2010 - 2012. A marcat 8 goluri și a oferit 6 pase de gol.

Cum se apără Săpunaru după scenele șocante de la Tg. Jiu: „Filmarea e o minciună! N-am făcut nimic, n-am lovit, voiam doar să-l prind de gât”
FCU CRAIOVA - RAPID 1-0
Cum se apără Săpunaru după scenele șocante de la Tg. Jiu: „Filmarea e o minciună! N-am făcut nimic, n-am lovit, voiam doar să-l prind de gât”

De Zerbi este liber de contract după despărțirea de Șahtior Donețk, acolo unde a antrenat între mai 2021 și iulie 2022. Pe banca ucrainienilor a antrenat numai 30 de partide, întrucât fotbalul din țara vecină a fost oprit în luna februarie a acestui an, în urma invaziei ruse. A câștigat Supercupa Ucrainei în septembrie 2021, 3-0 în fața lui Dinamo Kiev.

Italianul le-a mai antrenat în carieră pe Foggia, Palermo, Benevento și Sassuolo.

3trofee a câștigat de Zerbi în România: 2 titluri în Liga 1 (2010 și 2012) și o Cupă a României (2010).

Kjetil Knutsen, un alt nume de pe lista lui Brighton

Potrivit cotidianului britanic Daily Telegraph, un alt nume aflat pe lista lui Brighton este cel al lui Kjetil Knutsen.

Kjetil Knutsen este un antrenor norvegian, ce activează în țara natală, la formația Bodo Glimt. Knutsen se află din ianuarie 2018 pe banca echipei din orașul Bodo, localitate aflată la nord de Cercul Arctic. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani a fost numit antrenorul anului al campionatului norvegian în ultimele 3 sezoane. 

Nordicul a cucerit 2 campionate cu Bodo Glimt, în sezoanele 2019-2020 și 2020-2021. În actualul sezon de campionat, Bodo Glimt se situează pe poziția a treia, la 10 puncte de liderul Molde.

Kjetil Knutsen a făcut performanță și la nivel european cu Bodo Glimt. În sezonul trecut din UEFA Conference League, norvegienii au încheiat grupa C pe poziția a doua, în spatele lui AS Roma. Din grupă mai făceau parte Zorya Lugansk și CSKA Sofia. 

În meciul 3 din grupele Conference League, norvegienii au înregistrat o victorie istorică, 6-1 pe teren propriu împotriva lui AS Roma. A fost cea mai grea înfrângere din cariera lui Jose Mourinho.

Bodo Glimt a ajuns până în sferturile Conference League, unde a fost eliminată chiar de AS Roma.

Bodo Glimt participă în acest sezon în UEFA Europa League, acolo unde ocupă poziția a doua într-o grupă cu Arsenal, PSV Eindhoven și FC Zurich.

Knutsen le-a mai antrenat în carieră pe Fyllingsdalen și Asane Football. A mai fost și secund la Bodo Glimt, între ianuarie-decembrie 2017.

Graham Potter a plecat de la Brighton la Chelsea

Tehnicianul englez Graham Potter a plecat de la Brighton and Hove Albion la Chelsea, după o perioadă de aproape 2 ani și jumătate petrecută pe banca „pescărușilor”. Londonezii au plătit în schimbul „dezlegării” lui Potter de Brighton suma de 15 milioane de lire sterline (aproximativ 17,3 milioane de euro). 

În mandatul său pe banca lui Birghton, Graham Potter a condus formația de pe coasta de sud a Angliei în 134 de meciuri, câștigând 43 de partide, remizând de 43 de ori și înregistrând 48 de înfrângeri.

Potter va avea un salariu de 12 milioane de lire sterline (aproximativ 13,8 milioane de euro) la formația de pe Stamford Bridge și va aduce împreună cu acesta 5 membri din staff: asistentul Billy Reid, antrenorii secunzi Bjorn Hamberg și Bruno Hamberg, antrenorul cu portarii Ben Roberts și coordonatorul Kyle Macaulay.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL:

Momente teribile la Cadiz - Barcelona! Meciul a fost oprit aproape o oră, după ce un fan a făcut infarct » Portarul a fugit după defibrilator, apoi suporterul a fost resuscitat și dus la spital

Pisa a pierdut din nou, dar Moruțan a fost lăudat de italieni: „Cel mai bun din echipa sa”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează