INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Ultrasul ucigaș al lui PAOK fusese arestat și în 2019, pentru un atac similar. Procesul e pe rol și astăzi!

Huliganul lui PAOK acuzat că ar fi comis crima
Huliganul lui PAOK acuzat că ar fi comis crima

Articol de - Publicat joi, 03 februarie 2022 12:52 / Actualizat joi, 03 februarie 2022 16:13

Individul reținut de poliție și care a recunoscut implicarea sa în asasinarea lui Alkis Kampanos era în libertate, deși în martie 2019 înjunghiase doi tineri în același stil, în coapsă, și aproape în același loc din Salonic. A fost trimis în judecată, dar procesul a fost amânat la nesfârșit, până astăzi, când a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare!

Aris - AEK (2-1), un meci dedicat miercuri seară lui Alkis Kampanos, studentul de 19 ani fan Aris ucis la Salonic de un ultras PAOK în noaptea de luni spre marți. 

Chipul său a fost proiectul pe tabelă, ambele echipe au depus coroane de flori lângă peluză, iar jucătorii au purtat banderole negre, au ținut un minut de reculegere și au arătat litera A la goluri. Gazdele i-au pregătit și un tricou galben-negru, cu numele și vârsta lui ca număr.

David Beckham, dezvăluire incredibilă despre Victoria: „Asta face zilnic, de 25 de ani”
DEZVĂLUIRE
David Beckham, dezvăluire incredibilă despre Victoria: „Asta face zilnic, de 25 de ani”

A procedat la fel: „Cu ce echipă țineți?". 2 tineri răniți

Stupefiant pentru jurnaliștii greci a fost să afle că suspectul arestat în acest caz, un susținător radical al formației PAOK a lui Răzvan Lucescu și care a admis în fața polițiștilor implicarea în atacul asupra lui Alkis și a celor doi prieteni ai săi, a mai fost reținut și anchetat în trecut pentru un asalt similar împotriva suporterilor lui Aris. O altă „ambuscadă a morții", cum e numită de presa elenă.

Huliganul lui PAOK, un fanatic de 23 de ani de origine albaneză, despre care se crede că ar fi chiar asasinul, a înjunghiat în martie 2019 doi tineri în același fel, în coapsă, și aproape în același loc din Charilaou, cartierul din estul orașului, unde se află și stadionul lui Aris, „Kleanthis Vikelidis".

A procedat identic. A întrebat: „Cu ce echipă țineți?". Când i s-a răspuns „Aris", a lovit! Doar că, atunci, victimele au supraviețuit rănilor suferite.

Unul dintre cei mai duri huligani din nordul Greciei

La acea vreme, a fost prins, anchetat și trimis în judecată de procurori. Incredibil, procesul a fost amânat la nesfârșit și este încă pe rol după trei ani. 

Iar individul, unul dintre cei mai agresivi ultrași ai Salonicului și ai nordului Greciei, implicat în nenumărate incidente (inclusiv o „ciocnire" la finala Cupei Greciei din 2017; a fost fotografiat cu un cuțit în mână), a rămas în libertate.

Și, în prima zi din februarie 2022, a omorât cu o mică secure un fan al lui Aris, secționându-i artera femurală, și a rănit alți doi. 

A fugit, împreună cu alți nouă complici (în 2019 a avut doar trei), însă martorii i-au văzut numărul mașinii și a fost arestat, după ce unul dintre tinerii răniți i-a recunoscut figura. Portretul său a fost făcut public de poliția greacă.

Ultrasul ucigaș al lui PAOK fusese arestat și în 2019, pentru un atac similar. Procesul e pe rol și astăzi!
Huliganul lui PAOK acuzat că ar fi comis crima

A fost adus la tribunal: „Criminalule!"

În această dimineață, polițiștii l-au adus în fața judecătorului. La tribunal, erau strânși nu numai jurnaliști, ci și suporteri ai lui Aris. „Criminalule!", au strigat aceștia.

15 atacuri similare,înjunghieri în coapsă, s-au înregistrat în 2021 în zona Salonic, potrivit jurnaliștilor greci; un asalt devenit o marcă a ultrașilor

Aveau fețele acoperite și furia unor ucigași. Ieșiseră pe străzi să omoare. Asta plănuiau și au făcut-o. Fiul meu a supraviețuit cu noroc, dar Alkis și-a pierdut viața - Tatăl unuia dintre tinerii răniți, declarație pentru presa greacă

Citește și: 

Scandal la Praga! Un jurnalist ceh atacă: „Stanciu e un mercenar” » Replica acestuia: „Nu spuneți rahaturi doar pentru a spune ceva"

Fără Ianis Hagi, Rangers a fost umilită de rivala Celtic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
fuller
fuller  •  03 Februarie 2022, 15:55

Pentru unii, sportul este doar un pretext ca sa isi descatuseze instinctele animalice. Din pacate si sistemul judiciar din Grecia are multe gauri, caci el trebuia de mult sa fie dupa gratii . Nimeni nu isi asuma nici o responsibilitate pentru lasarea unui asemenea criminal in libertate.

454735329540084
Petru Bursuc  •  03 Februarie 2022, 14:18

Huliganii trebuie condamnati pe viata.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează