INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SITUAȚIE

Un neurochirurg a analizat situația lui Sir Alex Ferguson: "Doar 25% dintre cei care supraviețuiesc își revin complet"

Articol de GSP - Publicat luni, 07 mai 2018 19:01

Situația lui Sir Alex Ferguson este în continuare critică, iar unul dintre cei mai prestigioși neurochirurgi din Londra, Peter Hamlyn, a vorbit pentru The Telegraph despre acest subiect.

Hamlyn recunoaște că sunt șanse minime ca fostul mare antrenor să revină la situația dinaintea acestei probleme. 

"Cea mai cunoscută formă de hemoragie pentru un bărbat de vârsta sa, cu o istorie de probleme cardiovasculare, este intracerebrală, în care există sângerare în țesutul cerebral, ceea ce cauzează leziuni ireparabile ale acelor celule.

În cazul lui Sir Alex, chirurgii au decis să opereze pentru că au simțit că mărimea cheagului de sânge provoacă leziuni țesutului cerebral rămas. E calea cea mai sigură pentru a-i salva viața și își propune, pe termen lung, să reducă șansele unui accident vascular cerebral.

În primele zile după operație, accentul se pune menținerea în viață a pacientului. Doar 50% din pacienți supraviețuiesc.

Dacă pacientul supraviețuiește, dar nu dă semne de îmbunătățire a sănătății în câteva luni, atunci e puțin probabil ca persoana să mai revină la normal. Doar 50% din acești 50% care supraviețuiesc revin complet la normal. 

Cu toate acestea, există o șansă de recuperare completă după această intervenție, chiar dacă este o luptă grea și uneori poate dura o perioadă lungă".

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
vicol_vali
vicol_vali  •  08 Mai 2018, 05:32

Sir Alex. Liverpool wins Champions League again.

1679336805663461
Doru ForzaStiinta  •  07 Mai 2018, 19:58

Multă sănătate maestre...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează