INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Federalii ucraineni vor calificarea directă la Mondial: „Ar fi o victorie a bunului simț” » Selecționerul Ucrainei se opune

Naționala Ucrainei
Foto: Imago
Naționala Ucrainei Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 aprilie 2022 17:12 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2022 17:50

Oleksiy Mykhaylychenko, vicepreședintele Federației Ucrainene de Fotbal, consideră că „naționala” țării sale merită să primească un „wild card” din partea celor de la FIFA și să se califice direct la Campionatul Mondial.

După ce a apărut informația că FIFA ia în calcul să trimită automat Ucraina la Campionatul Mondial din Qatar în urma războiului, federația ucraineană că echipa condusă de Oleksandr Petrakov nu va mai fi nevoită să dispute barajul de calificare din iunie. 

„Nu este o situație oportună pentru a juca, dar avem o șansă importantă de a ajunge la Cupa Mondială. Dacă va fi decisă calificarea directă a Ucrainei, ar fi o victorie a bunului simț. Astăzi, nu numai că avem nevoie de atenția lumii, dar cred că și lumea are nevoie de atenția noastră. 

Această situație depășește standardele fotbalului, dar cred că va fi bine pentru toată lumea ca Ucraina să fie la Cupa Mondială. Nu doar din punct de vedere fotbalistic, ci și din punct de vedere politic, moral, psihologic”, a declarat Oleksiy Mykhaylychenko potrivit sport.ua.

Ucraina are programat barajul cu Scoția în iunie

Pe 24 martie, Ucraina ar fi trebuit să joace împotriva Scoției, într-una din semifinalele barajului pentru Mondial. Războiul a făcut imposibil meciul de la Glasgow. FIFA l-a amânat, mutându-l în iunie.

Învingătoarea dintre cele două ar urma să înfrunte Țara Galilor în finala barajului de calificare, echipa care câștigă fiin repartizată în grupa B alături de Anglia, Iran și SUA.

Selecționerul Oleksandr Petrakov nu e de acord

Petrakov nu vrea să primească un wild card din partea FIFA pentru a accede la turneul final din acest an și afirmă că echipa trebuie să ajungă în Qatar pe merit, în urma meciurilor de baraj.

„UEFA ne va spune data la care vom juca cu Scoția, în iunie. Am discutat și există înțelegere. Susțin cuvintele lui Yarmolenko. Trebuie să jucăm, să luăm singuri un bilet pentru Campionatul Mondial. Vorbesc în numele meu, există un președinte al Federației și un comitet executiv, dar eu spun că trebuie să jucăm”, a declarat Oleksandr Petrakov

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Dinamo Kiev, primul meci din turneu cu Legia, la Varșovia! De ce a fost amânat meciul cu FCSB
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Dinamo Kiev, primul meci din turneu cu Legia, la Varșovia! De ce a fost amânat meciul cu FCSB
Dinamo Kiev, primul meci din turneu cu Legia, la Varșovia! De ce a fost amânat meciul cu FCSB
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Dinamo Kiev, primul meci din turneu cu Legia, la Varșovia! De ce a fost amânat meciul cu FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
10206862630992729
Dan Horea  •  16 Mai 2022, 12:50

daca le-au facut cadou Eurovisionul printr-o frauda grosolana, de ce nu i-ar baga si la CM direct, fara sa mai joace? cat despre motivele politice, Ucraina e departe de ***; mai degraba e golanul mic care s-a crezut tare si l-a pleznit pe malacul scolii, iar acum si-o ia in freza

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  04 Aprilie 2022, 11:31
Postat de boierasul pe 03 Aprilie 2022, 22:15

Tezaurul a fost confiscat de rusi cu acordul autorităților comuniste din România, pentru despăgubiri de război (Ww2). Sunt documente semnate de autoritățile comuniste de la acea vreme. În Rusia comuniștii au venit la putere în 1918.Ps- de cealaltă parte a tezaurului aflata la Londra, nimeni nu vorbește sau nu știe))

Atunci, dupa revoluție-s-a scris și s-a vorbit mult, de tezaurul României depus la Petrograd in timpul Primului Razboi Mondial!Cu acea ocazie am aflat și lucruri necunoscute!Și anume ca in octombrie 1917(dupa stil vechi)-când armata rusa era dezintegrata de revoluție și tezaurul nu mai era in siguranța putând fi capturat fie de germani,fie de bolșevici-secretarul ambasadei Romaniei la Petrograd(unul Eduard Mezincescu),ar fi depus o cerere la guvernul Rusiei,solicitând ca tezaurul României sa fie trimis in Franța!Se știe ca la Odesa, un crucișator francez a incarcat aurul Rusiei-cca o mie de tone!Care nu a mai fost restituit vreodata Rusiei-(cica a fost cheltuit de statul francez cu intreținerea emigrației„albe”din Rusia)!Cât despre aurul României... nu s-a mai auzit nimic!Daca a ajuns sau nu la Odesa!In presa de dupa Primul Razboi Mondial s-a scris și de posibilitatea ca vagoanele cu aurul tezaurului României sa fi fost capturate de regimentele foștilor prizonieri cehi (din armata Austro Ungariei),care -profitând de razboiul civil din Rusia-plecasera din lagarul din Siberia și capturasera câteva garnituri de tren printre care și multe vagoane cu aur-al Rusiei li cele ale României- cu care au plecat spre Cehoslovacia!Iar la Petrograd ar fi ramas doar celelalte componente ale tezauruluii(Cloșca cu puii de aur,manuscrise vechi etc)-parțial restituite in 1956!Morala?Apara-te singur!Nu aștepta bunavoința altora!

archibald
archibald  •  04 Aprilie 2022, 09:26

Să-și câștige dreptul pe teren acesti ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close