INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Veste din Ucraina! Ce a decis Konoplyanka sa facă după ruptura de CFR Cluj

Yevhen Konoplyanka // Foto: Imago Images
Yevhen Konoplyanka // Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 11:47 / Actualizat marti, 12 martie 2024 12:57

Yevhen Konoplyanka, 34 de ani, concediat de CFR Cluj pe 3 ianuarie, după numai cinci luni în Liga 1, plănuiește să pună capăt carierei și să deschidă o agenție de impresariat împreună cu fostul internațional ucrainan Roman Zozulya.

Yevhen Konoplyanka a făcut o ultimă încercare de a-și salva cariera. Pe 25 iulie 2023, s-a transferat gratis la CFR Cluj, după ce se despărțise de Cracovia, dar internaționalul ucrainean în vârstă de 34 de ani (87 de selecții, 21 de goluri) nu s-a adaptat în Liga 1.

O legendă a lui Tottenham, impresionată de Drăgușin: „Ținând cont de presiune, a fost fabulos
STRANIERI
O legendă a lui Tottenham, impresionată de Drăgușin: „Ținând cont de presiune, a fost fabulos"

După numai cinci luni, perioadă în care a jucat numai patru partide (trei în campionat, una în preliminariile Conference League), niciodată titular, cu 54 de minute în total, 13,5 în medie pe meci, mijlocașul ofensiv a fost concediat.

Yevhen Konoplyanka nu mai poate atinge forma maximă și se retrage

Ex-jucător la Dnipro, Shakhtar și Sevilla, Konoplyanka a hotărât ce va face după ruptura de CFR. Potrivit site-ului Sport24.ua, acesta se va retrage. A ajuns la concluzia că nu mai poate atinge forma maximă din cauza accidentărilor suferite de-a lungul timpului și a decis să se retragă.

Nu va părăsi însă lumea fotbalului. Plănuiește să deschidă o agenție de impresariat alături de Roman Zozulya, 34 de ani, fost coleg cu Yevhen la Dnipro și selecționata Ucrainei. Amândoi vor să promoveze tinerii jucători din țara lor în străinătate.

Reproșurile lui Konoplyanka la Cluj: nu i s-au plătit salariile, nu i-a plăcut tactica lui Mandorlini

După despărțirea abruptă de CFR, Konoplyanka a atacat clubul clujean în presa ucraineană.

„Din cele cinci salarii pe care ar fi trebuit să mi le achite, Cluj mi-a plătit unul singur. Încă nu s-a rezolvat situația mea", a declarat jucătorul, conform portalurilor Tribuna.com și Sport.ua.

„Nu am cerut o a doua șansă. I-am zis doar președintelui că, dacă acest antrenor, Mandorlini, continuă la echipă, eu nu mai am ce face acolo. Stilul său e numai «dă și fugi!».

Yevhen Konoplyanka dezminte că s-a dat lovit: „O prostie absolută”

A negat că ar fi simulat accidentări. „O prostie absolută. Să vadă de câte ori am stat pe bancă când eram gata să joc. Dacă nu eram apt, n-aș mai fi fost inclus în lot", a contrat el.

Veste din Ucraina! Ce a decis Konoplyanka sa facă după ruptura de CFR Cluj
Yevhen Konoplyanka a jucat doar 54 de minute la CFR Foto: Imago

Acesta a dezvăluit: „Când m-am dus la CFR, nu exista comunicare între președinte și antrenor privind jucătorii de care era nevoie și pe ce posturi. CFR joacă 5-3-2. Pur și simplu, nu e loc pentru mine acolo. Asta mi-a zis și antrenorul".

A mers mai departe: „L-am întrebat pe tehnician de ce am fost adus. Mi-a spus că sunt multe lucruri la club pe care nici el nu le-a înțeles".

Yevhen Konoplyanka: „E limpede ce e greșit și cine e vinovat la Cluj”

Întrebat dacă putea schimba ceva în situația sa, Konoplianka a răspuns: „Nu vreau să vorbesc prea mult, nu vreau să pară că nu fac decât să caut scuze. Doar uită-te la rezultatele formației și răspunsul va fi limpede. Ce e greșit și cine e vinovatul. Fii capabil să admiți propriile greșeli și nu spune că unul se dă lovit, cât timp nu mi s-a permis să joc nici măcar un meci din primul minut".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Vinicius i-a cerut scuze adversarului: „Iartă-mă, frate!
Real Madrid
Vinicius i-a cerut scuze adversarului: „Iartă-mă, frate!
Să vezi și să nu crezi! Cea mai mare ratare din cariera lui Cristiano Ronaldo
RATARE
Să vezi și să nu crezi! Cea mai mare ratare din cariera lui Cristiano Ronaldo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Hund
Hund  •  12 Martie 2024, 19:49

Neserios tipul ))) am crezut că va pleca pe front, iar el se apucă de afaceri. ))))

JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  12 Martie 2024, 13:25

alta petarda marca Varga, in timp ce Krasniqi face furori la Rapid!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează