INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Cluburile din Premier League au înaintat un ultimatum pentru Federație » Vor ca sezonul să fie gata până în iulie!

Liverpool este lider în Premier League // sursă foto: Guliver/gettyimages +30   FOTO
Liverpool este lider în Premier League // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 21:30

Cluburile din Premier League vor ca sezonul să ajungă la final până pe 30 iunie, pentru a evita disputele contractuale cu fotbaliștii împrumutați sau ale căror contracte expiră în vară.

Mai multe formații din Anglia, inclusiv unele care se luptă pentru locurile europene, devin din ce în ce mai îngrijorate de situația contractelor fotbaliștilor: multe dintre acestea se încheie pe 30 iunie, iar oficialii cluburilor se tem că o prelungire a campionatului după această dată ar duce la mai multe dispute legale, atât cu jucătorii, cât și cu partenerii comerciali.

Conform Daily Mail, următoarea întâlnire a reprezentanților Premier League va avea loc vineri, 17 aprilie, iar cluburile vor ca problema încheierii campionatului să fie principalul subiect de discuție al ședinței.

Premier League e aproape să rezolve problema drepturilor TV: meciuri de luni până duminică!

FIFA sfătuiește cluburile să extindă contractele

Inițial, FIFA a anunțat că va adopta măsuri speciale pentru protejarea cluburilor și jucătorilor ale căror contracte expiră pe 30 iunie, sfârșitul oficial al sezonului european.

În ciuda acestui fapt, cluburile au fost avertizate că legea contractuală engleză este mai presus de orice aranjamente arbitrare sau de urgență introduse de forul intercontinental, iar jucătorii nu ar putea fi ținuți legal doar ca urmare a hotărârilor FIFA, informează aceeași sursă.

Acest lucru mărește posibilitatea ca jucătorii împrumutați până în vară sau ale căror contracte expiră - cum ar fi Pedro, Olivier Giroud și Willian la Chelsea, Jan Vertonghen la Tottenham și Adam Lallana la Liverpool - să poată părăsi cluburile lor la 1 iulie, chiar dacă sezonul este încă în desfășurare, deși incomplet.

Recent, admițând faptul că nu va putea decide soarta jucătorilor, FIFA a sfătuit cluburile să adapteze ele contractele care expiră pe 30 iunie, pentru ca fotbaliștii să nu fie puși în pericol. Adică să le prelungească până când actualul sezon se va încheia, iar în cazul împrumuturilor, să existe o înțelegere între cele două grupări care dețin jucătorii.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre Premier League și fotbalul european:

Reușește cel mai bogat șeic al lumii să ia Liga cu Newcastle? Îi aduce pe Neymar și Mbappe? S-au afișat cotele la pariuri

Ryan Giggs, selecționerul Țării Galilor, vorbește de un plan uluitor al UEFA: cum ar fi afectată naționala României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează