INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS

Senzațional. Un club din Țările de Jos face mai mulți bani din bere decât din vânzarea de jucători!

Bere la metru la Enschede //
Bere la metru la Enschede //

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 17:08 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 18:11

Twente a anunțat că în sezonul trecut a încasat mai mult din comercializarea berii la meciurile disputate la Enschede decât a obținut în urma transferurilor făcute de la echipă. Clubul batav a raportat un câștig net de 5 milioane de euro!

Există un club din Țările de Jos care a făcut din vânzarea de bere pe stadionul De Grolsch Veste o sursă foarte importantă pentru buget. Twente a anunțat că în sezonul 2022-2023 a reușit să iasă cu bilanțul financiar pe plus. Cinci milioane de euro net. Sursa principală a încasărilor au fost banii proveniți din vânzarea biletelor la meciurile din Cupă și din UEFA Conference League, faza tururilor preliminare (a fost eliminată în play-off de Fenerbahce).

Nu a avut milă » 4 jucători dați afară azi
DECIZIE
Nu a avut milă » 4 jucători dați afară azi

6,5 milioane din vânzări de jucători

Suporterii lui Twente nu aduc bani în conturile echipei favorite numai din tichetele cumpărate, ci și din ceea ce consumă la partidele de acasă. Potrivit Twenteinsite.nl, pagina de pe internet a grupării batave, încasările din vânzarea berii la stadion depășesc sumele obținute din transferul de jucători în țară și în afara acesteia! Este vorba despre 6,5 milioane de euro în total. 

Atât au obținut cei de la Twente din vânzările lui Vaclav Cerny (Wolfsburg), Jayden Oosterwolde (Parma) și Casper Staring (NAC Breda). Ultimul bilanț financiar nu l-a inclus pe algerianul Ramiz Zerrouki, cedat la Feyenoord în mercato din vară pentru 8 milioane de euro. Clubul din Enschede a anunțat că ultima mutare va conta pentru 2023-2024.

10 milioane din vânzarea de bere!

Twente a mai dezvăluit, tot pe site-ul oficial, că-n sezonul trecut a făcut din latura gastronomică a meciurilor jucate pe „De Grolsch Veste" (și arena e branduită cu numele unei firma producătoare de bere!) o sursă senzațională de venituri. 10,5 milioane de euro profit net, din care 10 milioane doar din berea comercializată la competițiile interne și internaționale. Mult peste cele 6,5 milioane provenite din transferul a trei jucători!

8,1milioane de euro a cheltuit în ultimul mercato Twente pentru a cumpăra jucători. Cel mai scump a fost Manfred Ugalde, de la Lommel

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ratare de pomină! Ce scriu italienii după evoluția lui Pușcaș și ce note au primit el și Drăgușin la Genoa
ITALIA
Ratare de pomină! Ce scriu italienii după evoluția lui Pușcaș și ce note au primit el și Drăgușin la Genoa
Adrian Mutu, din nou criticat dur la Baku: „Conduce echipa spre prăpastie și dă speranțe false suporterilor”
AZERBAIDJAN
Adrian Mutu, din nou criticat dur la Baku: „Conduce echipa spre prăpastie și dă speranțe false suporterilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează