INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  OLANDA - BRAZILIA 2-1

Brazilia a părăsit Mondialul » Samba no, Olanda si

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 iulie 2010 00:00

Brazilia a dominat clar prima repriză, cînd putea tranşa calificarea, dar a căzut inexplicabil în a doua şi olandezii merg în semifinale

Duelul titanilor, Olanda-Brazilia, a avut două părţi diametral opuse. Trupa lui Dunga a pornit lansat: gol în minutul 10 reuşit de Robinho, după o pasă de 30 de metri a lui Felipe Melo.

Brazilia a dominat clar prima repriză, cînd putea tranşa calificarea, dar a căzut inexplicabil în a doua şi olandezii merg în semifinale

Duelul titanilor, Olanda-Brazilia, a avut două părţi diametral opuse. Trupa lui Dunga a pornit lansat: gol în minutul 10 reuşit de Robinho, după o pasă de 30 de metri a lui Felipe Melo.


Olanda a resimţi şocul şi abia a supravieţuit primei reprize, cînd Brazilia a îngrămădit-o în propria jumătate. Sud-americanii au reuşit un presing ucigător, sufocîndu-şi adversarul. Juan a trimis peste din şapte metri (25), iar şutul lui Kaka de la 20 de metri a fost scos de la vinclu de Stekenlenburg, după o acţiune în trei purtată de brazilieni.

Robben şi Sneijder au fost inexistenţi în prima parte, în care singurul şut al olandezilor pe poarta lui Julio Cesar a plecat din piciorul mijlocaşului lui Inter. Maicon putea termina en-fanfare o repriză perfectă a Braziliei, dar acelaşi Stekenlenburg a scos de lîngă bară. 45 de minute de coşmar pentru portocalii, care puteau răsufla uşuraţi fiindcă au scăpat cu un singur gol încasat.

Ajutor de la Melo
O echipă alcătuită după chipul lui Dunga, un fost închizător. Asta a încercat să fie Brazilia la reluare. Temporizarea jocului, organizare defensivă şi mingi spre Robinho, Kaka şi Luis Fabiano. Însă socoteala selecţionerului brazilian nu a durat decît 8 minute. Sneijder a trimis o centrare perfidă, Julio Cesar a ieşit greşit, iar Melo a şters perfect balonul, cît să-l trimită în propria poartă. Olanda nu jucase nimic pînă atunci, dar norocul le-a surîs oamenilor lui Bert van Marwijk!

Capul piticului Sneijder
După un sfert de oră, olandezii au reuşit lovitura de graţie. Cel mai mic fotbalist de pe teren, Sneijder, 1,70 metri, a reluat cu capul de lîngă adormitul Melo. Mijlocaşul lui Juventus şi-a încheiat reprezentaţia în minutul 73, cînd l-a călcat pe Robben şi a văzut direct cartonaş roşu. Misiunea Olandei, ce părea una imposibilă la pauză, se uşurase brusc. Brazilienii au cedat de tot, s-au năpustit în atac, dar Sneijder şi Huntelaar i-au iertat pe "albaştri" de lovitura de graţie.

Olanda ajunge în semifinale şi celebrează a doua victorie la CM în faţa brazilienilor, ultimul succes fiind în 1974, cînd pentru "Portocala mecanică" juca marele Cruyff.

Eliminată iar în "sferturi"
Pentru a doua oară la ultimele două Campionate Mondiale, Brazilia nu a reuşit să ajungă între primele patru echipe ale lumii. La turneul final din Germania, din 2006, echipa condusă pe atunci de Carlos Alberto Parreira a fost eliminată de Franţa tot în "sferturi". Les bleus au învins cu 1-0, golul victoriei fiind reuşit de Thierry Henry în minutul 57.

"Acum doi ani am spus că sîntem într-o misiune şi poate unii au zîmbit, însă eu cred că putem deveni campioni mondiali. În prima parte am fost de nerecunoscut, dar ne-am revenit şi am avut mai mult iniţiativa!"
Bert van Marwijk, selecţioner Olanda

"SFERTURI"

OLANDA - BRAZILIA    2-1
Marcatori: Melo (53-autogol), Sneijder (68) / Robinho (10)

Olanda
Aşezare: 4-2-3-1
1. Stekelenburg    7
2. Van der Wiel    6
3. Heitinga    6
13. Ooijer    7
5. Van Bronckhorst (cpt)    6
6. Van Bommel    6
8. De Jong    6
11. Robben    7
10. Sneijder    8
7. Kuyt    7
9. Van Persie    5
21. Huntelaar, 85
Antrenor: Bert van Marwijk

Brazilia
Aşezare: 4-2-3-1
1. Julio Cesar    5
2. Maicon    6
3. Lucio (cpt)    6
4. Juan    5
6. M. Bastos    5
16. Gilberto Melo, 62    5
5. Felipe Melo    4
8. Gilberto Silva    5
13. D. Alves    5
10. Kaka    6
11. Robinho    7
9. Luis Fabiano    5
21. Nilmar, 77
Antrenor: Carlos Dunga

Arbitru: Y. Nishimura (Japonia) - 7. Asistenţi: T. Sagara (Japonia) - 7 , J. Hae Sang (Coreea de Sud) - 7.

Cartonaşe galbene: Heitinga (14), Van der Wiel (47), De Jong (64), Ooijer (76) / Bastos (37)

Cartonaş roşu: Felipe Melo (73)

Spectatori: 40.186

Golurile: 0-1, Robinho (10) - a şutat din prima de la 15 metri după o pasă a lui Melo; 1-1, Melo (53-autogol) - a înscris cu capul în propria poartă de la 6 metri; 2-1, Sneijder (68) - a marcat cu capul din 4 metri
(10)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
budur
budur  •  04 Iulie 2010, 00:05

alo echipa murdara?poate ai uitat de faulturile fildesului asupra brazilienilor.de nu isi baga idotul ala de melo autogol in veci vecilor numai revenea olanda

gentlegiant
gentlegiant  •  03 Iulie 2010, 11:37

sundancekid: eu iti propun sa iti dai un refresh la memorie pentru meciul germania-franta de la mondialele din 82

dutchy
dutchy  •  03 Iulie 2010, 09:37

uliuuuuuuuuuuuuuuu ce a curs berea aseara dupa victoria binemeritata a olandei.GRRRRRRRRRRRRRR

Vezi toate comentariile (9)
Comentează