INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  URUGUAY

Luis Suarez a intrat în istoria neagră a Mondialului! » Suspendarea primită de uruguayan nu e însă cea mai dură

Articol de - Publicat joi, 26 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 26 august 2014 21:37

Luis Suarez este unul dintre cele mai controversate staruri prezente la Mondialul din Brazilia. Atacantul Uruguayului a şocat pe toată lumea după ce a muşcat un adversar pentru a treia oară în carieră, ultima victimă fiind fundaşul italian Chellini.
Arbitrul partidei Uruguay - Italia nu a sancţionat gestul sud-americanului, deşi Chellini a tot încercat să-i arate centralului urmele lăsate de muşcătură. FIFA n-a tolerat însă incidentul, iar Suarez a primit o suspendare drastică din partea forului european, pe baza probelor video.

Atacantul uruguayan va lipsi 9 meciuri de la echipa naţională, iar timp de patru luni nu va putea fi implicat în nici o activitate fotbalistică. Plus o amendă de 65.000 de lire.

Cu această sancţiune, atacantul celor de la Liverpool, intră pe lista neagră a celor mai dure sancţiuni din fotbal. Exceptîndu-le pe cele pentru dopaj. Suarez ocupă poziţia secundă, după Samir Shaker, dar înaintea italianului Mauro Tassotti. Curios e faptul că şi ceilalţi ocupanţi ai podiumului nu au fost pedepsiţi de arbitri, FIFA oferind ulterior sancţiunile.

Cea mai dură sancţiune din istorie pentru un act de indisciplină pe gazon vine de la Mondialul din Mexic 1986. Atunci, jucătorul irakian Samir Shaker a primit o suspendare de un an, după ce l-a scuipat pe arbitrul partidei, care nu l-a eliminat însă.

În 1994, la Mondialul din SUA, FIFA a oferit o nouă sancţiune drastică. Italianul Mauro Tassotti l-a lovit cu cotul pe Luis Enrique în sferturile de finală, gest neobservat de arbitrul ungur Sandor Phul. Italia a eliminat Spania atunci, dar Tassotti, care avea 34 de ani, a primit 8 meciuri de suspendare şi a fost ultimul său meci în care a îmbracat tricoului ”squadrei azzurra”.

Mondialul din 1994 a fost unul dintre cele mai dure din istorie, dacă încercăm să contabilizăm sancţiunile primite de jucători la acel turneu final. Brazilianul Leonardo a primit trei etape de suspendare, după un cot dat unui jucător american. Tot trei etape a primit şi Jean Vlădoiu, după o intrare dură la elveţianul Christophe Ohrel, în faza grupelor. Era debutul atacantului la un turneu final, dar a rămas şi singurul meci jucat de jucătorul român la un Mondial.

Între sancţiunile memorabile din timpul Mondialelor rămîn şi suspendarea de patru etape primită de Daniele De Rossi în 2006, cînd l-a lovit cu cotul pe Brian Mc Bride, dar şi suspendarea de trei etape a lui Zidane, după ce l-a lovit cu capul pe italianul Materazzi, care a lipsit şi el două meciuri de pe teren în urmă incidentului, dar s-a retras de la naţională.

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (13)
larisa_i
larisa_i  •  27 Iunie 2014, 19:51
Postat de sek.91 pe 26 Iunie 2014, 22:23

Eu ma refeream la modul general . Nu ai observat atatea si ateatea faze cu faulturi in careu chiar langa arbitrul aditional si ala nu face absolut nimic ? Ma refeream ca dupa meci , la astfel de faze jucatorii sunt sanctionati , dar arbitrii care gresesc grav ?

cred ca vrei sa spui ca vorbeai la modul general. De ce te-ai fi referit la modul general, cand nu te-ai referit la el??!!! :)

depeche
depeche  •  27 Iunie 2014, 07:52
Postat de petrica.cosmin pe 26 Iunie 2014, 22:12

Oricum nimeni nu cred ca da o caruta de bani pe un jucator care sta 4 luni in afara fotbalului ...in iarna eventual ,dar pana atunci tot la Liverpool va juca mai mult ca sigur...

Am inteles tot mai putin partea cu ce va face la Liverpool... cum adica va juca? Ce va juca? :) Ma indoiesc ca or sa il mai tina cei de la Liverpool, nu stiu cat mai are contract dar daca ar mai avea un an de zile, eu l-as da afara imediat. Nu i-as plati salariul 4 luni ca sa stea in concediu in Uruguay!

bazileon
bazileon  •  27 Iunie 2014, 07:19

Eu cred ca cei mai oribile gesturi sunt ale lui Schumacher si Zidane.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează