INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB

Regulamentele UEFA permit mici „atenţii”» Ce ar trebui să fie în pungile oferite de cluburi arbitrilor şi altor oficiali

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 august 2022 14:03 / Actualizat sambata, 27 august 2022 18:19

Antrenorul celor de la Viking i-a acuzat pe oficialii FCSB că, la finalul meciului retur, „au venit cu pungile de cadouri pentru arbitri, așa că facem observație la UEFA”. Care este însă protocolul UEFA referitor la cadouri? Detalii, mai jos. 

Eliminați de FCSB din play-off-ul Conference League, norvegienii n-au trecut nici acum peste înfrângerea suferită joi. Morten Jensen, tehnicianul lui Viking, spune că românii ar fi recompensat brigada maghiară cu mici „atenții” la finalul partidei. Reglementările UEFA nu interzic însă atenţiile simbolice.

Ce lovitură în Liga 1! FCSB s-a înțeles cu Andrea Compagno de la FCU Craiova: suma uriașă plătită lui Mititelu + prima reacție a lui Becali
FCSB
Ce lovitură în Liga 1! FCSB s-a înțeles cu Andrea Compagno de la FCU Craiova: suma uriașă plătită lui Mititelu + prima reacție a lui Becali

Cadourile simbolice sunt practică uzuală în cupele europene

Este o tradiție de ani ca echipele să le dea arbitrilor, după meciuri, materiale promoționale. De obicei, e vorba despre ceva simbolic. Un magnet în culorile clubului, un fular sau un fanion, lucruri de curtoazie care nu valorează mare lucru, dar exprimă respectul clubului față de brigada meciului. 

De altfel, regulamentul UEFA e clar: „cadourile către oficiali trebuie să nu ridice suspiciuni că ar putea să le influențeze comportamentul sau că ar putea crea vreo obligație sau vreun conflict de interese. Numai cadourile simbolice sau de natură tradițională, conforme cu obiceiul local, pot fi oferite sau acceptate”. 

Dacă pungile oferite de reprezentantul FCSB au conţinut doar astfel de obiecte, echipa nu riscă nimic. Până la această oră, oficialii clubului roș-albastru nu au oferit explicații publice referitoare la demersul care i-a deranjat pe cei de la Viking. 

Program Conference League: când joacă FCSB

FCSB își va începe aventura din Conference League pe 8 septembrie, cu un duel de gală, pe London Stadium, împotriva „ciocănarilor” antrenați de David Moyes. Peste doar o săptămână, la București vine Anderlecht.

Returul cu West Ham va avea loc în ultima etapă, o ipostază nu tocmai pe placul roș-albaștrilor. Motivul? În cazul în care echipa n-ar avea șanse de calificare, un sold-out pe Arena Națională ar fi mai puțin probabil.

  • Runda 1: 8 septembrie, 22:00: West Ham – FCSB
  • Runda 2: 15 septembrie, 22:00: FCSB – Anderlecht
  • Runda 3: 6 octombrie, 19:45: Silkeborg – FCSB
  • Runda 4: 13 octombrie, 22:00: FCSB – Silkeborg
  • Runda 5: 27 octombrie, 19:45: Anderlecht – FCSB
  • Runda 6: 3 noiembrie, 22:00: FCSB – West Ham

Citește și alte știri despre FCSB: 

Program Conference League: când joacă FCSB și CFR Cluj meciurile din grupe » Roș-albaștrii merg la Londra încă din prima etapă!

Presa engleză se teme de FCSB: „Echipa românească are un important istoric european. A câștigat Cupa Campionilor în 1986 și a fost finalistă în 1989”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
Moshu
Moshu  •  27 August 2022, 23:14
Postat de 19sevilla86 pe 27 August 2022, 14:32

Damf greu de suportat emanat de veșnicii tropaitori pe știrile despre Steaua! Ei neavând echipe care sa conteze trăiesc atârnați de Steaua! Trista existenta sa urăști cu disperare o echipa dar sa-ti duci existenta trista mereu in apropierea ei! Suferă mult! Sa-i înțelegem și toleram!

Tu intelegi cel mai bine ce-i aia suferinta...ai exersat-o atitia ani incat nu mai stii cum e fara....importanta !

heronzeus
heronzeus  •  27 August 2022, 22:10
Postat de gojgaru pe 27 August 2022, 21:17

Si vestele au fost parte din planul de organizare a meciului cu MC ?

doar FAPTUL ca se vede doar Bucuresti si nimic altceva. dar retrogradarea in liga a 2-a de catre pecehas cu programul ala infect care asta inseamna a fost tot planul vostru ca dedebe sa insemne fix doar divizai b?

fotbalminim00
fotbalminim00  •  27 August 2022, 21:48

asta e ultima care o aud,un ungur sa ajute romanii si sa ia si mita,e amuzant ca sunt cativa romanasi care chiar cred asta si norvegienii cred ca au citit aici de fac asemenea acuzatii,au uitat cum ei nordicii corecti ne-au macelarit cu nationala cand era Johansson la conducerea fotbalului si acelea erau calificari pentru europene si mondiale nu pentru o amarata de conference ligue

Vezi toate comentariile (43)
Comentează