INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POGON SZCZECIN

Nu are loc în naționala României, dar a fost inclus în echipa ideală a sezonului

Valentin Cojocaru (28 de ani), portar la Pogon Szczecin, are evoluții apreciate în Ekstraklasa, prima ligă din Polonia. foto: Imago Images
Valentin Cojocaru (28 de ani), portar la Pogon Szczecin, are evoluții apreciate în Ekstraklasa, prima ligă din Polonia. foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2024 17:31 / Actualizat miercuri, 03 ianuarie 2024 18:03

Valentin Cojocaru (28 de ani), portar la Pogon Szczecin, are evoluții apreciate în Ekstraklasa, prima ligă din Polonia.

Valentin Cojocaru joacă în acest sezon sub formă de împrumut la Pogon Szczecin. Portarul român a ajuns în fotbalul polonez vara trecută. 

Abia concediat în Superliga, e îndreptat către Dinamo!
DINAMO
Abia concediat în Superliga, e îndreptat către Dinamo!

Acesta aparține de formația belgiană OH Leuven, cu care are contract până în vara anului 2025. 

Valentin Cojocaru, inclus în cea mai bună echipă a jucătorilor aflați la sezonul de debut în Ekstraklasa

Prestațiile bune ale românului nu au fost trecute cu vederea de polonezi. Aceștia consideră că Valentin Cojocaru a avut un rol important încă din momentul sosirii la Pogon, club aflat într-o criză de rezultate la acea vreme, și l-au inclus pe român în cea mai bună echipă a jucătorilor care se află la primul lor sezon în Ekstraklasa.

„Românul a ajuns la club la finalul perioadei de transfer din vară. Și-a început aventura în Polonia cu meciul din septembrie din runda a 8-a împotriva celor de la Korona Kielce. 

La acel moment, echipa avea o serie de patru înfrângeri la rând, dar imediat după debutul lui Cojocaru au câștigat șase din următoarele opt meciuri, iar jumătate dintre ele s-au terminat fără să primească gol.

Noul portar al lui Pogon Szczecin a încheiat anul 2023 cu 35 de șuturi parate”, a apărut în comunicatul emis de Ekstraklasa.

În urma cu aproape două luni, Valentin Cojocaru considera că merită și el un loc în lotul naționalei României și declara că impresarii joacă un rol important în convocările făcute de selecționer.

Valentin Cojocaru, nemulțumit că nu a fost convocat de Edward Iordănescu

„Nu-mi stă în caracter să vorbesc despre alți jucători, dar s-a ajuns prea departe. Pot spune fără lipsă de modestie că portarul echipei naționale a făcut mai multe greșeli în ultimul an decât am făcut eu în toată cariera. 

Mi se pare derutant că am fost selecționat la echipa națională când jucam la Viitorul, iar după ce am jucat la două echipe mai bune din campionate mai puternice nu am mai fost selecționat. Cu o seară înainte de a fi anunțat lotul final, antrenorul de portari (n.r. Fane Preda) m-a felicitat în urma conversației avute cu selecționerul pentru că urma să fiu convocat. 

Spre surprinderea mea, a doua zi pe lista nu mă aflam eu, ci portarul de la FCSB din vremea aceea. Mi-am dat seama că impresarul e un criteriu important și faptul că nu am semnat cu cineva din România a deranjat”, declarase în trecut Valentin Cojocaru, potrivit Prosport.

Valentin Cojocaru a adunat 13 meciuri în acest sezon de Ekstraklasa, timp în care a încasat 16 goluri și a bifat 4 partide fără gol primit. 

Acesta a mai jucat de-a lungul carierei pentru FCSB, Crotone, Frosinone, Apollon Limassol, Farul, SK Dnipro-1, Feyenoord și Leuven. 

900.000 de eurovalorează Valentin Cojocaru, portivit transfermarkt.com

Cum ar putea să influențeze agenții? Ne dau mită, sau cum? Hai să fim sinceri. Când un jucător a mai avut probleme pe la club sau era prins între două echipe, automat comunicarea mea cu jucătorul a dus și mai departe. Din punct de vedere al felului în care îmi fac meseria, nu puteți să mă acuzați 
- Edward Iordănescu, selecționerul României

VIDEO Florin Tănase: „Chiar cred că România poate fi o surpriză plăcută la EURO”

Citește și:

„Vreau să fac pasul care trebuie pentru cariera mea” » Anunțul lui Horațiu Moldovan la reunirea Rapidului
RAPID
„Vreau să fac pasul care trebuie pentru cariera mea” » Anunțul lui Horațiu Moldovan la reunirea Rapidului
Anamaria l-a provocat pe Neubert: „Dă-mi 3 nume de jucători din România care fac față în Top 4 campionate din Europa” » Neamțul i-a ales
FCSB
Anamaria l-a provocat pe Neubert: „Dă-mi 3 nume de jucători din România care fac față în Top 4 campionate din Europa” » Neamțul i-a ales

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează