INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  URUGUAY

Uruguay, triumf la Mondialul U20! Luis Suarez, alături de tineri în autocarul fericirii: „Sunt mândru de voi. Ați pus țara noastră în vârf!”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 21:07 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 21:48

În premieră, naționala uruguayană a cucerit titlul mondial la juniori U20. Șapte meciuri, șase victorii fără gol primit. Nici în finală nu a avut poarta atinsă: 1-0 în fața Italiei, generând o bucurie de nedescris la Montevideo.

În sfârșit, Uruguay! La a treia finală de Mondial U20, „La Celeste" a cucerit titlul. Duminică seară, echipa lui Marcelo Broli a dominat Italia în ultimul act din La Plata (Argentina), ratând o mulțime de ocazii și reușind să înscrie în minutul 85 golul victoriei, 1-0. Triumful a fost adus de Luciano Rodriguez, 19 ani, atacantul lui Liverpool Montevideo.

Uruguay, un pas greșit în grupă. Și 6 victorii fără gol primit!

Locul 2 la turneul sud-american, la începutul anului (a pierdut meciul decisiv în fața Braziliei, 0-2), moment în care selecționerul Broli a fost criticat dur, Uruguay a făcut un pas greșit în grupă, la CM, 2-3 cu Anglia. În rest, a învins pe linie, fără să mai primească niciun gol, golaveraj 10-0 în aceste șase partide câștigate!

  • 4-0 cu Irak (serii).
  • 1-0 cu Tunisia (serii).
  • 1-0 cu Gambia (optimi de finală).
  • 2-0 cu SUA (sferturi de finală).
  • 1-0 cu Israel (semifinale).
  • 1-0 cu Italia (finală).

Protestul presei din Uruguay: „Suntem cei mai buni, dar nu avem niciun premiu individual”

Surprinzător, deși nu a primit niciun gol în șase întâlniri și echipa sa a câștigat trofeul, Randall Rodriguez (Penarol) nu a fost declarat portarul Mondialului. A fost ales italianul Sebastiano Desplanches! „Suntem cei mai buni, dar nu avem niciun premiu individual", a protestat comentat El Pais, cel mai important cotidian al țării.

„Devotament și inimă. Acestea au fost secretele noastre. S-au transformat la final în lacrimi de bucurie”, a comentat același El Pais.

Alt secret, selecționerul Marcelo Broli, 45 de ani. În februarie 2022, a cucerit Copa Libertadores U20 cu Penarol. În martie 2023, a asiguratul interimatul la naționala mare, în două amicale disputate în Asia, 1-1 în Japonia și 2-1 în Coreea de Sud. Iar acum, în mai-iunie 2023, e campion mondial U20.

Un nume important din fotbal acuză: „Argentina a fost ajutată pentru a fi campioana lumii” » Țintele sunt Messi și FIFA
URUGUAY
Un nume important din fotbal acuză: „Argentina a fost ajutată pentru a fi campioana lumii” » Țintele sunt Messi și FIFA

Președintele Uruguayului: „Felicitări celor care au făcut acest vis posibil"

La Montevideo, oamenii au ieșit pe străzi să celebreze performanța tinerilor. S-a cântat, s-a dansat sub focul artificiilor. Președintele Uruguayului, Luis Lacalle Pou, a reacționat imediat: „Felicitări jucătorilor, antrenorilor și tuturor celor care au făcut acest vis posibil”.

La întoarcere, tinerii campioni au prezentat trofeul într-o paradă prin capitala Montevideo, într-un omnibuz decapotabil.

Luis Suarez: „Sunt mândru de voi”

Printre ei s-a strecurat și legendarul Luis Suarez, 36 de ani (Gremio Porto Alegre), golgheterul all-time al naționalei celeste, cu 68 de goluri în 137 de selecții. Suarez i-a susținut cel mai mult pe puști și nu a vrut să lipsească de la sărbătoare.

„Sunt mândru de voi, vă mulțumesc pentru această bucurie”, a comentat „El Pistolero”. „Suntem campionii lumii, ați pus țara noastră în vârf”.

Uruguay, triumf la Mondialul U20! Luis Suarez, alături de tineri în autocarul fericirii: „Sunt mândru de voi. Ați pus țara noastră în vârf!”
Luis Suarez, alături de jucătorii naționalei U20

Italianul Casadei, golgheter și cel mai bun jucător la CM U20

Naționala azzurra U20 a pierdut finala Mondialului, 0-1, dar are o satisfacție. Italianul Cesare Casadei, 20 de ani, mijlocașul transferat în 2022 de la Inter la Chelsea și împrumutat din ianuarie la Reading, în Championship, a fost golgheterul turneului (7 goluri) și cel mai bun jucător la CM 2023. Primul european MVP și golgeter, în același timp, la Mondialul U20.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Edin Dzeko s-ar putea întoarce la Istanbul » Bosniacul e în negocieri cu un gigant din Superlig

O legendă a lui Liverpool e aproape să semneze în Golf » Al-Ettifaq se pregătește să facă anunțul oficial!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
soimiisibiu
soimiisibiu  •  13 Iunie 2023, 08:40

E prima știre despre campionatul mondial u20 publicata de GSP. rușine fițuicii voastre. Huooo.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  12 Iunie 2023, 23:29

Felicitari Uruguay, voi jucati cel mai frumos fotbalul din America Latina, sper sa cistigati si la mondialul mare, atit sper sa nu il mai lasati pe Suarez in preajma celor tineri, este o influenta negativa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează