INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Scandal la Praga! Un jurnalist ceh atacă: „Stanciu e un mercenar” » Replica acestuia: „Nu spuneți rahaturi doar pentru a spune ceva"

Nicolae Stanciu // FOTO: Imago
Nicolae Stanciu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 03 februarie 2022 10:36 / Actualizat joi, 03 februarie 2022 15:18

Transferul lui Nicolae Stanciu, cel mai bun fotbalist al Slaviei, în China nu a fost apreciat de ziariștii praghezi. „Stanciu joacă doar pentru bani”, a scris Ladislav Vizek într-un editorial pentru Blesk. Internaționalul i-a dat o lungă replică pe social media, amintindu-i că a refuzat deja mai multe oferte și că a renunțat mereu la bani mai mulți pentru a juca, și la Sparta, și la Slavia

Nico Stanciu, 28 de ani, e la vârsta la care, de obicei, fotbaliștii ating vârful carierei, maximum de formă. Și playmakerul era cel mai valoros om al Slaviei în ultimele sezoane. Cel mai influent, cel care conducea jocul și căruia antrenorul Trpisovsky îi oferise banderola în absența căpitanului Boril, accidentat. 

Dar el alege transferul în China, la Wuhan Three Towns, unde câștigă 3 milioane de dolari, de trei ori mai mult ca la Praga.

Avertisment pentru Nicolae Stanciu după transferul în China: „E gata cu naționala”
STRANIERI
Avertisment pentru Nicolae Stanciu după transferul în China: „E gata cu naționala”

Jurnalistul ceh: „Sună naiv, cunoscând caracterul lui Stanciu”

Coechipierii regretă că șeptarul alb-roșu părăsește echipa, la fel Trpisovsky: „Întotdeauna am spus că Stanciu e un jucător excepțional, cel mai bun al nostru. Plecarea lui ne va slăbi mult. Pierdem cel mai valoros fotbalist al campionatului".

Nu toți sunt de acord cu tehnicianul Slaviei. Într-un editorial apărut la rubrica Sport a jurnalului Blesk, cu titlul „Sună rău, dar Stanciu e un mercenar", Ladislav Vizek l-a criticat dur pe „tricolor". 

„Stanciu a fost și va fi mereu un mercenar. Ne-a arătat-o la Sparta. A rămas neschimbat la Slavia", a comentat ziaristul ceh. „Ar fi fost apreciat dacă i-ar fi zis lui Trpisovsky: «Uite, coach, ne așteaptăm meciuri mari aici, jucăm pentru titlu, nu vreau să ard etape, așa că voi pleca peste jumătate de an». Știu că sună naiv, mai ales cunoscând caracterul lui Stanciu. El joacă fotbal doar pentru bani. Apartenența la un club și respectul pentru culori nu-i spun nimic. Când a văzut câți bani i se oferă din China, nu s-a mai gândit la altceva".

Nicolae Stanciu: „Am renunțat la atâția bani că nici nu vă puteți imagina"

Stanciu i-a răspuns lui Ladislav Vizek, azi dimineață, pe rețelele de socializare. Un mesaj lung, în engleze, pe puncte:

1. Nu mă cunoașteți, nu-mi cunoașteți povestea sau ce provocări/dificultăți mi-a scos viața în cale.

2. Vorbiți despre bani sau alte lucruri, precum caracterul meu, dar nu v-ați întâlnit niciodată cu mine.

3. Când am părăsit Sparta, toți au afirmat că mă duc în Arabia Saudită pentru bani. Am avut acolo contract pe trei ani și jumătate, totuși, am vrut să mă întorc după trei luni în Europa. Am luat trei salarii și am renunțat la atâția bani că nici nu vă puteți imagina pentru a semna cu Slavia. Salariul era mult mai mic la Slavia decât în Arabia Saudită, dar nu m-a interesat. P.S. Nimeni nu a comentat nimic atunci când am părăsit Anderlecht ca să vin în Cehia, și atunci acceptam un salariu mai mic pentru a juca fotbal, fără să mă gândesc la partea financiară”.

3 trofeea cucerit Stanciu la Slavia: două titluri și Cupa Cehiei

Nicolae Stanciu: „Era ultima șansă a Slaviei să ia bani pe mine"

4. Iarna trecută, am primit o ofertă și n-am plecat. Vara trecută, am mai avut o propunere și n-am plecat. Acum, puteți realiza că era probabil ultima șansă pentru Slavia să ia bani la transferul meu, fiindcă peste un an aș fi putut semna ca jucător liber cu oricine aș fi vrut. Această ocazie a fost bună și pentru mine, și pentru club.

5. La Slavia, am cucerit în doi ani și jumătate două titluri, o Cupă a Cehiei și am jucat în Champions League, Europa League, Conference League, câștigând multe premii individuale.

6. Am dat tot ce am avut mai bun pentru club și pentru fani și am fost o echipă de succes în această perioadă, mai mult decât v-ați fi putut imagina vreodată.

7. Vă rog, nu vorbiți despre o persoană pe care nu o cunoașteți, despre situații pe care nu le știți... În concluzie, nu spuneți rahaturi doar pentru a spune ceva".

26 de goluria marcat Nicolae în 2 ani și jumătate la Slavia

28 de assisturia oferit „tricolorul” pentru echipa pragheză

112 meciuria jucat șeptarul alb-roșu în toate competițiile

Stanciu e un profesionist desăvârșit. O persoană plăcută și modestă, care își dedică jocul echipei. A oferit Slaviei tot ce așteptam. Ne-a împlinit multe visuri și îl iubim. Acum a venit timpul pentru club și Nico să mergem mai departe. El merită respectul Slaviei
- Jaroslav Tvrdik, președinte Slavia Praga

VIDEO Nicolae Stanciu, despre amintirile și sacrificiile din copilărie: „Mergeam la cules de vie, iar de la școală veneam cu mașini de ocazie”

Citește și: 

Veste bună pentru Mihăilă la Atalanta » Antrenorul Gian Piero Gasperini a „sacrificat” un jucător important pentru a-i face loc românului

Cicâldău și Moruțan vor împărți vestiarul cu un nume mare al fotbalului mondial » Transferul realizat de Galatasaray

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
emil1986
emil1986  •  03 Februarie 2022, 14:39
Postat de aikin18 pe 03 Februarie 2022, 12:38

nimci mai adevarat, a demonstrat asta cand era mult mai tanar si a ales sa joace printre ***... eu n-am nimic cu genul asta de jucatori, dar sa ne lase cu talentul si altele, a fost mereu doar banii! Sper ca de data asta, sa ne lase si la Nationala! ne vom aminti de el pentru remarcabila prestatie din meciul cu muntenegru! Promovati pe altii care merita!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ticlazau
ticlazau  •  03 Februarie 2022, 14:06

Bai Ladislav Vizek tu nu esti mercenar? Tu faci munca voluntara din dragoste pentru meseria ta si pentru Blesk? Daca ai primi o oferta de n ori mai mare ai refuza-o?

brentford
brentford  •  03 Februarie 2022, 13:15

Bai astia din redactie. ***? ***. Care e problema voastra?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează