CAMPIONATE  ·  CUPA CONFEDERAŢIILOR

”Sclavii FIFA!” » Romario acuză: ”Brazilia e condusă de forul mondial”

Articol de — Duminica, 23 Iunie 2013

Fostul campion mondial zice că se puteau face şcoli, case şi terenuri de sport în locul organizării CM. Preşedinta Dilma aprobă folosirea armatei pentru a stopa luptele de stradă


Protestele de stradă tot mai ample şi violente, ce au aruncat Brazilia în haos, punînd în pericol Cupa Confederaţiilor, sînt susţinute şi de Romario. Fostul campion al lumii, 47 de ani, în prezent parlamentar, acuză că adevăratul preşedinte al ţării e FIFA, ce a creat un stat în stat. Dovadă că Dilma Rousseff a sporit cu 30% efectivele de securitate, autorizînd chiar intervenţia armatei în oraşele gazdă ale meciurilor pentru a reprima manifestaţiile, care au speriat pînă şi sponsorii competiţiei!

"FIFA face profituri incredibile şi ar trebui să plătească taxe, dar e scutită de orice impozit. Ne-au transformat în circ cei de acolo, nu dau nimic şi ne iau totul. Folosesc banii noştri publici şi n-au nici un fel de scrupule", se revoltă Romario. Care susţine că din banii cheltuiţi pentru organizarea CM de la anul se puteau construi 8.000 de şcoli, 28.000 de terenuri de sport şi cumpăra 28.000 de autobuze şcolare: "Făceam 150.000 de case pentru săraci cu banii pentru arena din Brasilia".


"Sînt sigură că la anul vom organiza un Mondial perfect şi garantez că banii pentru construirea stadioanelor n-au sustras fonduri de la învăţămînt şi sănătate"
Dilma Rousseff, preşedinte Brazilia

"Mondialul din 2014 trebuie să se joace în Brazilia"
Jerome Valcke, secretar general FIFA

Dezastru cu securitatea
Spaniolii dau vina pentru luptele de stradă din Brazilia pe poliţie şi serviciile de securitate: "La Madrid au fost manifestaţii de două milioane de oameni şi tot nu s-au produs violenţe. Se ştie dinainte ce amploare are protestul, cum se vor organiza şi cum pot fi dispersaţi manifestanţii. Aici, 10-15 mii sînt suficienţi ca să provoace haos, pentru că poliţia nu ştie ce şi cum să facă".Un tânăr s-a pensionat la 24 de ani, deși e perfect sănătos. Cum a reușit după doar cinci ani de muncă

Libertatea

Comentarii (4)

grigio121  •  29 Iunie 2013, 18:12

Cu tot respectul dar in situatia in care ne aflam acum si cu criza ce ne face viata grea nu a fost nimeni ca sa se opuna in "Momentul de fata"ca un campionat European sau Mondial sa aiba loc intr-o tara cu probleme interne F. mari. Deci sa nu ma intelegeti gresit. Nu e unica. Trebuia sa se tina ex. in State,Germania,Norvegia,Suedia,Australia.

cristid.  •  23 Iunie 2013, 10:50

Vladutz13: pai este o diferenta imensa intre politicienii lor corupti/sefii de la federatie si oamenii de rand brazilieni, care resimt pretul organizarii evenimentelor internationale de sport. Daca s-ar scadea cu 25% din nou salariile bugetarilor (dau un exemplu) ca sa se organizeze un campionat european de fotbal la noi, nu ai iesi pe strada sa arunci cu o sticla in Ponta/Antonescu/Basescu? Eu zic ca da. In plus, in Brazilia oricum tensiunile sociale erau foarte mari, fiind diferente imense de venituri intre 10% din populatie care traieste la standarde occidentale si restul cetatenilor care traiesc in favele. Ei au nevoie de apa potabila, locuri de munca, scoli, spitale. Nu de mafioti.

robertino2  •  23 Iunie 2013, 01:36

De 20 ani, brazilienii faceau pe nebunii ca nu le dau astia CM de fotbal. Ca ei sunt magicienii si merita. Acum le-au dat si CM de fotbal si Olimpiada. Degeaba, n-ai cu cine. Asa tipau si grecii, tragedie mondiala ca n-au organizat ei Olimpiada din 2000, complot, etc. Dupa ce le-au dat organizarea din 2004, au furat de-au stins, au avut stadioane goale din cauza preturilor mari la bilete, acum se incalzesc la sobe cu lemne si fac 2 greve generale in fiecare zi, in speranta ca le mai da cineva pomana.

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
07:30 Handbal F, CM 2019

Germania - Suedia

Digi 1, Look Plus
10:30 Handbal F, CM 2019

Rusia - Olanda

Digi 1, Look Plus
13:30 Handbal F, CM 2019

Norvegia - Spania

Digi 1, Look Plus
18:00 Baschet M

SCM Timișoara - Steaua

Digi 4
20:30 Fotbal, Liga 1

Dinamo - Sepsi Sfântu Gheorghe

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Hoffenheim - Augsburg

Digi 3
21:45 Fotbal, Ligue 1

Lille - Montpellier

Digi 4
22:00 Fotbal, La Liga

Alaves - Leganes

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1