INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNGARIA

Atracția Ungaria » Selecționerul a refuzat Premier League pentru națională, dar a și avut un moment când s-a gândit la ruptură! Nu a renunțat!

Marco Rossi (foto: Guliver/Getty Images)
Marco Rossi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat luni, 18 iulie 2022 12:00 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 12:18

Marco Rossi nu uită că, după Euro, „un agent foarte important mi-a făcut o ofertă serioasă din partea unui club din Premier League. I-am spus să se oprească, e pierdere de timp, nu voiam să părăseasc Ungaria”. 

Italianul, care mai are trei ani și jumătate de contract cu federația maghiară, admite însă că toamna trecută ar fi vrut să plece, după ratarea barajului pentru CM 2022. Totuși, a continuat și naționala și-a revenit.

Dybala s-a înțeles cu noua echipă » Paulo, așteptat la vizita medicală
MERCATO
Dybala s-a înțeles cu noua echipă » Paulo, așteptat la vizita medicală

Marco Rossi, 57 de ani, e în vârf cu Ungaria. Din 2018 selecționer, sub contract până la sfârșitul lui 2025, italianul a urcat cu maghiarii pe primul loc în Nations League, în cea mai dificilă grupă a Ligii A, în fața Germaniei, Italiei și Angliei (1-0 și 4-0 împotriva Albionului), după un Euro bun, foarte aproape de calificarea în „optimi” din seria de foc cu Franța, Germania și Portugalia. 

Marco Rossi: „Suntem o echipă adevărată”

„Sunt fericit că, astăzi, Ungaria este o echipă adevărată, unită, ceea ce e fundamental în fotbal. Am ajuns în punctul în care nimeni nu mai poate spune că victoria e asigurată cu noi”, a declarat peninsularul pentru televiziunea M4 Sport. 

Am jucat împotriva unor formații care nu vor să piardă niciodată, e în ADN-ul lor. La acest nivel, contra unor asemenea adversari, e greu să fii mereu sus. Nu vorbim de Letonia, Lituania sau Feroe, ci de selecționate cu o valoare uriașă a jucătorilor. Dacă ne vom păstra aceeași atitudine, același spirit, vom ieși cu fruntea sus de pe teren. 

Marco Rossi: „Nu m-am simțit bine deloc" 

Nu a ascuns însă că a trecut și prin clipe de coșmar, toamna trecută, când naționala a avut o cădere după Euro și a pierdut ambele partide cu Albania (0-1 și 0-1), șase puncte care au privat-o de barajul pentru Mondial. Au fost momente când s-a gândit la demisie, la ruptură. 

„Întotdeauna am fost sincer. După meciurile cu albanezii din septembrie și octombrie, nu m-am simțit bine deloc. Toți eram dezamăgiți și furioși, mai ales eu. Însă eram supărat și din cauza criticilor nefondate aduse jucătorilor”, și-a amintit Rossi, care s-a întors în timp, la Euro: 

„Pe 23 iunie 2021, după 2-2 cu Germania la München, un agent foarte important m-a sunat și mi-a făcut o propunere serioasă din partea unui club din Premier League. L-am întrerupt imediat. «Opriți-vă! E pierdere de timp! Nici nu doresc să vă ascult, pentru că nu vreau să părăsesc naționala Ungariei». Totuși, în octombrie, aș fi luat în calcul orice posibilitate”. 

Marco Rossi: „Va trebui să facă un sacrificiu financiar”

Selecționerul a dezvăluit că „anul acesta am mai fost căutat, dar am răspuns ca la Euro”. Admite că „mai devreme sau mai târziu, e posibil să apară o ofertă la care mă voi gândi, dar mai am trei ani și jumătate de contract. Dacă va dori cineva semnătura mea, va trebui să facă un sacrificiu financiar și să compenseze federația maghiară”. 

Cred că Liga Națiunilor e importantă pentru oricine. Unii o privesc cu superioritate, mulți o văd ca pe o serie de meciuri amicale, dar e posibil să ajungi la Euro prin această competiție și aduni punct pentru topul mondial. 

Multe detalii pot fi îmbunătățite în jocul nostru, analizăm mereu cum putem crește tactic. Îmi doresc întotdeauna să ofer ceva extra cu evoluția noastră, acel extra care să fie apreciat mai ales de fani. 

- Marco Rossi, selecționer Ungaria

Citește și alte articole:

Transfer rezolvat! Juventus acceptă oferta de 70 de milioane € plus 10 milioane bonusuri
GERMANIA
Transfer rezolvat! Juventus acceptă oferta de 70 de milioane € plus 10 milioane bonusuri
„Ofertă cu bani imaginari și plăți până în 2438!” » Barcelona, persiflată pe Twitter de un club din Europa
SOCIAL MEDIA
„Ofertă cu bani imaginari și plăți până în 2438!” » Barcelona, persiflată pe Twitter de un club din Europa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
kinkonro
kinkonro  •  20 Iulie 2022, 00:58

Îi face burleanu o oferta de nerefuzat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează