INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO Torres a plâns la sărbătoarea lui Atleti: "E cel mai important trofeu. Am avut nevoie de o întreagă carieră pentru a ajunge aici"

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 mai 2018 00:45

Fernando Torres, 34 de ani, a câștigat miercuri seară primul său trofeu cu Atletico Madrid, în 11 ani în care a purtat tricoul echipei din capitala Spaniei: Europa League (3-0 în finală cu Olympique Marseille).

Atacantul a sărbătorit alături de colegi și de fani în Piața Neptuno din Madrid, iar când a venit rândul lui să țină un discurs, cum s-a întâmplat cu toți jucătorii, emoțiile l-au copleșit: "În '96 am fost în piața asta ca suporter și am sărbătorit dubla. I-am văzut ridicând Cupa și voiam să fiu și eu aici într-o zi, la asta visam. A trecut mult timp și în cariera mea am câștigat multe trofee, dar fără îndoială acesta este cel mai important. Pentru toți copiii care au visuri, nimic nu e imposibil! Și dacă ții cu Atleti, cu atât mai mult".

Torres, care va juca duminică ultimul meci pentru Atletico, acasă cu Eibar - a anunțat că pleacă de la club, dar nu se retrage încă -, a postat și un mesaj impresionant pe Facebook.

"E dificil să exprimi ceea ce vrei când simți atâta emoție. Când eram mic, nimeni nu înțelegea de ce voiam să port tricoul lui Atletico la școală, deși pierduseră cu o seară înainte. Știam ce trebuie să suport, dar nu mă interesa, mă făcea mai puternic. Știam că într-o zi Atleti va avea o echipă care ne va reprezenta pe toți, că va fi nevoie de multă muncă, dar vom reuși.

Mulțumesc tuturor colegilor mei din Segunda, au fost ani grei, dar niciodată n-am purtat cu mai multă mândrie culorile noastre decât atunci când nu le iubea nimeni. Mulțumesc și celor care au luptat în anii de tranziție și celor care au început să câștige meciuri și trofee, pentru că a lor este o mare parte din ce trăim acum. Mulțumiri și generațiilor anterioare, care mi-au servit drept inspirație. Dar mai mult decât orice, mulțumiri celor care sunt azi colegii mei, care visau de mici să ajungă într-o zi ca asta și demonstreze tuturor că Atleti înseamnă mai mult decât un triumf, dar triumful are un gust diferit. Sunt mândru să fiu parte din acest grup, aș alege asta înainte de orice altceva.

Mulțumesc și fanilor, pentru că m-au făcut să mă simt atât de norocos, niciodată n-am avut nevoie de un trofeu pentru a mă simți cel mai iubit jucător din lume, dar acum măcar mă simt mai puțin dator.

Am avut nevoie de o întreagă carieră pentru a ajunge aici, unde mi-am promis când aveam 11 ani, și vă asigur că a meritat.

Vă aștept pe toți duminică.

Mulțumesc pentru tot și vă cer scuze că n-am reușit mai mult. #forzaatleti".

Trofeele lui Torres:

Atletico Madrid - Europa League 2018
Chelsea - Cupa FA 2012, Liga Campionilor 2012, Europa League 2013
Spania - EURO 2008, CM 2010, EURO 2012

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează