INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  RUSIA

Rușinea fotbalului! Rusia pregătea o nouă rundă de dopaj, acum la CM 2018

Articol de Socaciu NarcisJURNALISPORT - Publicat sambata, 26 august 2017 13:49

Rusia pregătea un program de dopaj pentru Cupa Mondială de fotbal pe care o va găzdui în 2018, scrie revista germană Der Spiegel.

Conform acesteia, guvernul rus l-a însărcinat pe Grigori Rodcenkov, principalul responsabil pentru dopajul sportivilor ruşi la Olimpiada de la Soci din 2014, să lanseze un plan similar pentru fotbalişti.

Fost director al laboratorului antidoping din Moscova timp de zece ani, Rodcenkov a fugit în SUA cu ajutorul realizatorului american de filme documentare Bryan Fogel.

Dezvăluirile lui Rodcenkov au declanşat ancheta condusă de Richard Mclaren despre dopajul din Rusia.

"După Soci, Rodcenkov avea misiunea să pregătească programul de dopaj pentru Cupa Mondială de fotbal, fiind în pline pregătiri când totul a fost descoperit", a spus Fogel.

Contactat de Der Spiegel, vicepremierul rus Vitali Mutko, care este şi seful comitetului de organizare a Mondialului, a răspuns: "Statul nu are nicio posibilitate să controleze activitatea unui director de laborator. El era recunoscut pe plan mondial şi angajat ca expert pentru Jocurile Olimpice, noi am crezut că totul era normal".

Potrivit lui Rodcenkov, 30 din cele 73 medalii ale Rusiei la Olimpiada din 2008 de la Bejing, şi jumătate din cele 81,din 2012, au fost obţinute graţie dopajului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
172423273140296
Gelu Vlad  •  26 August 2017, 18:09

Cum le stiu unii ziaristi pe toate ! Serviciul secret ucrainian ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează