INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GRUPA E / BRAZILIA - ELVEȚIA, AZI, ORA 21:00, TVR1, LIVETEXT GSP.RO

Brazilia - Elveția » Primul "11" al Seleção, dezvăluit din greșeală de un prieten al lui Gabriel Jesus

Neymar, dezinvolt la antrenamente, e gata să ducă Brazilia cât mai departe la acest turneu  (foto: Guliver/GettyImages)
Neymar, dezinvolt la antrenamente, e gata să ducă Brazilia cât mai departe la acest turneu (foto: Guliver/GettyImages)

Articol de - Publicat duminica, 17 iunie 2018 09:00

Brazilia, marea favorită la titlul mondial, pornește la drum cu un grup ce anunță un festival ofensiv. Elveția a pierdut o singură dată însă în ultimele 17 partide.

Doamnelor și domnilor, îmbrăcați hainele de gală: intră în scenă marea favorită la titlul mondial! Samba Boys încep dansul pe arena din Rostov, contra Elveției, cu aura unei formații renăscute după dezastrul din semifinala CM 2014, 1-7 cu Germania. Între timp, Seleção și-a regăsit ștaiful ofensiv, cu Neymar, Gabriel Jesus, Coutinho, Willian și Firmino anunțând un festival de goluri pe terenurile Rusiei.

Neymar a revenit spre nivelul maxim după accidentarea suferită la începutul anului în tricoul lui PSG și a reușit să marcheze inclusiv în ultimele amicale dinaintea CM, cu Croația și Austria. Visează deja la titlul de golgeter al Mondialului, într-o cursă alături de Cristiano Ronaldo, care a pornit competiția ca din pușcă.

Redutabili și în apărare

Dar arma neașteptată a Braziliei ar putea veni, cu adevărat, din apărare, capitol la care a avut mai mereu de suferit. De la venirea lui Tite, Seleção s-a transformat nu doar într-o forță de atac, ci și într-o cetate greu de cucerit. A primit două goluri în ultimele 11 partide disputate! Iar în mandatul actualului selecționer, 21 de meciuri, 17 au fost victorii, cu 47 de goluri marcate! Tite a venit și cu o inovație pentru a-și motiva elevii: schimbă purtătorul banderolei de la meci la meci.

16 victoriidin 18 are Brazilia în primul meci disputat la fiecare turneu final la care a participat

Sunt cifre și strategii care ar trebui să înspăimânte Elveția, o formație dependentă de starea lui Shaqiri. După Euro 2016, naționala "Țării Cantoanelor" a pierdut însă un singur meci din 17, iar cu Vladimir Petkovici pe bancă n-a încasat niciodată mai mult de două goluri în 35 de partide. 

Secretele, pe Instagram!

Unul dintre ultimele antrenamente ale Braziliei înaintea debutului la CM a apărut pe Instagram, cu toate că staff-ul își luase măsurile de siguranță, permițând gazetarilor să asiste numai la primele 15 minute. Un amic al lui Gabriel Jesus a înregistrat însă secvențe importante din ședința de pregătire și a dat drumul la imagini în social media. Postarea a fost ștearsă după câteva minute, insuficient pentru a mai ascunde tactica gândită și "11"-le lui Tite! 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
luciann
luciann  •  17 Iunie 2018, 13:49

In Rusia n-a castigat Napoleon, n-a castigat Hitler, n-au cum sa castige nici sudamericanii...

baruch
baruch  •  17 Iunie 2018, 13:40
Postat de fibra pe 17 Iunie 2018, 13:22

Mare greseala,aveau si mari secrete.

:) te doare capu', parca n-ar sti si un copil echipa lor.

fibra
fibra  •  17 Iunie 2018, 13:22

Mare greseala,aveau si mari secrete.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează