INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

VIDEO Detalii incredibile povestite de noul star brazilian Gabriel Jesus: "Aveam 13 ani. A vrut să-mi rupă picioarele!" + Ce s-a întâmplat la reîntâlnirea cu agresorul

Articol de GSP - Publicat marti, 19 decembrie 2017 17:26

Gabriel Jesus, starul de 20 de ani al celor de la Manchester City şi al naţionalei Braziliei, a povestit o scenă cutremurătoare din adolescenţă, din timpul unui meci de fotbal jucat pe străzile din Sao Paolo. 

Într-un interviu acordat publicaţiei Players Tribune, Gabriel Jesus a rememorat o scenă care îi putea încheia cariera: "Aveam 13 ani când am început să joc împotriva oamenilor maturi. Turneul Varzea, căci acolo jucam, e sinonimul baschetului pe care americanii îl joacă pe stradă sau fotbalului semi-profesionist din Europa. Terenurile erau pline de noroi, iar jocul era unul extrem de fizic. Toţi jucau la rupere. Se petreceau lucruri teribile pe teren.

Nu o să uit niciodată. Jucam un meci important împotriva celei mai bune echipe. Erau cei mai buni din istoria micii noastre întreceri. Fuseseră excluşi câţiva ani din cauza unor motive disciplinare. Nu vreau să intru în detalii pentru că sunt şi copii care vor citi asta şi nu vreau să îi afecteze. Era primul sezon de la revenire şi dacă ne băteau se calificau mai departe, la un turneu cu adevărat important.

Îmi amintesc cum toţi se uitau la mine înaintea partidei: «Cine-i mucosul ăsta? Pe bune că joacă?». Eu nu glumeam. După 4 minute am luat mingea, am trecut de toţi şi am marcat. Atunci a început coşmarul. Au început să mă lovească de fiecare dată când treceau pe lângă mine. Înnebuniseră, voiau doar să mă rănească. Aveau un mijlocaş scund, dar foarte puternic. M-a ameninţat: «O să-ţi rup picioarele dacă mai încerci să mă driblezi. Vorbesc serios». Aşa că am luat mingea şi l-am ameţit atât de tare încât a căzut în fund. A fost o fentă ca în NBA. Faza următoare am dat o pasă în stilul lui Ronaldinho, uitându-mă în altă parte, iar coechipierii mei au marcat. Spectatorii erau entuziasmaţi.

S-a terminat 2-2, iar noi am câştigat la penalty. La final, agresorul mi-a spus că mă aşteaptă în parcare şi că o să-mi rupă picioarele. Cei care cunosc istoria competiţiei ştiu că nu era o glumă. M-am speriat rău de tot. Norocul meu a fost că aveam nişte colegi curajoşi, care m-au protejat".

Povestea are un final fercit

Anul trecut, cei doi s-au reîntâlnit: "Crăciunul trecut am fost acasă. Am făcut un popas la o bancă din zonă. Omul care tăia bilete în parcare îmi părea cunoscut. S-a uitat la mine şi a strigat: "Hei, copile. Micuţule! Mă recunoşti? Varzea, frăţioare! Chiar eram pe cale să-ţi rup picioarele. Îţi vine să crezi? Acum joci pentru echipa mea favorită. Te iubesc, frăţioare! Nu-mi vine a crede. Îţi imaginezi ce se întâmpla dacă îţi rupeam picioarele?". 

Am început amândoi să râdem şi am făcut o poză împreună".

 

15 goluri a marcat Gabriel Jesus în 26 de partide în tricoul lui Manchester City

13 prezenţeare Gabriel Jesus pentru naţionala Braziliei, marcând în 7 rânduri

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (2)
andyschleck
andyschleck  •  22 Decembrie 2017, 03:44

Joci pentru echipa mea favorita :)))) precis ... Inainte sa fie cumparat de seici .. Manchester City era populara doar in Manchester unde aveau chiar mai multi fani decat United ... precis stiau brazilienii de City ala e un fan de carton ( joci pentru echipa mea favorita :)))) )

ex_pitesteanul
ex_pitesteanul  •  19 Decembrie 2017, 22:07

superb filmuletul! e o placere sa-l vezi jucand pe gabriel jesus

Vezi toate comentariile (2)
Comentează