INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

VIDEO Algeria e regina Africii după 29 de ani » Un singur șut pentru triumful în finala cu Senegal! 

Algeria e noua campioană a Africii, după ce a învins-o în finală pe Senegal, scor 1-0
Algeria e noua campioană a Africii, după ce a învins-o în finală pe Senegal, scor 1-0

Articol de - Publicat sambata, 20 iulie 2019 10:49

Algeria e noua campioană a Africii, după ce a învins-o în finală pe Senegal, scor 1-0. Bounedjah a înscris cel mai rapid gol al competiției după numai 79 de secunde. Senegal rămâne iar fără trofeul continental.

Algeria ajunge rar în finala Cupei Africii, dar atunci nu o ratează. În 1990, a cucerit trofeul acasă, 1-0 în fața Nigeriei, după 29 de ani a învins cu același scor Senegalul, de care trecuse acum și în grupă. Tot cu 1-0.

Rezumatul VIDEO

Revelația turneului a survolat turneul până în sferturi. Patru victorii, golaveraj 9-0. A încheiat cu trei meciuri extrem de dificile, toate câștigate la limită: 4-3 la penaltyuri cu Côte d'Ivoire, 2-1 cu Nigeria (gol decisiv în minutul 90+5) și 1-0 cu Senegal în ultimul act.

O finală în care algerienii au marcat cel mai rapid și straniu gol al competiției (Bounedjah, după numai 79 de secunde, mingea sa fiind deviată și depășind portarul). La unicul șut reușit de jucătorii lui Djamel Belmadi întreaga partidă.

În rest, „vulpile deșertului” au fost vânate de senegalezi, dar cele 12 șuturi nu i-au ajutat pe Mané și coechipierii lui să egaleze. Nici VAR nu i-a ajutat. Arbitrul camerunez Alioum Alioum le-a dat penalty, retras ulterior, după ce a revăzut faza. Și „leii din Teranga” rămân fără trofeu. A doua finală pierdută.

Un tânăr de 21 de ani a fost MVP

Deși algerienii l-au avut căpitan la finală pe Mahrez, care a înscris și golul victoriei în semifinală, nu a fost ales jucătorul lui Man. City MVP-ul turneului. Tânărul Ismaël Bennacer, 21 de ani, mijlocașul crescut de Arsenal, vândut la Empoli cu un milion de euro și care ar putea fi transferat de Milan. 

Ribery, la finală

Algeria a avut un suporter neașteptat la ultimul act de la Cairo. În tribune s-au aflat și Franck Ribery, venit pentru soția sa la finală. Wahiba e de origine algeriană. 

Citește și:

Scandal uriaș la Cupa Africii » Ibrahima Traore, căpitanul Guineei, l-a acuzat pe selecționerul Paul Put că le-a cerut bani celor din staff

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
csasteauabucuresti
csasteauabucuresti  •  20 Iulie 2019, 19:01

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucv1948
ucv1948  •  20 Iulie 2019, 17:33
Postat de dinamo_fan pe 20 Iulie 2019, 11:15

ati acoperit Cupa Africii si mai si ca si Copa America. unul care nu era puternic apsionat de fotbal nici nu avea habar ca s-au jucat competitiile astea daca avea doar fitzuica voastra la dispozitie. la 1 articol despre fotbal aveti 40 de scandaluri, 40 de gigei si 40 de funduri goale. cam asta e paritatea.

Ai punctat foarte bine. O fituica a ajuns gsp.eul

paul801
paul801  •  20 Iulie 2019, 11:22

a meritat din plin trofeul pentru intregul parcurs.Bine punctat de fanul dinamovist, voi ati cam lipsit pe parcursul ambelor competitii, mai important fiind ce gandeste sau nu gandeste Ciobanul Infractor

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close