INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Tiki-taka a apus. Barca vrea goluri! » După 5 ani, Barcelona a pierdut posesia mingii! Numai 49 la sută!

Messi (dreapta, 250 de meciuri în prima ligă) şi Barca nu-şi mai axează jocul pe posesie // Foto: Reuters
Messi (dreapta, 250 de meciuri în prima ligă) şi Barca nu-şi mai axează jocul pe posesie // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2013 22:09

Noul antrenor, Gerardo Martino, a influenţat decisiv jocul catalanilor. "Mai puţine atingeri, mai multe goluri", a titrat cotidianul madrilen As.

"Deveniserăm sclavii tiki-taka. Nu mai surprindeam pe nimeni. Eram previzibili. Acum, jocul nostru s-a schimbat", remarca Pique. Gerardo Martino le-a spus jucătorilor din prima zi: "Nu mă interesează să păstrăm mingea la nesfîrşit, dacă nu facem nimic cu ea. Important e cum o folosim. O ţinem mai puţin, dar ajungem mai repede în faţa porţii, în situaţii de gol, cu atît mai bine!". Şi-a atins scopul antrenorul argentinian. Şi echipa blaugrana, o dată cu el.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În cinci etape, a învins de cinci ori şi a marcat nu mai puţin de 18 goluri, o medie de 3,6 reuşite pe meci. Chiar dacă posesia a scăzut din ce în ce mai mult. Ajungînd sîmbătă la un record neaşteptat, dar care, paradoxal, a avut un efect pozitiv asupra catalanilor.

După 5 ani şi jumătate, e prima oară cînd Barca are balonul mai puţin ca adversarii. La Madrid, împotriva lui Rayo Vallecano, a avut doar 49 la sută posesie. Nu s-a mai întîmplat din 7 mai 2008, de la 1-4 cu Real pe "Bernabeu" (44 la sută). Dar acum a cîştigat. Categoric: 4-0, şi cu ajutorul lui Valdes însă. Portarul a apărat un penalty la 1-0.

315 meciuri au trecut de cînd Barcelona n-a mai avut superioritate în raportul posesiei balonului

0-16 a fost golaverajul ultimelor 3 meciuri Rayo - Barca (0-7 în 2011, 0-5 în 2012 şi 0-4 în 2013)

3 goluri a înscris Pedro împotriva lui Rayo Vallecano, primul său hat-trick reuşit la Barcelona

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (6)
monere1980
monere1980  •  24 Septembrie 2013, 03:13
Postat de sasquatchro pe 23 Septembrie 2013, 09:28

Momentan nu se pot trage concluzii, aceasta asa-zisa schimbare de strategie va putea fi cel mai devreme analizata in iarna, sau la finalul turului. Cu echipele mai de doamne-ajuta apararea e praf, si pressingul ala ucigator de pe vremea lui Pep nu a aparut decat rar, singurul meci in care l-am vazut pe parcursul tot meciului a fost in acel 7-0 cu Levante. Vom vedea dupa meciurile cu Milan, dupa Clasico, etc. Sincer, chiar e nevoie de Capitan, pentru ca doar prin simpla lui prezenta, apararea arata altfel. Daca nu era Valdes in forma in ultimele meciuri, se terminau 4-3, sau mai rau, nu 4-0, asa ca nu ma imbat cu apa rece.

stai linistit ca imi bateti milanul de le suna apa-n cap. Aia numai Milan nu sint. Grija mare anul asta trebuie sa vina de la napoli, bayern, chelsea si chiar juve

voodooro
voodooro  •  23 Septembrie 2013, 21:14

adevarul este ca: la ce aparare are Barcelona in momentul de fata,orice contra-atac este aproape ca si un gol fac tiki-taka inseamna sa pasezi in jumatatea adversa,pana crapa vreun adversar de nervi,si greseste nimeni nu se asteapta ca Barcelona sa joace cu mingi lungi,si de ce nu,Messi rapid,Neymar la fel,Pedro,Tello,cu Sanchez mai greu pe viteza

avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  23 Septembrie 2013, 15:54

forza barca !!!!!!!!!! iar defileaza si anul asta !!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează