INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Mikel Arteta, furios după Tottenham - Arsenal: „Dacă spun ce gândesc, voi fi suspendat 6 luni!” » Conte i-a răspuns tăios: „Se plânge foarte mult”

Mikel Arteta (în stânga) și Antonio Conte // foto: Guliver/gettyimages, Imago Images
Mikel Arteta (în stânga) și Antonio Conte // foto: Guliver/gettyimages, Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2022 09:42 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 11:19

Mikel Arteta (40 de ani), antrenorul lui Arsenal, a criticat arbitrajul după înfrângerea cu Tottenham, 0-3. Antonio Conte (52), „principalul” de pe banca rivalei londoneze, i-a răspuns: „Se plânge foarte mult”.

Joi seara, Tottenham a obținut o victorie crucială în lupta pentru locul 4, ultimul din Premier League care asigură calificarea în grupele Champions League de sezonul viitor. Elevii lui Antonio Conte s-au impus categoric în derby-ul nord-londonez, 3-0 cu Arsenal, și s-au apropiat la un singur punct de „tunari”, cu doar două etape înainte de finalul campionatului.

La sfârșitul partidei, Mikel Arteta, antrenorul echipei învinse, s-a plâns de arbitrajul „centralului” Paul Tierney. Spurs a deschis scorul dintr-un penalty dictat în urma unui duel Cedric - Son, în care fundașul lui Arsenal l-a împins subtil pe adversar, iar Rob Holding a fost eliminat în minutul 33 pentru două cartonașe galbene primite în doar 7 minute. 

Primul pentru că l-a ținut pe Son aproape de mijlocul terenului, într-o fază care nu anunța mare pericol. Al doilea pentru o aparentă lovitură cu cotul aplicată aceluiași Son.

Ce se întâmplă dacă Sepsi câștigă Cupa României și termină pe loc de baraj + Situație bizară: două echipe din play-out în cupele europene!
CLASAMENT
Ce se întâmplă dacă Sepsi câștigă Cupa României și termină pe loc de baraj + Situație bizară: două echipe din play-out în cupele europene!

Mikel Arteta, furios după Tottenham - Arsenal

„Dacă spun ce gândesc, aș fi suspendat 6 luni. Îmi este permis să prezint felul în care interpretez ce s-a întâmplat în timpul meciului, dar nu știu să mint, așa că prefer să nu spun ce gândesc. Sunt mândru de jucătorii mei. Ați putea să îi cereți arbitrului să vină în fața camerei să-și explice deciziile. Este o rușine, un meci atât de frumos a fost distrus astăzi”, a declarat Arteta.

La scurt timp după, Antonio Conte, omologul de pe banca lui Tottenham, i-a răspuns:

„Mikel Arteta este un antrenor foarte bun. Și-a început recent meseria și cred că-l aud plângându-se foarte mult. Ar trebui să se concentreze mai mult pe echipa sa în loc să se plângă, pentru că abia și-a început cariera. Ar trebui să fie calm și să-și continue munca pentru că este foarte bun, dar să asculți un antrenor plângându-se tot timpul nu este în regulă. Pentru mine, cartonașul roșu a fost clar.

Dacă vrem să ne plângem, o putem face la fiecare meci: putem vorbi despre arbitrii, decizii, despre amânarea unor meciuri. Ăsta este sfatul meu, dacă vrea să-l accepte, bine. Altfel, nu-mi pasă. Cred că poate deveni un antrenor important pe viitor, dar în ultimele 6 luni l-am auzit plângându-se foarte mult. Repet: este doar un sfat”.

VIDEO » Rezumatul meciului Tottenham - Arsenal 

Conte, iritat de programarea meciurilor din etapa 37: „Au o zi de odihnă în plus”

Ulterior, Conte s-a declarat nemulțumit de programarea meciurilor din următoarea etapă a Premier League. Tottenham, în competiție directă cu Arsenal pentru locul 4, va juca acasă, cu Burnley, duminică, de la ora 14:00. „Tunarii”, în schimb, au meci cu Newcastle o zi mai târziu, în deplasare, la ora 22:00.

„Dacă vrem să ne plângem, atunci întreb de ce noi trebuie să jucăm duminică la 12 PM (n.r. - ora 14:00 în România), iar Arsenal trebuie să joace luni seara? Au o zi de odinhă în plus, în timp ce noi am jucat cu Leicester, Liverpool, Arsenal, iar acum vom juca din nou peste doar două zile, la acea oră”.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Real Madrid, victorie zdrobitoare cu Levante » Performanță fabuloasă reușită de Benzema + primul hattrick reușit de Vinicius

Alexandru Cicâldău la primul interviu în Turcia: „Nu sunt genul care-și caută alibiuri” + „Jucam cu ei pe Playstation, acum am jucat împotriva lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dvd1
dvd1  •  13 Mai 2022, 12:08

Arteta nu are ce sa caute la Arsenal, nu are fata de Arsenal. Arsenal nu prinde CL anul asta, nici nu are de ce. Si Europa League e prea mult pt ei. Apararea e foarte slaba, asa e de mai multi ani. Arsenal mai cistiga cind joaca cu echipe slabe. Afara cu Arteta de la Arsenal

tristan
tristan  •  13 Mai 2022, 11:53

Arteta un antrenor f bun???Pai abia anul asta POATE va prinde CL..in rest a avut rezultate submediocre cu Arsenal..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează