INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ANGLIA - IRAN 6-2

Protest la Mondial » Motivul pentru care fotbaliștii Iranului n-au cântat imnul la meciul cu Anglia + huiduieli din tribune

Jucătorii Iranului au refuzat să cânte imnul național / Sursă foto: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Jucătorii Iranului au refuzat să cânte imnul național / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 18:03 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 00:20

ANGLIA - IRAN 6-2. Jucătorii Iranului au refuzat să cânte imnul național, o reacție după protestele de acasă, declanșate în septembrie, după moartea Mahsei Amini. O tânără care a fost arestată pentru că nu a purtat corect hijabul, apoi a fost bătută de poliție și a murit la spital. Acuzațiile au fost negate de autorități, însă oamenii au declanșat proteste.

Azi, unii fani au huiduit imnul, iar alți iranieni au adus bannere prin care și-au arătat atașamentul față de cei de acasă. „Femei, viață, libertate”, s-a putut citi pe multe steaguri ale Iranului fotografiate în stadion.

Scene inedite la pauza meciului Anglia - Iran: ce au surprins reporterii GSP prezenți pe stadion
ANGLIA - IRAN
Scene inedite la pauza meciului Anglia - Iran: ce au surprins reporterii GSP prezenți pe stadion

Fotbaliștii n-au cântat imnul, fanii au huiduit

Naționala Iranului participă la Mondial, deși în lumea întreagă s-a cerut excluderea sa. Moartea Mahsei Amini, tânăra ucisă de fundamentaliști în subsolurile poliției pentru că nu purta „corect” vălul islamic, a declanșat proteste masive în toată țara, zeci de oameni căzând victime ciocnirilor violente cu forțele de ordine.

Internaționalii iranieni au protestat și ei în ultimele luni. Înaintea amicalului cu Senegal (1-1), toți jucătorii și-au acoperit stema națională cu jachete negre în timpul imnului.

FOTO / Cele mai spectaculoase imagini din confruntarea Anglia - Iran 6-2: 

Anglia - Iran, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
Anglia - Iran, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
Anglia - Iran, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
Anglia - Iran, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
Anglia - Iran, la Campionatul Mondial din Qatar // foto: Guliver/gettyimages
+8 FOTO

Corespondență GSP din Qatar. Cum s-a trăit meciul Anglia - Iran

Citește și alte știri de la confruntarea Anglia - Iran 6-2: 

FOTO+VIDEO Anglia e ALL-IN pentru trofeu » Victorie zdrobitoare în confruntarea cu Iran + Impresiile de pe stadion ale trimișilor GSP în Qatar

CORESPONDENȚĂ DIN QATAR Scene inedite la pauza meciului Anglia - Iran: ce au surprins reporterii GSP prezenți pe stadion

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
dumitru.serban
dumitru.serban  •  22 Noiembrie 2022, 12:25
Postat de avaaaai pe 21 Noiembrie 2022, 23:15

Nu vreau să cred că exiști. Niște polițiști bărbați au omorât în bătaie o femeie pe care de fapt ei ar fi trebuit să o protejeze de agresiuni. În virtutea unui instrument de control scris acum niște mii de ani de niște primitivi. Nu ai scuze.

Asta daca s-a intamplat trebuie sa raspunda ei individual. Cine face rau, sa plateasca. Nu trebuie sa dai in religie si sa schimbi vestimentatia femeilor pentru ca 5.000 de iranience ard de nerăbdare sa se imbrace ca pustoaicele din Vest. Proteste ale tineretului?? Cand tineretul a avut minte sa isi aleaga viitorul?? Ei sunt spalayi pe creier de filmele americane si de media pe care intra toata ziua (in internetul e free in Iran in afara de siteurile pornografice, stau pe twitter toata ziua si isi extrag propaganda)

grro
grro  •  22 Noiembrie 2022, 07:43
Postat de ortega pe 21 Noiembrie 2022, 23:57

*** . Bai cabotinule , tu traiesti in secolul 16 ?

Mă confunzi?

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  22 Noiembrie 2022, 07:39
Postat de dumitru.serban pe 21 Noiembrie 2022, 20:03

Tradatori de Dumnezeu. Daca Allah a transmis asa cod vestimentar prin Profetul Mohamed si e respectat de mii de ani, vii acum sa faci revolutie sexuala ca in anii 70 in America pentru ca asa vor media, twitterul si alte organizatii sponsorizate cu bani multi de corporatistii care controleaza dolarul si isi permit sa schimbe regimuri politice peste tot pe glob? Fotbalistii astia care joaca prin Europa prefera valorile vestice de feminism in loc de un stat teocratic. Daca nu avem religie si speranta in etern, ce avem? Nu e sens pentru viata noastra daca nu va exista nimic peste mii si miliarde de ani. Eu nu zic ca e ok sa fie batute femeile, dar sa respecte legea sacra pe care o au ei. Majoritatea celor care vor contrariul sustin ca omenirea nu trebuie sa se nai ghideze dupa credinta, ca este invechita. Stergeti-mi comentariul daca am vorbit gresit, ma astept la asta. Desi nu am jignit.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează