INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Tuchel a anunțat prima țintă ca antrenor la Bayern: vrea un om de bază de la Chelsea!

Thomas Tuchel este noul antrenor al lui Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages
Thomas Tuchel este noul antrenor al lui Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 25 martie 2023 16:00 / Actualizat sambata, 25 martie 2023 16:11

Thomas Tuchel (49 de ani), noul antrenor de la Bayern Munchen, a anunțat că-l vrea în staff-ul său pe englezul Anthony Barry (36), „secund” la Chelsea și naționala Portugaliei.

Bayern Munchen l-a angajat pe Thomas Tuchel pe repede înainte și l-a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Neamțul a dezvăluit că vrea să-și întărească staff-ul cu Anthony Barry, antrenor secund la Chelsea și naționala Portugaliei.

Românii iau cu asalt Andorra: 60% din stadion va fi de partea „tricolorilor” + Edi Iordănescu e avertizat: „Vă poate pune probleme”
ANDORRA - ROMÂNIA
Românii iau cu asalt Andorra: 60% din stadion va fi de partea „tricolorilor” + Edi Iordănescu e avertizat: „Vă poate pune probleme”

Thomas Tuchel vrea la Bayern Munchen un om de bază de la Chelsea

„Staff-ul meu nu era pregătit pentru această aventură, așa că vreau să le mulțumesc familiilor acestora pentru flexibilitate. Arno Michels și Zsolt Low, care lucrează cu mine de peste 10 ani, îmi vor fi alături. Sperăm să ni se alăture și Anthony Barry, care lucrează în prezent la Chelsea”, a precizat Tuchel.

Antrenorul german a lucrat cu Barry la Chelsea cât timp a fost „principal” al albaștrilor, între ianuarie 2021 și septembrie 2022. După demiterea lui Tuchel, Barry a rămas la echipa londoneză ca „secund” al lui Graham Potter. El lucrase ca antrenor secund și în mandatul lui Frank Lampard.

Ca jucător, Anthony Barry a evoluat în ligile inferioare din Anglia. Și-a încheiat cariera în 2017, la Wrexham. El lucrează în paralel și ca antrenor secund al lui Roberto Martinez, acum selecționer al Portugaliei. Barry a fost și în staff-ul tehnic al Belgiei între februarie și decembrie 2022.

Ce a mai spus Thomas Tuchel la conferința de prezentare la Bayern Munchen

Este o onoare să fiu căutat de Bayern și să am oportunitatea de a antrena acest club. Îți dai seama când ajungi la baza de antrenament că este una dintre cele mai mari echipe din lume.

Responsabilitatea mea e clară și nu există neînțelegeri la acest capitol. Lotul este unul dintre cele mai bune din lume și este o mare plăcere să lucrez cu acești jucători. Te poți lupta pentru orice trofeu cu acest lot. Așa că este o mare provocare pentru mine.

Am o idee despre ce putem face și de-abia aștept să lucrez cu echipa. Până acum nu am avut timp să vorbesc cu jucătorii, dar aștept să fac asta și să încep să analizez situația de la club.

- Thomas Tuchel, antrenor Bayern Munchen

Primul meci al lui Bayern cu Tuchel pe bancă va avea loc pe 1 aprilie, de la ora 19:30, împotriva rivalei Borussia Dortmund. Cele două echipe sunt în luptă directă pentru titlu, formația din Dortmund având un avantaj de un punct.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Titularul lui Real Madrid și-a pus clubul în cap cu ultimele declarații: „E un culé, un trădător!”

Bratu a semnat și începe primul său mandat de antrenor în străinătate: „Obiective ambițioase”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  25 Martie 2023, 20:15

Aproape ca m-ai pacalit ca vine un jucator ... aproape

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  25 Martie 2023, 16:48

Ia-l bre pe randoom vansoitan , stie asta niste secrete ..castigi cupa campionilor , precum steaua din prima liga ÷))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close