INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Vinicius Jr., victima rasismului în Mallorca - Real Madrid » Brazilianul și-a luat revanșa, în timp ce Ancelotti îi făcea semne să înceteze

Vinicius Jr./ foto: Guliver/GettyImages
Vinicius Jr./ foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 11:07 / Actualizat marti, 15 martie 2022 11:51

Real Madrid a câștigat în deplasare cu Mallorca, scor 3-0, într-un meci din etapa #28 din La Liga. Vinicius Jr. (21 de ani), vedeta madrilenilor, a fost victima unui atac rasist venit din partea suporterilor echipei gazdă.

În prima repriză, în timp ce brazilianul acuza o intrare a lui Maffeo, din tribune s-au auzit strigăte care imitau o maimuță. Arbitrul nu le-a consemnat însă în raportul de joc, potrivit AS.com.

Tiradă în direct: „Furt, furt, japcă mondială, ce vrei să spun?!” + verdictul lui Porumboiu la deciziile lui Rusandu
FCSB - FARUL 2-0
Tiradă în direct: „Furt, furt, japcă mondială, ce vrei să spun?!” + verdictul lui Porumboiu la deciziile lui Rusandu

Vinicius, victima rasismului în Spania

În prima repriză a meciului dintre Mallorca și Real Madrid, Vinicius a intrat în conflict cu mai mulți jucători adverși, după o intrare dură a lui Maffeo, pentru care acesta ar fi trebuit să primească un cartonaș roșu, potrivit presei spaniole.

Arbitrul partidei nu a arătat nici măcar un cartonaș galben, ci doar un fault, ceea ce a provocat furia lui Vinicius, care a sfârșit prin a fi avertizat pentru protestele sale. În acest context, în momentul în care încăierarea s-a întrerupt, s-au auzit scandări rasiste la adresa brazilianului, din tribune, care imitau sunetul pe care îl fac de obicei maimuțele.

Vinicius nu a uitat gestul fanilor echipei gazdă. Atacantul a deschis scorul pentru Real Madrid în minutul 55, după o finalizare din postură de unu la unu cu portarul advers, apoi s-a dus în fața tribunei care l-a jignit și a început să danseze.

Văzând acest gest al jucătorului său, Carlo Ancelotti i-a făcut imediat semn să înceteze, pentru a evita escaladarea conflictului. După golul brazilianului, madrilenii s-au descătușat și au mai marcat de două ori, prin Benzema. După aceste reușite, atacantul a devenit cel mai bun marcator francez din istorie, cu 413 goluri.

Real Madrid rămâne lider autoritar în La Liga, cu 66 de puncte după 28 de meciuri jucate. Sevilla este echipa de pe locul 2, aflată la 10 lungimi sub madrileni, iar Barcelona completează podiumul, cu 51 de puncte.

14 goluria marcat Vinicius în acest sezon de La Liga

VIDEO Rezumat Mallorca - Real Madrid

Citește și:

Arbitrii români, peste tot în Europa » Delegări pentru Hațegan, Kovacs și Radu Petrescu

Cosmin Contra, la un pas să facă istorie cu Al Ittihad » Poate reuși ce nu au putut să facă 20 de antrenori

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close