INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - REAL MADRID

„Stamford Bridge alege campioana Europei” » Cine a obținut calificarea în ultimele două dueluri directe cu Chelsea a luat și Liga Campionilor

Chelsea - Real Madrid, disputat anul trecut pe Stamford Bridge. 
Foto: Imago
Chelsea - Real Madrid, disputat anul trecut pe Stamford Bridge. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2023 14:00 / Actualizat luni, 17 aprilie 2023 15:04

Chelsea a cucerit Liga, când a eliminat-o pe Real în 2020-'21 în semifinale (1-1 și 0-2 la Londra), iar madrilenii s-au revanșat în sezonul trecut, tot în „sferturi”, cu 3-1 în Anglia și 2-3 acasă după prelungiri.

Ce au în comun ultimele două câștigătoare ale Ligii Campionilor? Echipa care a triumfat pe "Stamford Bridge" în fazele eliminatorii a reușit să ia cupa cu urechi mari, a observat cotidianul Marca.

S-a întâmplat în ultimele două sezoane și marți va fi al treilea episod din „dubla” Chelsea - Real Madrid, cu avantaj de două goluri,după manșa tur, pentru trupa lui Carlo Ancelotti, care e favorită la calificarea în semifinale. 

MM Stoica, spuma de ras și liliacul » Managerul FCSB, amintiri fabuloase din tinerețea „alb-negru”: „Asta chiar că e bombă!”
INEDIT
MM Stoica, spuma de ras și liliacul » Managerul FCSB, amintiri fabuloase din tinerețea „alb-negru”: „Asta chiar că e bombă!”

Chelsea, succes în fața lui Manchester City, în finala Ligii Campionilor

Tot cu 2-0 s-au impus pe teren propriu și „albaștrii” în returul semifinalei cu Real din ediția 2020-'21, după ce în capitala Spaniei jocul se terminase nedecis (1-1), pe un stadion lipsit de spectatori din cauza pandemiei. 

Formația pregătită de Thomas Tuchel făcea pasul către finală, datorită golurilor reușite de Werner și Mount, și punea mâna pe trofeu, învingând-o apoi și pe Manchester City.

Hattrick Karim Benzema contra lui Chelsea

În stagiunea trecută, rolurile s-au inversat și „los blancos” și-au luat revanșa. S-au impus cu 3-1 pe „Stamford Bridge”, datorită hattrick-ului lui Benzema, dar au tremurat groaznic în manșa secundă a „sferturilor”. Pe „Bernabéu”, Chelsea a condus cu 3-0, cu reușitele lui Mount, Rüdiger și Werner, numai că Rodrygo a trimis duelul în prelungiri, unde Benzema a semnat accesul în semifinale. 

5-4 la general și apoi dubla manșă cu Man. City, decisă tot în extra time și o nouă remontada madrilenă, 3-4 în tur și 3-1 în retur, după 120 de minute. Real și-a continuat drumul până la capăt, supunând-o în finală și pe Atlético (1-0).

Real Madrid, două victorii în finale contra lui Chelsea 

Succesul din tur în această ediție a fost abia al doilea al lui Real în șapte confruntări cu Chelsea. În 1971, în finala Cupei Cupelor, a fost 1-1 la Atena, iar la rejucare londonezii s-au impus cu 2-1. 

Mult mai târziu, în Supercupa Europei din 1998, pe „Louis II de Monaco”, Madridul a cedat din nou la limită (0-1).

VIDEO. Rezumat: Real Madrid - Chelsea 2-0 

Citește și: 

Immobile, internat cu o coastă ruptă și traumatism la coloană, după accidentul de mașină: „Un coșmar, am vrut să-mi protejez fetițele”

A început războiul! Ultrașii lui Napoli, atac oribil la adresa unui jucător al Milanului, înaintea returului din Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Sibiu1971
Sibiu1971  •  17 Aprilie 2023, 18:02

Nrgreira știe de ce !!!

francescoli1974
francescoli1974  •  17 Aprilie 2023, 17:55

Eu zic să-i dăm Barcelonei trofeul UCL,îl merită din plin:)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează