INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Ronald Koeman, o nouă ieșire la adresa catalanilor: „Barcelona trăiește în trecut cu 4-3-3 și tiki-taka!”

Ronald Koeman
Foto: Imago
Ronald Koeman Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iunie 2022 13:56 / Actualizat marti, 28 iunie 2022 14:19

Ronald Koeman (59 de ani), fostul antrenor al Barcelonei, își continuă seria de critici la adresa catalanilor, după plecarea de la echipă din octombrie anul trecut.

Viitorul selecționer al naționalei Olandei „a taxat-o” de fiecare dată când a avut ocazia pe Barcelona, echipă care l-a demis în prima parte a sezonului recent încheiat.

Barcelona se gândește s-o dea în judecată pe AS Roma » Ce i-a deranjat pe catalani
BARCELONA
Barcelona se gândește s-o dea în judecată pe AS Roma » Ce i-a deranjat pe catalani

De această dată, într-un interviu oferit celor de la Esport3, citat de Goal, Koeman critică stilul de joc al trupei lui Xavi, pe care îl consideră învechit și susține că echipa juca cel mai bun fotbal cu el antrenor.

Ronald Koeman: „Barcelona trăiește în trecut”

„Sunt în favoarea dominării jocului. Dacă joci cu trei fundași centrali și cinci fundași, nu poți spune că este un sistem defensiv. Cu acest sistem, timp de trei sau patru luni am jucat cele mai bune meciuri din ultimii ani. Cel mai bun exemplu este finala cu Bilbao. 

Barcelona trăiește în trecut, cu 4-3-3 și cu tiki-taka. Fotbalul s-a schimbat. Acum este mai rapid, mult mai fizic. Nu poți trăi în trecut”, a declarat Ronaldo Koeman.

L-a criticat și pe Xavi în trecut

În primăvară, Koeman oferea un interviu în care îl „înțepa” pe Xavi, antrenorul Barcelonei, pentru distanța la care se aflau atunci catalanii de liderul Real Madrid în campionat.

„Când am plecat, FC Barcelona era la opt puncte distanță și acum s-au dublat. Alta era situația acolo când eram eu antrenor. Nu este totuși bine să comparăm. Treaba lui Xavi este la fel de complicată ca a mea. 

Nu este nevoie să mințim, dacă pierzi meciuri pe teren propriu se întâmplă pentru un motiv. Aceasta este ralitatea la FC Barcelona acum. În orice caz, trebuie să se știe că eu nu am avut sprijinul deplin al președintelui”, spunea Koeman.

Cifre dezastruoase pentru Ronald Koeman la Barcelona

Doar 14 luni a rezistat tehnicianul olandez pe banca Barcelonei, reușind să câștige un singur trofeu, Cupa Regelui. În mandatul său, formația blaugrana l-a pierdut gratis pe legendarul Leo Messi, care a semnat în această vară cu PSG, după ce Barcelona a ajuns în imposibilitatea de a-i prelungi contractul din cauza problemelor financiare.

Koeman a devenit doar al doilea antrenor al Barcelonei care pierde primele 3 El Clasico. „Recordul” îi aparținea lui Patrick O'Connell (1935 -1940).

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Patrick Kluivert acuză, după ce a fost dat afară de la Barcelona: „Laporta a vrut o cunoștință de-ale lui în locul meu. Nu am primit explicații”
SPANIA
Patrick Kluivert acuză, după ce a fost dat afară de la Barcelona: „Laporta a vrut o cunoștință de-ale lui în locul meu. Nu am primit explicații”
Marco Verratti, jefuit în vacanța din Ibiza » Daunele se ridică la peste 3 milioane de euro
FRANȚA
Marco Verratti, jefuit în vacanța din Ibiza » Daunele se ridică la peste 3 milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
therealreddog33
therealreddog33  •  28 Iunie 2022, 16:46

Scopul tiki-taka nu este posesia de dragul posesiei, aia era temporizare.. Scopul este exact sa "adormi"adversarul = sa îl obosești, sa ii slăbești concentrarea pasând repetat. Si apoi sa fructifici bresele care se creează în profunzime, exact când e adversarul "adormit". Asta e ce face Pep la City, iar City nu joaca lent. Din contra.. Unde are dreptate Koemann - pentru a juca asa îți trebuie jucători de valoare, Barca ii are doar parțial. Iar sa folosești un sistem de dragul unui sistem mi se pare o prostie. Sincer pana acum deși a primit 4-5 jucători chiar buni, Xavi nu a rupt norii..

darionaharis
darionaharis  •  28 Iunie 2022, 15:31

Koeman nu e Coman mai degraba? Ca vorbeste si face de parca ar fi de al nostru, românaş..

francescoli1974
francescoli1974  •  28 Iunie 2022, 15:09

Jocul modern,dincolo de sisteme de joc presupune rapiditate,ritm intens și să ajungi cât mai repede la poartă,cu finalizare,gata cu tiki-taka,ceea ce noi românii numeam "temporizarea lui Angelo Niculescu",azi poți câștiga trofee cu un joc ca cel al lui Eintracht Frankfurt,16%posesie dar dublul ocaziilor de gol și al șuturilor pe poartă în dublă manșă cu Barcelona .Și asta spune multe pt fotbalul actual.Nu e suficient câteodată să ai 800 de pase și ocazii de gol dacă adversarul are una singură și concretizată.Vizionari vor fi antrenorii care-și vor învăța elevii să ajungă în poziție de finalizare in 6-7-8 secunde de la debutul acțiunii nu după 5 min de posesie.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează