TOP 10 cele mai scumpe loturi de la Mondial: Argentina e doar pe 8 + Doi fotbaliști evaluați fiecare la peste 200 milioane €

Naționala Angliei // Foto: Imago
Naționala Angliei // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 17 noiembrie 2022 15:23 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2022 15:33

Există șase naționale prezente la CM 2022 a căror valoare estimată sare miliardul de euro. Conform CIES Football Observatory, englezul Jude Bellingham și brazilianul Vinícius Júnior sunt singurii de la CM evaluați la peste 200 de milioane.

Nu este printre marile favorite la câștigarea titlului mondial, cu a patra sau a cincea șansă, la egalitate cu Spania, însă naționala Angliei domină statistic dintr-un alt punct de vedere. Reprezentativa pregătită de Gareth Southgate deține cel mai valoros lot, potrivit Institutului elvețian de statistică „CIES Football Observatory”, depășind cu foarte puțin cota echipei cu cele mai multe coroane supreme. 

„Leii britanici” adună cu cei 26 de fotbaliști puși pe lista pentru Qatar suma record de 1.499 de milioane de euro, cel mai bine evaluat fiind un fotbalist care evoluează în Germania, la Borussia Dortmund. Jude Bellingham are doar 19 ani, dar depășește cu puțin bariera de 200 de milioane, mai precis este poziționat la 202!

Brazilia îi suflă în ceafă

Imediat în spatele englezilor, apar pentacampionii mondiali. Un miliard și 455 de milioane de euro însumează componenții Braziliei, al cărui cel mai valoros reprezentant este starul lui Real, Vinícius Júnior. Singurul din lume, în afara lui Bellingham, ce sare 200 de milioane (201). 

Campioana en-titre prinde a treia treaptă a podiumului, cu 1.337 milioane, însă contează și absențele din lot, Pogba, Kanté, Nkunku, Kimpembe și Maignan. Nici Kylian Mbappé nu se poate lăuda cu mai mult de locul al treilea dintre cei 832 de jucători care vor face spectacol în Qatar, cota atacantul lui PSG fiind în ușoară scădere după maximul atins de 200 milioane.

Le țin pe insulă, lângă Doha! » Iubitele fotbaliștilor englezi nu au voie în cantonamentul naționalei
ANGLIA
Le țin pe insulă, lângă Doha! » Iubitele fotbaliștilor englezi nu au voie în cantonamentul naționalei

Pedri și Musiala la putere

La ceva depărtare de trioul formidabil de la șefia analizei CIES se găsește un altul, cotat cu șanse ceva mai mici, dar venind toți cu vedete tinere, în continuă ascensiune ca valoare de piață. Pedri (Spania), Rúben Dias (Portugalia) și Jamal Musiala (Germania) pot fi surprizele frumoase de la CM, eclipsându-i pe colegii mai consacrați. 

Țările de Jos și Argentina nu apucă decât locurile 7-8, Frenkie de Jong și Lautaro Martínez fiind creditați cu cea mai mare cotă din lot, peste Virgil van Dijk, Mathijs de Ligt și Leo Messi, nu de mult punctele de referință ale naționalelor lor. Suprinde poziția slabă pe care se află Belgia, și ea semifinalistă a ediției trecute. 

Locul al zecelea (562 de milioane), după selecționata Uruguayului (590), rolul de lider al lui Romelu Lukaku fiind preluat de portarul Thibaut Courtois. Neașteptat de jos găsim și Croația, vicecampioana mondială (locul 11), cu Joško Gvardiol cotat la 110 milioane.

Citește și alte știri despre CM 2022:

În toate avioanele Qatar Airways, Hagi e Rege! » Beckham e doar ghid de Doha: prezintă bucătăria și piețele

Gestul selecționerului care i-a revoltat pe iranieni! Reacție stranie la conferință: „Cu cât mă plătiți pentru a răspunde?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează