INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CARIERĂ

Unde e acum Joseph Minala, juniorul care în 2014 avea 16 ani, dar arăta de 42!

Joseph Minala, la prezentarea pentru echipa letonă FK Liepāja // Foto: Instagram
Joseph Minala, la prezentarea pentru echipa letonă FK Liepāja // Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2023 18:33 / Actualizat joi, 04 mai 2023 18:40

Joseph Minala, jucătorul care în 2014 făcea înconjorul lumii după ce apăruseră imagini cu el în care părea un om adult, de peste 40 de ani, deși susținea că are 16 ani și evolua la juniorii lui Lazio, este, în continuare, fotbalist în activitate.

Camerunezul, care în prezent 26 de ani, joacă din acest an la echipa letoniană FK Liepāja, unde a bifat doar 46 de minute în două meciuri. Este cotat la 200.000 de euro de transfermarkt.

Joseph Minala: „Scandalul legat de vârsta mea mi-a afectat cariera”

Într-un interviu acordat în primăvara anului 2022, Minala a vorbit despre cum l-au afectat acuzațiile din 2014. „Sunt convins că scandalul legat de vârsta mea m-a împiedicat să ajung mai departe ca fotbalist. Întotdeauna am fost privit mai mult din acest unghi, decât pentru ce făceam pe teren sau cum evoluam.

De fiecare dată când am fost împrumutat, am avut sezoane bune, însă nu am primit aceleași șanse la Lazio. Cred că clubul a fost reținut în privința mea din cauza scandalului legat de vârstă, deși am prins câteva meciuri la prima echipă într-o perioadă în care Lazio avea o echipă puternică”, spunea Minala pentru thelaziali.com.

Recordmanul Haaland: „Mă antrenez la jocuri video și mă culc. Mi se urcă la cap!” » O legendă a Angliei, în delir: „E cât Kane, Rooney și Ronaldo la un loc!”
ANGLIA
Recordmanul Haaland: „Mă antrenez la jocuri video și mă culc. Mi se urcă la cap!” » O legendă a Angliei, în delir: „E cât Kane, Rooney și Ronaldo la un loc!”

Cum arăta Minala în 2014:

Unde e acum Joseph Minala, juniorul care în 2014 avea 16 ani, dar arăta de 42!

Joseph Minala, o carieră departe de glorie

Dincolo de 2014, când s-a remarcat mai mult din cauza diferenței dintre vârsta și aspectul său fizic, Minala a avut o carieră modestă.

Deși a fost sub contract cu Lazio între 2014 și 2021 și a prins și trei meciuri pentru echipa din capitala Romei, în majoritatea timpului Minala a fost împrumutat în șase rânduri la alte echipe.

Mai întâi, chiar după scandalul din 2014, a ajuns la Bari, pentru care a jucat în 18 meciuri și a marcat trei goluri. A urmat un sezon la gruparea Latina, din Serie C, unde a prins doar trei meciuri și a marcat o dată. Ulterior, în 2016 a ajuns din nou la Bari, însă nici aici nu și-a revenit, prinzând un singur meci.

Cea mai profilică perioadă a fost la Salernitana, în sezonul 2017/2018: a prins 52 de meciuri pe teren și a marcat de patru ori. Datorită formei bune la această echipă, Minala a fost împrumutat tot aici și în 2019, unde a mai prins 12 meciuri și două goluri.

În 2020, tot sub formă de împrumut, a ajuns în China, la echipa Qingdao Huanghai, unde a jucat nouă meciuri, fără să marcheze.

1milion de euro a fost vârful de cotă atins de Minala, în două rânduri (în 2015 și în primul împrumut la Salernitana, în 2017/2018).

Lazio l-a pus pe liber pe Joseph Minala în 2021, jucătorul a venit în România

În 2021, pe când avea 23 de ani, Lazio nu i-a mai prelungit contactul, iar Minala a devenit jucător liber. În încercarea de a-și găsi o nouă echipă, africanul venise inclusiv în România, unde a fost prezent la un meci între CS U Craiova și Gaze Metan, fiind dorit pe atunci de olteni. 

Laurențiu Reghecampf, antrenorul de atunci al echipei, chiar confirma că Minala se antrenează cu echipa. „Minala e un jucător care a venit la noi, va sta săptămâna aceasta și vom decide. Să vedem exact nivelul fizic, vom vorbi cu el, dacă poate să ne ajute pe viitor. De ce nu? E un jucător interesant.”, spunea Reghe. 

În cele din urmă, Minala nu a fost păstrat în lotul Craiovei și și-a găsit echipă abia la finalul lunii octombrie, când a semnat cu Lucchese, o echipă din Seria C până la finalul sezonului. Aici a jucat în 19 meciuri și a marcat de trei ori.

În vara anului trecut, rămas din nou fără contract, a semnat cu Olbia, o echipă tot din Seria C italiană, însă la începutul lunii ianuarie a reziliat de comun acord cu clubul, după evoluții modeste. Și-a găsit echipă în Letonia, țară în care încă încearcă să se adapteze.

42de ani, susținea presa din Africa că are Minala în 2014. Fotbalistul a negat și a susținut că vârsta reală era cea de 16 ani.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Țeapă de 121 de milioane pentru Inter și AS Roma » Cele două echipe nu și-au încasat banii promiși

Mourinho a atacat cu violență arbitrul, apoi a șocat asistența: „Am purtat microfon pe teren” » Ce pedeapsă riscă și de ce vrea să rupă acordul cu Roma

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  05 Mai 2023, 17:15

benjamin button

Vezi toate comentariile (1)
Comentează