INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

Surpriză uriașă! La ce echipă ajunge Nicolae Stanciu: „După negocieri-maraton, s-a ajuns la un acord”

Nicolae Stanciu // foto: Imago Images
Nicolae Stanciu // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 27 ianuarie 2022 10:25 / Actualizat joi, 27 ianuarie 2022 11:30

Presa din Republica Cehă anunță că Nicolae Stanciu (28 de ani) părăsește Slavia Praga și va semna cu Wuhan FC, din China.

După doi ani și jumătate petrecuți la Slavia Praga, Nicolae Stanciu este la un pas de transferul în China. Presa din Republica Cehă anunță că pe român îl desparte doar vizita medicală de un transfer la Wuhan FC, în China. 

„Doar jucători ca Dică și Stanciu fac asta” » Ce l-a impresionat pe MM la Octavian Popescu: „Cine știe asta în Liga 1?”
FCSB
„Doar jucători ca Dică și Stanciu fac asta” » Ce l-a impresionat pe MM la Octavian Popescu: „Cine știe asta în Liga 1?”

Nicolae Stanciu, spre Wuhan FC!

„Mijlocașul român Nicolae Stanciu ar trebui să se îndrepte către Wuhan FC, din China. Surse din culise confirmă informația. S-a ajuns la acordul final după negocieri-maraton ce s-au încheiat joi, după miezul nopții.

Persoanele interesate de Stanciu se află în Praga de luni. Conducerea Slaviei ar fi obținut o ofertă profitabilă, de 100 de milioane de coroane (n.r. - echivalentul a 4 milioane de euro). Adică suma pe care a trebuit să o plătească când l-a cumpărat pe fotbalist acum doi ani și jumătate”, scriu cei de la Sport.cz.

Stanciu a fost cumpărat de Slavia Praga în vara lui 2019, după o scurtă experiență în Arabia Saudită, la Al Ahli. Cotat la 7 milioane de euro în prezent, mijlocașul român a adunat 112 meciuri, 26 de goluri și 28 de pase decisive în tricoul Slaviei, alături de care a cucerit două titluri de campion în Republica Cehă.

Wuhan FC a încheiat sezonul 2021 al campionatului din China pe locul 6 în grupa de retrogradare. Întregul lot al echipei este cotat la 5,38 milioane de euro, sub valoarea lui Stanciu! Fotbalistul cu cea mai mare valoare de viață este Anderson Lopes, atacant brazilian în vârstă de 28 de ani.

Anamaria Prodan anunța transferul încă din decembrie

Anamaria Prodan, impresarul lui Nicolae Stanciu, susținea încă din decembrie că mijlocașul o va părăsi pe Slavia.

„Eu şi partenerii mei încercăm să finalizăm transferul lui Stanciu. E surpriză! Nu e în Europa.

Cu Stanciu, eu cred că se va finaliza acum. Am fost aproape şi sezonul trecut. Va merge undeva unde trebuie să câștige bani acum”, spunea impresarul pe 26 decembrie.

Nicolae Stanciu, în decembrie 2021: „Trofeele contează mai mult decât banii pentru mine”

În finalul anului trecut, Nicolae Stanciu îi declara trimisului GSP în Praga că „mă simt foarte bine la Slavia”. Întrebat cum ar proceda dacă ar primi o ofertă consistentă, Stanciu a răspuns că „vreau campionatul, vreau trofee. Pentru mine asta contează mai mult decât banii”.

Slavia Praga i-a găsit deja înlocuitor lui Stanciu. S-a orientat către mijlocașul ofensiv ceh Krystof Danek (19 ani), de la Sigma Olomouc. Danek este internațional de tineret și a adunat deja 50 de meciuri la prima echipă a celor de la Sigma Olomouc, 42 în prima ligă.

O parte dintre jucătorii români care au jucat în China:

  • Ionel Dănciulescu (Shandong Luneng)
  • Marius Niculae (Shandong Luneng)
  • Ovidiu Burcă (Beijing Guoan)
  • Lucian Goian (Tianjin Teda și Beijing Baxy)
  • Marius Bilașco (Tianjin Teda)
  • Dan Alexa (Beijing Guoan)
  • Bogdan Mara (Tianjin Teda)
  • Cristian Dănălache (Jiangsu Sainty, Qingdao Jonoon, Xinjiang Tianshan Leopard)
  • Marian Aliuță (Changchun Yatai)

VIDEO » Nicolae Stanciu, despre amintirile și sacrificiile din copilărie: „Mergeam la cules de vie, iar de la școală veneam cu mașini de ocazie”

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Încă un meci bun pentru Denis Drăguș! A marcat iar pentru Standard Liege

Rangers caută înlocuitor pentru Ianis Hagi » Scoțienii îl vor pe Olimpiu Moruțan, dar se lovesc de o mare problemă

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (55)
108808261708421
Francisco Dascal  •  27 Ianuarie 2022, 20:46
Postat de sibelius pe 27 Ianuarie 2022, 16:53

Gresit. Stanciu nu poate ajunge la un nivel superior. Dupa titluri castigate in 3 tari, meciuri in Champions League si primavara europeana nu vad de ce ar fi un obiectiv sa ajungi la un Sassuolo(adica echipa de mijlocul clasamentului undeva) si sa joci 2-3-4 ani pentru salariul din China. Probabil nu vrea nici sa joace pana la 37-38 de ani, nici sa atarne prin studiouri pentru bani.

Mai citeste ce am scris poate intelegi,deoarece eu nu am scris ca Stanciu poate atinge un nivel superior.Eu am atras semnalul gazetarilor ca acest transfer nu este SUPER TRANSFER ci DECEPTIE.Deci pas inapoi,daca ajungea in ligiile top al Europei atunci asi intelege bucuria gazetarului.

dinamo100
dinamo100  •  27 Ianuarie 2022, 16:58

Daca se adevereste acest transfer, ar fi un pare pas in spate pentru Stanciu. Totusi, tind sa cred ca este doar gargara de presa, la fel ca multe altele anterior.

sibelius
sibelius  •  27 Ianuarie 2022, 16:53
Postat de Francisco Dascal pe 27 Ianuarie 2022, 16:27

Permiteti sa ma completez :din punct de vedere profesional este "PAS IN SPATE" cum din punct de vedere prefesional cea ce a facut F.R.F tot" PAS IN SPATE" este,viitorul apropiat ne va demonstra optiunile GRESITE.

Gresit. Stanciu nu poate ajunge la un nivel superior. Dupa titluri castigate in 3 tari, meciuri in Champions League si primavara europeana nu vad de ce ar fi un obiectiv sa ajungi la un Sassuolo(adica echipa de mijlocul clasamentului undeva) si sa joci 2-3-4 ani pentru salariul din China. Probabil nu vrea nici sa joace pana la 37-38 de ani, nici sa atarne prin studiouri pentru bani.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează