INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - NORDSJAELLAND

GALERIE FOTO 11 ani de la ultimul meci european disputat de FCSB în Ghencea » L-au făcut pe Neșu să plângă și au început o campanie fabuloasă

Pe 30 august 2012, în Ghencea, FCSB se impunea categoric în manșa secundă din play-off-ul Europa League în fața lui Ekranas, la acea vreme campioana în exercițiu a Lituaniei, scor 3-0 +19   FOTO
Pe 30 august 2012, în Ghencea, FCSB se impunea categoric în manșa secundă din play-off-ul Europa League în fața lui Ekranas, la acea vreme campioana în exercițiu a Lituaniei, scor 3-0

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2023 09:00 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 09:55

FCSB - Nordsjaelland va fi primul meci european al roș-albaștrilor disputat în Ghencea după 11 ani de pauză. În vara anului 2012, cu aproape 15.000 de spectatori în „Templu”, roș-albaștrii treceau categoric de Ekranas, 3-0, și erau la începutul uneia dintre cele mai importante campanii europene din ultimii ani.

  • FCSB - Nordsjaelland, prima manșă din turul III preliminar Conference League, se dispută joi, de la 21:30, liveTEXT, FOTO + VIDEO pe GSP.ro și în direct la ProTV 
  • Returul e programat peste o săptămână, pe arena „Right to Dream Park” din orașul Farum
FCSB, cheltuieli fără precedent pentru o „dublă” europeană! Chiria în Ghencea, charterul și hotelul pentru Danemarca sunt peste salariul anual al lui Compagno!
FCSB
FCSB, cheltuieli fără precedent pentru o „dublă” europeană! Chiria în Ghencea, charterul și hotelul pentru Danemarca sunt peste salariul anual al lui Compagno!

FCSB joacă în Ghencea primul meci european după 11 ani

FCSB a obținut până la urmă acceptul CSA de a evolua pe Stadionul Steaua și cu danezii de la Nordsjaelland în Conference League, asta după ce roș-albaștrii au pășit pentru prima dată pe noua arenă construită în Ghencea duminică, la partida cu CFR Cluj (1-0) din campionat.

Astfel, FCSB revine în Ghencea în cupele europene după 11 ani, timp în care și-a disputat majoritatea duelurilor continentale pe Arena Națională. Când cel mai mare stadion al țării a fost indisponibil, roș-albaștrii au apelat la varianta „Marin Anastasovici” (Giurgiu).

GALERIE FOTO. Cele mai tari 20 de imagini de la FCSB - Ekranas 3-0, ultima amintire europeană a roș-albaștrilor în Ghencea

+15 FOTO

Pe 30 august 2012, în Ghencea, FCSB se impunea categoric în manșa secundă din play-off-ul Europa League în fața lui Ekranas, la acea vreme campioana în exercițiu a Lituaniei, scor 3-0, goluri Adi Rocha, „dublă”, și Andrei Dumitraș. În tur, FCSB câștigase de asemenea lejer, 2-0.

Antrenor era Laurențiu Reghecampf, abia instalat la echipă. Era de fapt începutul celui mai de succes mandat din istoria recentă a FCSB-ului, fiind vorba despre perioada în care roș-albaștrii au câștigat două titluri la rând, s-au calificat în grupele Champions League și în primăvara Europa League. 

Duelurile cu Ekranas fac parte din campania europeană care a purtat-o pe FCSB până în optimile de finală UEL:

  • După ce a trecut la pas de Ekranas, FCSB a câștigat grupa din care au mai făcut parte Stuttgart, Copenhaga și Molde;
  • În „16”-imi, FCSB a obținut o calificare miraculoasă cu Ajax, la penalty-uri, 0-2 la Amsterdam, 2-0 pe Arena Națională și 4-2 la loviturile de departajare;
  • Clubul lui Becali a fost eliminat mai departe de Chelsea, asta după ce câștigase în tur, 1-0 pe Arena Națională. Londonezii au întors rezultatul pe Stamford Bridge, 3-1, însă românii s-au ținut bine și în Anglia, la pauză era 1-1.

Pintilii și Filip, atunci în teren, acum antrenori

Cu Ekranas, au făcut pereche la mijlocul terenului Mihai Pintilii și Lucian Filip, acum cei doi fac parte din staff-ul tehnic al vicecampioanei. Celălalt „supraviețuitor” e Vlad Chiricheș, rezervă în urmă cu 11 ani. Abia revenit în România, căpitanul echipei naționale e așteptat să joace mâine seară.

L-au făcut pe Neșu să plângă

+15 FOTO

Duelul cu Ekranas din Ghencea a fost primul în care FCSB a evoluat pe tricouri cu numele fundației lui Mihai Neșu. Fostul fundaș dreapta al roș-albaștrilor a transmis un mesaj emoționant la acea vreme: 

Plâng în timp ce scriu aceste rânduri fiindcă nu mi-am imaginat vreodată că atâta lume e alături şi se gândeşte la mine, chiar şi la un an şi patru luni de la accident. 

Nu ştiu dacă merit asta! Nu am fost un mare fotbalist, doar am încercat să devin. Dar ce pot să vă promit este că, deşi dacă unele zile sunt chinuitoare, sprijinul vostru îmi dă putere, răbdare şi sper că într-o zi, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al tehnicii medicale, să fiu din nou sănătos, să pot să strâng mâna şi să ofer o îmbrăţişare tuturor celor care s-au gândit chiar şi o secundă la mine

Este o onoare pentru mine şi sper, cu ajutorul vostru, ca în viitorul apropiat să pot ajuta cel puţin un copil din fiecare judeţ să aibă o viaţă normală. Le mulţumesc, de asemenea, suporterilor stelişti că se gândesc la fiecare meci la mine”.

Neșu a jucat la FCSB din 2001 până în 2008, când a plecat la Utrecht. În Olanda, pe 10 mai 2011, fostul fundaș lateral a suferit un accident cumplit în timpul unui antrenament, în urma căruia nu și-a mai simțit corpul de la gât în jos, având nevoie de un scaun special pentru a se deplasa.

Cum a arătat FCSB la ultimul meci european disputat în Ghencea

  • 3-0 vs. Ekranas (play-off Europa League, manșa secundă, după 2-0 în tur) 
  • Marcatori: Adi Rocha ('21, '28); Dumitraș ('31)
  • Număr spectatori: 14.841

Echipa de start: Tătărușanu - Dumitraș, Martinovici ('53 C. Pușcaș), Gardoș, Latovlevici - Pintilii, L. Filip - Ad. Popa, Rusescu ('46. M. Costea), Chipciu ('46. Prepeliță) - Adi Rocha 
Rezerve neutilizate: Stanca, Chiricheș, Pîrvulescu, Nikolici 
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

11 ani de la ultimul meci european disputat de FCSB în Ghencea » L-au făcut pe Neșu să plângă și au început o campanie fabuloasă
Caseta partidei din Gazeta Sporturilor

VIDEO. Toate detaliile înaintea meciului FCSB - Nordsjaelland

Mai multe articole despre FCSB:

„Ne punem în acord cu prevederile contractului” » Măsura luată de FCSB pentru a-i îndupleca pe oficialii CSA
FCSB - Nordsjaelland
„Ne punem în acord cu prevederile contractului” » Măsura luată de FCSB pentru a-i îndupleca pe oficialii CSA
Avertisment înainte de FCSB - Nordsjaelland: „Să nu se repete «manita»!” + „Rapid nu e de titlu, Dinamo nu știi cât mai rezistă”
LIGA 1
Avertisment înainte de FCSB - Nordsjaelland: „Să nu se repete «manita»!” + „Rapid nu e de titlu, Dinamo nu știi cât mai rezistă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Sab7
Sab7  •  09 August 2023, 14:35

Felicitari Nesu un mare suflet incercare de viata...un stelist sincer un Om deosebit.dar ma intrebam cu tricoul nr 77 cine era????????cel care nu a mai fost dorit in cazerma? Care toate reusitele lui se leaga de fcsb =steaua ..care lovea bara in meciul cu Ajax....care se stropea cu sampanie la Iasi sarbatorind campionatul...care a jucat alaturi de Chiriches si Pintilii si sustine Ca nu era STEAUA...,,????PACAT CARACTERUL LUI =,< STATURA ACESTUIA.

valentindragobete
valentindragobete  •  09 August 2023, 10:36

Atunci când cazarma juca, de exemplu, cu Dumbrăvița nu se consideră meci european ? Ambele echipe joacă în Europa, nu?!

superstar24
superstar24  •  09 August 2023, 10:09

Magica Steaua a revenit acasa. Ce momente frumoase! Lumea s-a saturat de bugetarii lui Talpoi care joaca amicale degeaba din banii nostri.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează