INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

BAYERN. Titlul lui „no name” Flick! Cum a reușit secundul s-o transforme pe Bayern

Hansi Flick, antrenorul care i-a adus lui Bayern titlul de campioană // FOTO: Guliver/GettyImages +13   FOTO
Hansi Flick, antrenorul care i-a adus lui Bayern titlul de campioană // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 11:21 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 11:58

Bayern Munchen a învins pe Werder Bremen, 1-0, și a cucerit al 8-le titlu la rând în Bundesliga. Directorul executiv al echipei, Karl-Heinz Rummenigge, i-a atribuit meritele pentru triumful din campionat lui Hansi Flick, secundul lui Niko Kovac, antrenorul cu care Bayern plecase la drum.

Cu două etape înaintea ultimului fluier al campionatului, Bayern și-a asigurat la Bremen al 30-lea titlu din istorie. Și al 8-lea consecutiv, ceea ce reprezintă un record absolut, pentru că nimeni, în Bundesliga, nu câștigase în prealabil mai mult de 3 titluri la rând! 

Aceea fiind tot Bayern. Proaspătul triumf va rămâne însă în istorie ca întâiul, după multe altele, luat fără genialii Ribery și Robben. Dar mai ales pentru că a fost bifat cu un „no name" pe bancă: Hans-Dieter Flick.

A readus nava pe cursul potrivit 

Deși münchenezii au avut doi antrenori în acest sezon, Niko Kovaci, în primele 10 etape, și apoi Flick, secundul său!, directorul executiv Karl-Heinz Rummenigge i-a atribuit ultimului toate meritele. 

„Hansi a făcut o treabă nemaipomenită. Am avut la un moment dat o perioadă mai slabă, însă adversarii au ratat momentul de a ne saluta din mers. Apoi, când a preluat el comanda, a readus nava pe cursul potrivit. A fost un sezon ciudat, curios, dar suntem fericiți".

Hansi Flick e peste Heynckes 

Bilanțul lui Flick: 19 victorii, dintre care ultimele 11 consecutive, una mai mult decât reușise Heynckes în 2017/2018, o remiză și doar două eșecuri! Secretul succesului său? 

„Jucătorii și noi, staff-ul, trebuie să fim un colectiv, o familie", a spus el. Un aspect de care fostul său șef, Kovaci, n-a ținut cont și a plătit cu postul după un 1-5 la Frankfurt. 

3 anie perioada cu care i-a fost prelungit contractul lui Flick la Bayern, la insistențele jucătorilor, în frunte cu căpitanul Neuer

31 de goluriare Lewandowski, cu cel de la Bremen. Record pentru un jucător străin în Bundesliga. El și-a depășit recordul personal, de 30, și mai are două meciuri la dispoziție ca să-l îmbunătățească

9 titluriau Thomas Müller și David Alaba în Bundesliga. Toate cu Bayern. Au egalat recordul lui Ribery, realizat tot în tricoul bavarezilor

„Acesta este Bayern, obiectivele sunt întotdeauna înalte. Ne-am atins un target, dar mai sunt Cupa Germaniei și Liga Campionilor" 
Hans-Dieter Flick, antrenor Bayern 

„Din cauza coronavirusului nu putem sărbători așa cum ne-am fi dorit. Cu suporterii, cu soțiile. Sâmbătă, după meciul cu Freiburg, vom avea o mică petrecere internă. Atât. Dar, cine știe, dacă facem tripla....." 
Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

 „Mă bucur pentru Hansi Flick. Nu doar coronavirusul a fost un obstacol de care Bayern a trebuit să treacă în acest sezon. În cele din urmă, calitatea, mentalitatea și entuziasmul bavarezilor au fost decisive"
 Joachim Löw, selecționerul Germaniei

FOTO. Imaginile bucuriei lui Bayern Munchen

+9 FOTO

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Premier League repornește azi! Pep Guardiola se teme: „Să ne spunem rugăciunea”

Victorie chinuită pentru Barcelona cu ultima clasată din La Liga! Ansu Fati și Messi au adus cele 3 puncte

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
amicu
amicu  •  17 Iunie 2020, 12:27

de parca a antrenat-o pe Mainz si a facut-o campioana :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează