INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Căpitan din Premier League: „La fiecare echipă există cel puțin un fotbalist gay sau bisexual”

Troy Deeney afirmă că „în fiecare echipă avem cel puțin un jucător gay sau un bisexual” // Sursă foto: Getty
Troy Deeney afirmă că „în fiecare echipă avem cel puțin un jucător gay sau un bisexual” // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat marti, 16 iunie 2020 11:35 / Actualizat marti, 16 iunie 2020 12:49

Troy Deeney (31 de ani) produce din nou valuri în presa britanică și redeschide subiectul delicat, chiar tabu!, al homosexualității în fotbal. Căpitanul lui Watford e convins că această realitate e ascunsă, însă există în Premier League. 

Troy Deeney, Watford: „În fiecare echipă avem cel puțin un jucător gay sau un bisexual”

„În fiecare echipă avem cel puțin un jucător gay sau un bisexual. Sunt sută la sută sigur! Cred că persoanele în cauză sunt foarte îngrijorate de responsabilitatea de a deveni primii ce ar recunoaște. Dacă va face pasul cineva, vor urma mulți. În prima săptămână, minimum o sută își vor declara public orientarea sexuală", spune deschis atacantul de 31 de ani.

Deeney, care, recent, a criticat dur protocolul „Project Restart", temându-se pentru siguranța sa și a familiei, subliniază și tendința ca „secretul" să fie împărtășit abia după retragere: „Mă întreb de ce mulți aleg să declare public că sunt homosexuali abia când s-au lăsat de fotbal, rugby sau orice alt sport. Am impresia că au suportat o povară grea în timpul carierei și au preferat să nu riște un mare dezavantaj profesional". 

Thomas Hitzlsperger, 38 de ani, ex-Aston Villa și fost internațional german cu 52 de selecții și 6 goluri, a devenit în 2014 ultimul jucător care a admis că este gay.

Căpitan din Premier League: „La fiecare echipă există cel puțin un fotbalist gay sau bisexual”

Troy Deeney

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Au început problemele pentru cluburile din Champions League! Vedeta pleacă la viitoarea echipă și nu mai joacă în fazele finale

PREMIER LEAGUE. Newcastle oferă 135 de miliioane de euro pentru un star din Serie A

Playtech: Anamaria Prodan, mesaj nimicitor pentru Reghe: “Dacă m-aş fi căsătorit cu acest bărbat, el ar fi devenit prim-ministru”


Comentarii (1)
kamouniyak
kamouniyak  •  16 Iunie 2020, 15:09

Pai aici ati dus societatea. Mi-e scarba. Si comunistii erau prosti si faceau rau, dar era mai vine de 1000 de ori pe vremea lui Ceausescu, macar celula de vaza a societatii- familia- era adevarara.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează