INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  RIVALITĂŢI

Rivalităţi celebre » Argentina - Brazilia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2010 00:00

S-au întîlnit pentru prima oară în 1914, iar de atunci au jucat de 94 de ori una împotriva celeilalte (37 Brazilia, 23 remize, 34 Argentina). Domină autoritar America de Sud şi îşi împart generaţie de generaţie trofeele la orice nivel. Nu doar pe propriul continent.

Argentina - Brazilia, un duel peste timp între Maradona şi Pele, un meci care implică milioane de speranţe. De obicei, lupta dintre cele două înseamnă spectacol. Aşa cum s-a întîmplat la Campionatele Mondiale din 1978, 1982 sau 1990. În 1978, am avut "Bătălia de la Rosario". Derby-ul s-a terminat 0-0, însă istoria competiţiei nu se termină aşa. În ultimul joc din faza a doua a grupelor, Brazilia a învins Polonia cu 3-1 şi a obligat Argentina să bată naţionala Peru la cel puţin 4 goluri diferenţă. Nici o problemă! A fost 6-0 în cele din urmă şi "pumele" mergeau în finală pentru a-i lua titlul Olandei.

Patru ani mai tîrziu, victorie categorică pentru reprezentativa Cariocas, 3-1 şi un preview interesant pentru Coppa del Mondo '90. Golul lui Caniggia din pasa fantasticului Maradona a făcut diferenţa în Italia. Nu la fel crede şi Branco. Brazilianul a acuzat că oameni din staff-ul Argentinei i-au dat să bea apă cu tranchilizante în momentul în care a solicitat o sticlă de la marginea terenului. Fapte nedovedite, reacţii defensive ale federaţiei argentiniene, dar şi sute de ameninţări primite pe adresa forului din Buenos Aires.

Copa America îşi găseşte şi ea justificare în confruntarea Argentina - Brazilia. Primii au 14 trofee şi stau cu 6 deasupra rivalei, care e abia pe 3 la numărul de cupe cîştigate (după Uruguay, care are tot 14)!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează