Un suporter canadian și recordul său de Guinnes Book » Ce și-a propus să facă la Campionatul Mondial

Lee Kormish
Lee Kormish

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 12:34 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 17:52

Lee Kormish, 44 de ani, vrea să vadă 41 de meciuri pe stadion din 64 la acest turneu final, doborând o performanță care datează din 2010 (31) și a fost stabilită de un sud-african.

  • Qatar - Ecuador, meciul care deschide CM 2022, va avea loc de la ora 18:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1. 
  • Gazeta Sporturilor este, exceptând TVR-ul, singura instituție media din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar
  • Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea, Remus Răureanu și Andrei Crăițoiu vor transmite din Doha pe durata competiției
  • Ghid pentru Campionatul Mondial din Qatar - detalii AICI

Nu avea decât opt ani când Canada s-a calificat ultima oară la un Mondial. În 1986, la turneul din Mexic, a triumfat Argentina în finala cu RFG, Germania de Vest pe atunci. N-avea cum să-i treacă prin cap, dar pe măsura trecerii anilor i-a încolțit în minte ideea de a asista la cât mai multe meciuri live la fața locului.

Aventura vieții lui Lee Kormish a prins contur însă încet-încet și a așteptat competiția cea mai adecvată pentru a-și pune în aplicare proiectul nebunesc. Să vadă pe stadioanele unei Cupe Mondiale cât mai multe partide, să fie mereu pe drum de la o arenă și un oraș la altul pentru a intra în Guinness Book of Records. 

„Boom” de energie pe străzile din Doha înainte de Mondial » Echipa GSP prezintă principalele atracții din orașul-cheie al turneului final
QATAR
„Boom” de energie pe străzile din Doha înainte de Mondial » Echipa GSP prezintă principalele atracții din orașul-cheie al turneului final

În prezent, recordul îl deține sud-africanul Thulani Ngcobo și datează de la ediția locală din 2010, la care a fost „on air” la 31 din 64 de partide. Nu a ratat nicio secundă a acelor întâlniri, pentru că avea lângă el în permanență două persoane care să-i certifice prezența.

Lee Kormish vrea să stabilească un record la CM 2022: „Îmi place la nebunie”

Ar fi putut și comenta acele jocuri, dar emoția de a fi acolo era prea mare. „Nu e deloc ușor și am de lucru, dar îmi place la nebunie să fac asta”, a declarat fanul din Saskatchewan imediat ce a pus piciorul în Doha, împreună cu alți suporteri ai echipei „frunzei de arțar”. 

Obiectivul său declarat este să asiste pe viu la 41 dintre cele 64 de meciuri de la competiția din Qatar. Ar doborî astfel performanța aflată în vigoare, de 31 de jocuri la CM 2010, deținută de sud-africanul Thulani Ngcobo

„Logistica este cu adevărat o nebunie, dar am primit sfaturi chiar și de la cel care are recordul. Trebuia să găsească în primul rând bilete, nu unul, ci trei, pentru că «bodyguarzii» stăteau cu ochii pe el să nu plece nicio secundă la baie sau să-și cumpere de mâncare. Apoi, era nevoie să organizeze deplasările, dintr-un loc în altul”. 

Kormish s-a antrenat, la ultimele patru Mondiale, la ultimul Euro și la Cupa Arabiei.

Debutează cu Belgia la Campionatul Mondial din Qatar

„Sunt atât de pasionat încât așteptam calificarea asta de-o viață întreagă. A trebuit să rezist glumelor făcute pe seama canadienilor, «dar voi parcă jucați doar hochei»” și să fac rost de tichete pe toate cele 8 stadioane din cele cinci orașe, să organizez deplasările și să am grijă de absolut toate detaliile. 

Pentru „antrenament” a fost joi în Dubai pentru a-și urmări favoriții la amicalul cu Japonia (2-1): „Am avut niște emoții de-mi îngheța șira spinării. Nu vreau să-mi imaginez cum va fi miercuri, când Canada va debuta la CM împotriva Belgiei”.

Am așteptat momentul ăsta toată viața, calificarea Canadei la Cupa Mondială. Am traversat momente negre, dar acum nu mai am cuvinte să descriu emoția de a fi la acest turneu.

- Lee Kormish, suporter canadian

VIDEO Conferință de peste o oră a lui Gianni Infantino la Doha

Citește și: 

Show-ul pregătit de FIFA și Qatar pentru deschiderea Campionatului Mondial: „Fotbalul ne reunește într-un singur trib”

Scandal la naționala Poloniei! Bodyguardul lui Lewandowski, acuzat că e militant neonazist

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cirus11
cirus11  •  20 Noiembrie 2022, 14:26

Pai asta e turneul perfect, la cat de apropiate sunt stadioanele... si probabil recordul o sa fie imposibil de doborat

Vezi toate comentariile (1)
Comentează