INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Selecționerul Germaniei, Joachim Low critică dur planurile de viitor ale noii conduceri de la FIFA!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2016 13:27

Intrată sub conducerea lui Gianni Infantino, FIFA plănuiește modificări majore în ceea ce privește formatul Cupei Mondiale.

Printre ele, este inclusă și ideea de a lărgi numărul de echipe participante la Cupa Mondială de la 32 la 40 de naționale. Printr-un proces similar a trecut și competiția europeană care în această vară, pentru prima dată în istorie, a primit la start 24 de echipe în loc de 16.

Un vehement contestatar al acestor schimbari a fost Joachim Low, selecționerul Germaniei. Antrenorul care a câștigat Cupa Mondială din Brazilia 2014 a oferit un interviu pentru publicația germană "Welt am Sonntag" în care și-a exprimat dezaprobarea pentru planurile oficialilor FIFA: "Nu cred că e oportună creșterea numărului de echipe participante la Cupa Mondială deoarece competitivitatea turneului se diluează masiv. Deși înțeleg nevoia afișării pe scenele fotbalistice importante inclusiv a națiunilor mai mici, trebuie să realizăm că întrecerea va avea de suferit."

Tehnicianul "Mannschaft-ului" nu este la prima reactie de acest gen, după ce în primăvara acestui an și-a recunoscut dezacordul cu privirea la mărirea numărului de echipe participante la EURO.

Ideea de a mări numărul echipelor la Cupa Mondială are ca dată de punere în practică turneul din 2026.

sursa: marca.com

(George Vintilă)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close