INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Vardy Time! Folia Leicester ne ține-n priză! Echipa care în 2008 era în liga a 3-a joacă în 2016 ca Barcelona

Jamie Vardy (stînga) e gata de golul lunii. Lovren e spectator de lux // Foto: Reuters
Jamie Vardy (stînga) e gata de golul lunii. Lovren e spectator de lux // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 04 februarie 2016 00:00

Vîrful lui Ranieri a aruncat Anglia-n aer cu două goluri de atacant de clasă. Leicester are 3 puncte în fața lui City și e la 5 de Arsenal. Cine a fost prima în Premier în februarie a cucerit titlul în ultimii 11 ani, asta spune statistica. Ar fi întîia campioană din afara Londrei și Manchesterului de la Blackburn 1995.

Totul sfidează logica la această echipă. În 2008-2009, Leicester juca în liga a 3-a. Manager e Claudio Ranieri, devenit măscăriciul Europei în 2014, dat afară de greci în 3 luni după ce le-a căsăpit "naționala" în preliminariile CE 2016, pierzînd 3 meciuri din 4, inclusiv acasă cu Feroe!

Iar vedetele "vulpilor", Jamie Vardy și Riyad Mahrez, nici nu existau în urmă cu cinci-șase ani. Vîrful era pierdut în Groapa Marianelor (al 8-lea nivel englez) și cîștiga 35 de lire pe săptămînă, în timp ce playmakerul algerian era amator în fotbalul francez și muncea la o fabrică de materiale plastice!

5,50este acum cota lui Leicester pentru a fi campioana Angliei. Înaintea sezonului, casele de pariuri îi dădeau 3.000/1

 Mai bine decît în 1929?

Și totuși, ei împreună formează o explozie de culoare, tehnică și imaginație. Marți, au uluit-o pe Liverpool cu posesia lor dintr-o atingere. Au semănat de multe ori cu Barcelona în aceste acțiuni ultrarapide și verticale. Pasă, pasă, pasă și finalizare neașteptată!

Pe margine, Ranieri se bucura ca un copil la 64 de ani. În tribună, fanii aveau gura pînă la urechi. Fericirea absolută. Cea mai bună performanță a albaștrilor în întreaga lor istorie era un loc 2 în 1929. Acum 87 de ani!!!

18 goluriare Vardy în 24 de meciuri, fiind golgerul Premier (plus 5 assisturi); Mahrez a adunat 13 goluri și 8 pase decisive

Golul lunii

Eroul ultimului meci a fost Vardy. O rachetă aer-aer de la 28 de metri, în plină viteză, mingea depășindu-l pe Mignolet și oprindu-se în vinclu. "Welt Klasse!", a exclamat la sfîrșit Klopp, managerul lui Liverpool.

Cînd a văzut execuția, selecționerul Roy Hodgson jubila într-un fotoliu VIP. Își imagina deja golurile lui Jamie la Euro. Și atacantul în vîrstă de 29 de ani a mai înscris o dată, cu o încheiere demnă de Van Basten!

"Incredibil! Primul gol al lui Vardy a fost incredibil! Cum l-a găsit Mahrez cu acea pasă lungă și cît de repede a realizat Vardy că portarul e ieșit pentru a reuși acel gol fantastic"
Claudio Ranieri, manager Leicester

Leicester continuă revoluția Premier. E pe locul 1, cu trei puncte înaintea lui Man. City și cu 5 deasupra lui Tottenham și Arsenal. Statistica spune că prima clasată în februarie a cucerit titlul în ultimele 11 sezoane. Ar fi o premieră ca o echipă din afara Londrei și Manchester să devină campioană de la Blackburn. În 1995!

40.000 £pe săptămînă este salariul actual al lui Vardy, după ce și-a prelungit contractul pînă în 2019

22de jucători a folosit Claudio Ranieri la Leicester în 24 de etape

Remi n-a venit din cauza elicopterului

Leicester l-a dorit pe Loic Remy, 29 de ani, atacantul lui Chelsea. Dar transferul a căzut dintr-un motiv nemaiîntîlnit. Patronul "vulpilor", thailandezul Srivvadhanaprabha, care călătorește în Anglia doar cu elicopterul, a sosit la Londra și a ajuns la un acord cu clubul lui Abramovici.

Numai că, pentru vizita medicală, Remy trebuia să-l însoțească pe asiatic înapoi la Leicester, în elicopter. Francezul, speriat de prognoza meteo (vînt puternic), a refuzat. Și excursia, și contractul cu Leicester.

 vardy grafic

ARSENAL - SOUTHAMPTON 0-0: Wenger s-a certat cu Ronald Koeman

Arsenal n-a mai învins de 4 meciuri în Premier, are 3 egaluri și un eșec, avînd zero în dreptul său pe tabelă în ultimele 3 partide: 0-0 la Stoke, 0-1 acasă cu Chelsea și 0-0 marți cu Southampton. "Frustrarea e maximă, ne-am creat atîtea ocazii și n-am reușit să marcăm un gol. Finalizarea noastră a fost teribilă", a declarat Wenger.

Managerul "tunarilor" și-a vărsat nervii pe arbitrul Lee Mason: "Se întîmplă mereu același lucru cînd apari tu!". Ronald Koeman, tehnicianul "sfinților", i-a strigat lui Wenger: "Nu. Cînd apari tu se întîmplă mereu același lucru! Ați ratat zece ocazii și dați vina pe arbitru". Cei doi au fost la un pas de ciocnire. Au fost opriți în ultima clipă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează