FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

BREAKING NEWS // EXCLUSIV Ce lovitură în Liga 1! FCSB s-a înțeles cu Andrea Compagno de la FCU Craiova: suma uriașă plătită lui Mititelu + prima reacție a lui Becali

Andrea Compagno semnează cu FCSB / foto: Imago Images +15   FOTO
Andrea Compagno semnează cu FCSB / foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 27 august 2022 12:00 / Actualizat sambata, 27 august 2022 17:07

Andrea Compagno (26 de ani), vârful celor de la FCU Craiova, semnează cu FCSB! Gigi Becali a reactivat această pistă după calificarea echipei în grupele Conference League și, din informațiile Gazetei, a bătut palma cu Adrian Mititelu pentru transferul golgeterului italian.

  • Andrea Compagno îi are concurenţi pentru postul de atacant la FCSB pe Bogdan Rusu şi pe Ianis Stoica, dar ambii au avut un start slab de sezon. Un alt atacant din lotul roş-albaştrilor este Dumiter, însă el este accidentat.

Mutarea-bombă se va realiza pentru aproximativ 1,5 milioane de euro, spun surse autorizate GSP.ro. Astfel, Becali plătește din nou o sumă consistentă pentru transferul unui fotbalist din Liga 1. În urmă cu o lună, patronul de la FCSB scotea din buzunar 1,7 milioane de euro pentru a-l lua pe David Miculescu de la UTA

Prima reacție a lui Gigi Becali: „Da, Compagno e jucătorul FCSB!”

Contactat de GSP.ro, Gigi Becali a oferit detalii de la negocierile cu Adrian Mititelu, confirmând că atacantul italian va îmbrăca tricoul roș-albaștrilor:

„Da, Compagno este jucătorul FCSB! Ne-am înțeles cu Craiova, acum trebuie să vorbim și cu băiatul. Doar fac actele acum, totul s-a terminat. Suma este de un milion și jumătate!

Negocierile n-au fost grele. Mititelu atât a cerut, nu lasă. Am încercat 700.000 de euro, un milion, un milion două sute. Dacă am văzut că nu lasă, am dat cât a vrut el și gata”, a declarat Becali, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Ajuns la Craiova în iulie 2020, de la Tre Fiori, din San Marino, după ce a dat probe la Petrolul, Andrea Compagno a contribuit la promovarea lui FCU în primul eșalon. De când FCU a revenit în prima ligă, italianul a fost unul dintre oamenii de bază ai alb-albaștrilor, reușind să înscrie 17 goluri în 34 de meciuri pe prima scenă.

„Andrea Compagno e singurul cu o carte în mână, nu cu telefonul”

Mititelu a ținut la preț și fiindcă și-a spus de multe ori admirație pentru jucător. 

„Andrea Compagno e un băiat deosebit. E singurul jucător care în loc de telefon mobil avea în mână o carte. Asta spune foarte multe despre el. E modest, nu visează cai verzi pe pereți. Îmi place, atât ca fotbalist, cât și ca om. 

Mă așteptam să crească în valoare. Eram convins că va ajunge unul dintre cele mai bune vârfuri din România. A fost decisiv în promovarea de pe primul loc din Liga 2 în Liga 1, anul trecut”, a declarat cu puțină vreme în urmă Adrian Mititelu.

Patronul FCU Craiova mai spunea: „Compagno are o conduită de profesionist. Nu vorbește mult. Este unul dintre elementele pozitive din vestiarul nostru, care a ridicat echipa”. 

Andrea Compagno la FCSB. Ultimul transfer pe axa Mititelu - Becali s-a terminat cu o condamnare!

FCSB transferă, așadar, cel mai important jucător de la FCU Craiova, italianul fiind căpitanul și golgeterul juveților. E prima mutare pe axa Mititelu - Becali din 2011, de la momentul în care Gigi îl lua de la Știința pe Mihai Costea pentru 1,4 milioane de euro.

Adrian Mititelu a fost condamnat în noiembrie 2020 la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB. Acesta a fost găsit vinovat de evaziune, deși în primă instanță fusese achitat. 

500.000 de euroe cota de piață a lui Compagno, conform Transfermarkt

Îmi place Compagno. E acel tip de atacant pivot, număr 9, pe cale de dispariție în fotbalul românesc. Știe să redubleze, are joc de cap, e ca o vulpe în preajma porții. N-ar fi rău să-l naturalizăm dacă se poate 

- Rodion Cămătaru, fost atacant România

Top cei mai buni marcatori România, anul calendaristic 2022:

JucătorNr. goluri
1. Compagno15
2. Debeljuh13
3. Tănase12
4. M. Roman II10
5. D. Florea, Gustavo, Al. Tudorie8

Citește și alte știri de actualitate: 

Antrenorul lui Viking face acuzații șocante: „Cei de la FCSB au venit cu pungile de cadouri pentru arbitri, facem observație la UEFA”

FCSB și-a găsit atacant în Liga 1: „Gigi a făcut deja o ofertă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (90)
terranovaaa
terranovaaa  •  28 August 2022, 18:01
Postat de tzintaru pe 28 August 2022, 17:46

Nu vad nimic ilegal sau imoral in fuziunea a doua cluburi.Evident că este mai imoral să primești loc direct in B.Si apropo de facultate....daca nu avea spate și Rotaru era pe acolo.Nu uita cum a scăpat.Cu ajutor de la CCR.Plus că sunt publice :încercarea de al șantaja pe Mititelu,declarațiile lui Rizea ,legăturile cu judecătorul Budă.

Atunci poti spune ca am fuzionat cu locul oferit de comitetul executiv FRF, care e diferenta? A intrat el dragnea, a intrat udrea si o pateste basescu dar nea dinti cariati are spate? Hai sa fim seriosi.

tzintaru
tzintaru  •  28 August 2022, 17:46
Postat de terranovaaa pe 28 August 2022, 16:15

Sa nu uitam de mariajul vostru cu Resita, iar despre moralism ce crezi ca e mai rau sa primesti loc in B sau sa ai patron mincinos si cu "facultate"?

Nu vad nimic ilegal sau imoral in fuziunea a doua cluburi.Evident că este mai imoral să primești loc direct in B.Si apropo de facultate....daca nu avea spate și Rotaru era pe acolo.Nu uita cum a scăpat.Cu ajutor de la CCR.Plus că sunt publice :încercarea de al șantaja pe Mititelu,declarațiile lui Rizea ,legăturile cu judecătorul Budă.

terranovaaa
terranovaaa  •  28 August 2022, 16:15
Postat de tzintaru pe 28 August 2022, 10:25

Pai da ,toate echipele de tradiție merita macar in B,dar toate celelalte menționate de tine au luat-o de jos.Nu sunteți nici primii,nici ultimii.Sunteti singurii care au primit loc direct in liga 2.Legat de vânzarea jucătorilor,sunt de aceeași părere.Mai ales în perioada asta dificila mai importantă stabilitatea financiară!

Sa nu uitam de mariajul vostru cu Resita, iar despre moralism ce crezi ca e mai rau sa primesti loc in B sau sa ai patron mincinos si cu "facultate"?

Vezi toate comentariile (90)
Comentează