INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Șahtior - Dinamo Kiev 1-3. Mircea Lucescu și-a surprins jucătorii: „N-am văzut în viața mea așa ceva!”

„Il Luce” a cucerit primul trofeu la nici o lună de la semnarea contractului. +4   FOTO
„Il Luce” a cucerit primul trofeu la nici o lună de la semnarea contractului.

Articol de - Publicat miercuri, 26 august 2020 14:00 / Actualizat miercuri, 26 august 2020 14:03

Mircea Lucescu (75 de ani), aflat la primul trofeu cucerit cu Dinamo Kiev, după 3-1 cu Șahtior în Supercupa Ucrainei, este lăudat de căpitanul Sidorciuk: „E incredibil cum a disecat-o pe Șahtior. Victoria asta ne dă multă încredere”.

La o lună după ce a semnat cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a cucerit primul trofeu. Marți și-a învins fosta echipă, campioana Șahtior, în Supercupa Ucrainei (3-1), cu un joc de contraatac și speculând toate punctele vulnerabile din apărarea adversă. Pregătirea meciului l-a impresionat și pe căpitanul Serghei Sidorciuk, integralist la alb-albaștri: 

Deși nu am lucrat mult împreună, n-am văzut în viața mea un antrenor așa de perfecționist și muncitor! Cum și-a analizat rivalii! Am jucat competitiv în defensivă, nu i-am lăsat să se desfășoare în liniște, să-și pună calitățile în valoare. Prioritățile noastre sunt campionatul și Liga, însă victoria ne oferă multă încredere".

Mircea Lucescu a impresionat de la primul meci la Dinamo Kiev: „A revitalizat Clasicul"

Și presa locală a remarcat amprenta lui Il Luce, care a câștigat duelul tactic cu Luis Castro. „În timp ce acesta se frământa cum să întoarcă rezultatul, românul a gândit totul în avans. A fost din nou în prima linie, din nou împotriva protestelor ultrașilor și a scepticilor din culise. Toată lumea credea că bătrânul Mircea a ieșit din business, dar a dovedit că are destulă energie să revitalizeze Clasicul Ucrainei. S-a întors în iarbă și era important pentru el nu doar rezultatul, ci și abordarea tactică. Potopul i-a lovit pe toți, dar el a rămas sub acoperire. Un prosop pe cap e o imagine mai corectă decât o pălărie aruncată. Bărbatul de 75 de ani nu s-a temut de răceală, ci să nu arate slab. Gesturile de bucurie și de laudă de pe margine spun totul", scrie „Tribuna".

„Un lord la conferință"

Cotidianul amintit scoate în față amănunte: „Lucescu n-a fost confuz. Deși a avut mulți absenți, mai ales Țîgankov, și l-a folosit stoper pe Kędziora, a transformat slăbiciunile în puncte forte. A jucat pe contraatac și a mizat pe Gerson Rodrigues într-o poziție care-i convine. A știut ce face de la început la final, chiar fără să schimbe sistemul când Șahtior a jucat all-in pentru a egala. Și la conferința de presă a fost un lord. Și-a tratat cu respect învinsa, dar nu a rezistat să nu fie el însuși. În timp ce Castro se lamenta, „Lucescu nu e antrenorul ce să se închidă în defensivă, sunt sigur că vom vedea curând și o altă față", Mircea a savurat succesul și l-a înțepat subtil".

„Finala nu se joacă, se câștigă! Dacă nu învingi, e foarte trist. Ne-am pregătit bine și am reușit să neutralizăm toate atuurile lui Șahtior. Iar echipa tehnică a fost învinsă de echipa organizată" 
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev 

„Era foarte important ca Lucescu să înceapă cu succes campionatul și să ia Supercupa, acum balanța de putere cu Șahtior s-a mai echilibrat. Trebuia să se refacă intriga în lupta pentru titlu" 
Tribuna, cotidian ucrainean 

„Adversarul, practic, n-a vrut să atace. Trei ocazii, trei goluri. N-am reușit să ne construim multe oportunități. Trebuie să acceptăm această nedreptate, un rezultat care nu a corespuns jocului. Nu am jucat și nu voi juca niciodată împotriva unui antrenor. Domnul Lucescu e un personaj extrem de respectat în Ucraina, pentru ceea ce a făcut la Șahtior. A fost o plăcere să îl cunosc" 
Luis Castro, antrenor Șahtior

3 șuturi la poartătoate trei cadrate și trecute pe tabelă a avut Dinamo Kiev, față de 9 Șahtior

35 de trofeea cucerit Dinamo Kiev de la câștigarea independenței Ucrainei: 15 titluri, 11 Cupe și 9 Supercupe. Cu unul mai mult decât are Șahtior, dinte care 22 cu Mircea Lucescu antrenor

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Șoc în Spania: Leo Messi a înștiințat oficial că vrea să plece de la Barcelona! A cerut să fie activată clauza specială

OFICIAL Decizie surprinzătoare la Inter! Specialiștii, contraziși: cine va antrena echipa în sezonul următor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
ms5348
ms5348  •  26 August 2020, 20:41

Felicitari! Bucuros sa aud de romani care au rezultate indiferent unde in lume!

badeadorian
badeadorian  •  26 August 2020, 18:47
Postat de Florin Alexandru pe 26 August 2020, 15:37

Professor??!!! "Profesor " la ce..??

Florinele ... problema este alta !!! Cu siguranta , tu esti la stadiul de elev ( fie el si repetent ) .... asa ca usurel cu pianul pe scari ( sa-i fie tarana usoara ) ca despre profesori , inca nu poti vorbi !!!

gladiator
gladiator  •  26 August 2020, 16:36

Antrenor de clasa! Unic in Romania!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează