INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ - MARIBOR

Avantaj pentru CFR Cluj » Marele atu al campioanei în returul cu Maribor

Articol de - Publicat marti, 23 august 2022 08:35 / Actualizat marti, 23 august 2022 10:11

Cu doar un gol înscris în cele 4 deplasări din tururile preliminare continentale, CFR Cluj are alt suflu ofensiv pe teren propriu, pe care speră să-l concretizeze și la returul cu Maribor, din play-off-ul Conference League.

După 0-0 la Maribor, CFR are nevoie doar de o victorie simplă în returul cu slovenii, pentru a atinge primul mare obiectiv al sezonului, calificarea în grupele unei competiții europene. În Gruia s-a visat la Champions League, s-a vizat Europa League, dar până la urmă a rămas doar varianta Conference League. 

Una care ar aduce totuși în conturi, inclusiv din tururile preliminare, peste 4 milioane de euro.

A căzut transferul plănuit de CFR Cluj! Ce au descoperit ardelenii
CFR CLUJ
A căzut transferul plănuit de CFR Cluj! Ce au descoperit ardelenii

Deac și Betancor responsabilii cu golul

Statistica îi plasează ca favoriți pe ardeleni, care, în cele 6 partide de acasă, 3 în cupele europene, 3 în Superligă, au înscris mereu, cu o singură excepție. În ultimul joc de campionat, când au pierdut cu 0-1 în fața celor de la FC Botoșani.

În rest, în celelalte 5 partide din Gruia, CFR a înscris de 11 ori, având o medie de 2,2 goluri/meci. În Europa, deși a avut probleme în deplasare, unde a marcat o singură dată în patru întâlniri, pe propriul teren ardelenii au punctat de 6 ori, având și la acest capitol o medie de două goluri pe meci. 

Iar acum, cu Maribor, i-ar putea fi suficient și un singur gol ca să ajungă în grupele Conference League. Adică să repete scenariul din confruntarea precedentă, cu Soligorsk.

Principalii marcatori ai echipei în toate competițiile sunt Ciprian Deac, cu trei reușite, urmat de Gabriel Debeljuh și Jefte Betancor, ambii cu câte două. Dintre ei, la returul cu Maribor, Dan Petrescu nu se va putea baza pe vârful croat, accidentat în manșa secundă a „dublei" cu Șahtior Soligorsk, în turul 3 preliminar. 

Atunci când Betancor a și decis calificarea în play-off, prin golul venit din assistul lui Debeljuh. 

16 goluria marcat CFR în cele 13 partide disputate în toate competițiile în acest sezon, adică o medie de 1,2 goluri/meci

Maribor, remiză în ultima etapă

În timp ce CFR și-a amânat meciul din Superligă, cu Hermannstadt, Maribor a jucat duminică în campionat, remizând acasă, 2-2 cu Celje. Toate golurile s-au marcat în prima repriză, adversarii ardelenilor conducând cu 2-0 prin reușitele lui Bozici (6, 23). 

Au fost însă egalați tot printr-o „dublă", a atacantului nigerian Ikwuemesi (37, 41). După acest rezultat, Maribor a cedat „lanterna", urcând de pe locul 10 pe 8. La returul cu CFR, la Maribor ar putea reveni în echipă stoperul Nemanja Mitrovici și mijlocașul Jan Repas, ambii suspendați în tur.

VIDEO Petre Grigoraș sare în apărarea VAR: „Trebuie să ne concentrăm pe fotbal, nu pe aceste greșeli”

Citește și: 

Un fost jucător de la CFR, despre problemele campioanei: „Atmosfera e rece, jucătorii sunt individualiști” + diferența dintre Mutu și Petrescu

Și CFR Cluj a „reparat” un titular în Serbia! Speră să joace în Conference League, după tratamentul la Marijana Kovacevic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  23 August 2022, 13:19
Postat de calinescu_ pe 23 August 2022, 10:58

Nu va e rushine ....!!!! Cum sa-l responsabilizati pe tzeapa lui hagi si petrescu data lui NELUT VARGA ????????? Asta nu e fotbalist nici de liga a II a ....!!!!

Ca si cum Liga I de acum este mai sus de Liga 3 de acum 40-50 ani.

fibra
fibra  •  23 August 2022, 12:20

90% s-ar putea califica tot doar CFR daca vor marca fara sa ia goluri de la modestii Maribor. Craiova cred ca are sanse vreo 40%,iar FCSB 10%. Imi doresc sa fiu profet mincinos si sa se califice toate,dar la ce fotbal avem e greu.

calinescu_
calinescu_  •  23 August 2022, 10:58

Nu va e rushine ....!!!! Cum sa-l responsabilizati pe tzeapa lui hagi si petrescu data lui NELUT VARGA ????????? Asta nu e fotbalist nici de liga a II a ....!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează