INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  PRELIMINARII

Echipele românești și-au aflat posibilele adversare din turul 3 preliminar al Conference League

Trofeul Conference League // foto: Guliver/gettyimages
Trofeul Conference League // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iulie 2022 15:01 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 16:08

Tragerea la sorți pentru duelurile din turul 3 preliminar al Europa Conference League a avut loc astăzi. CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi OSK și-au aflat posibilele adversare.

  • Până în turul 3, cele 4 echipe românești participante în preliminarii trebuie să treacă de turul 2, unde au următoarele adversare:
    CFR Cluj - Inter Club d'Escaldes (Andorra)
    FCSB - Saburtalo (Georgia)
    CSU Craiova - Vllaznia (Albania)
    Sepsi OSK - Olimpija Ljubljana (Slovenia)
  • Meciurile din turul 2 sunt programate pe 21, respectiv 28 iulie, în vreme ce duelurile din turul 3 vor avea loc pe 4 și 11 august.

Ce adversare ar avea echipele din România în turul 3 preliminar din Conference League 

  • Sepsi OSK, în eventualitatea în care va trece de Olimpija Ljubljana, va juca cu câștigătoarea duelului Rijeka (Croația) - Djurgardens (Suedia). Covăsnenii ar găzdui primul meci, dacă trec de turul 2.
  • Dacă trece de Saburtalo, FCSB va da în turul 3 peste Vikingur (Insulele Feroe) sau Dunajska Streda (Slovacia), manșa tur fiind în deplasare.
  • Universitatea Craiova ar juca în turul 3 preliminar cu echipa ucraineană Zorya Luhansk, locul 4 în Ucraina în momentul întreruperii sezonului trecut. Zorya va fi gazda primului meci.
  • Dacă va ajunge în turul 3 preliminar, CFR Cluj va juca împotriva celor de la Shakhtyor Soligorsk, din Belarus. Campioana României ar juca primul meci (4 august) în deplasare.

CFR Cluj întâlnește campioana din Belarus

Shakhtyor Soligorsk este campioana din Belarus în ultimele două sezoane. Anul trecut, echipa din Soligorsk a câștigat campionatul cu un avans de 10 puncte (75-65) față de BATE Borisov.

Shakhtyor Soligorsk are un lot cotat la 12,88 milioane de euro, față de 29,56 în dreptul lui CFR Cluj.

Echipa bielorusă este antrenată de rusul Sergey Tashuev, își desfășoară meciurile europene de pe teren propriu în Turcia, Adapazarı, în contextul războiului Rusia - Ucraina. 

Shakhtyor nu trece printr-un moment ideal: ocupă locul 8 în sezonul curent de campionat, cu 21 de puncte adunate în 12 etape. Liderul BATE are 29 de puncte, dar și 3 meciuri în plus.

Insulele Feroe sau Slovacia pentru FCSB

În cazul în care va trece de Saburtalo, adversara din turul 2 preliminar, FCSB se va deplasa în Insulele Feroe sau Slovacia pentru a treia rundă de calificare.

Adversară îi va fi Vikingur Gøta (locul 3 în sezonul 2021 din Insulele Feroe) sau Dunajska Streda, locul 4 în Slovacia sezonul trecut.

Vikingur, echipă semi-profesionistă, a fost fondată în 2008 și are un lot cotat la 845.000 de euro. FCSB are 11 jucători care valorează pe cont propriu mai mult decât Vikingur!

Dunajska Streda, în schimb, are un lot mult mai valoros, evaluat la 11,7 milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist este mijlocașul central Zsolt Kalmar (800.000 de euro). Numai că 4 dintre cei mai valoroși 6 jucători ai echipei din Dunajska Streda sunt în prezent accidentați!

Adversară din Ucraina pentru CSU Craiova

Dacă nu se împiedică de albanezii de la Vllaznia, CSU Craiova va da peste Zorya Luhansk în turul 3. Echipa pregătită de olandezul Patrick van Leeuwen ocupa locul 4 în Ucraina în momentul în care sezonul 2021/2022 a fost întrerupt din cauza războiului provocat de Rusia.

Conform informațiilor obținute de la un jurnalist din Ucraina, Zorya își va disputa meciul de pe teren propriu din turul 3 preliminar în orașul polonez Lublin.

Zorya are un lot evaluat la 12,08 milioane de euro, 7 milioane sub cota Craiovei. Jucătorul-vedetă este mijlocașul ofensiv Vladyslav Kabaev (26 de ani), evaluat la 1,5 milioane de euro.

Din cauza războiului, Zorya nu a mai jucat un meci oficial din decembrie 2021, un 1-1 cu Dinamo Kiev. De atunci, a disputat doar amicale.

Misiune dificilă pentru Sepsi OSK

Câștigătoarea Cupei României va avea o misiune dificilă și în turul 2 preliminar, acolo unde o va întâlni pe Olimpija Ljubljana, iar lucrurile nu arată mai roz nici pentru următoarea rundă de calificări.

În turul 3, Rijeka (locul 4 în 2021/2022 în Croația) sau Djurgardens (lider în Suedia în sezonul 2022) le vor ieși în cale covăsnenilor.

Pe hârtie, ambele echipe îi sunt superioare lui Sepsi OSK, care se laudă cu un lot evaluat la 14,18 milioane de euro. Suedezii sunt cotați la 16,35 milioane, iar croații stau considerabil mai bine: 22,5.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

„Ofertă cu bani imaginari și plăți până în 2438!” » Barcelona, persiflată pe Twitter de un club din Europa

Atracția Ungaria » Selecționerul a refuzat Premier League pentru națională, dar a și avut un moment când s-a gândit la ruptură! Nu a renunțat!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
kratosdoom
kratosdoom  •  19 Iulie 2022, 18:14
Postat de edward93 pe 18 Iulie 2022, 17:40

Complet eronat! CSU a avut tragerea perfecta! O echipa evaluata la 12 mil care nu a mai jucat de peste juma de an un meci oficial și cel mai important, va fi cap de serie in play-off!!! Zorya e cap de serie in play-off si daca ii elimina, CSU profita de asta! Tragere mai buna de atât nu exista nici dacă alegeau cu mana lor!

esti constient ca zorya aia erau aproape cel mai tare adversar pe care il puteati intalni. aia joaca destul de des in grupele e.l. bine,o sa stearga cu voi pe jos albanezi si aia este. zorya este departe.

kratosdoom
kratosdoom  •  19 Iulie 2022, 00:30
Postat de forumer.47 pe 18 Iulie 2022, 17:37

Oare FC FaciCeSpuneBecali 2003 va face iarasi Romania de ras, in incercarea de a ajunge macar in Intertoto? Intrebarea e care dintre Saburtalo si DAC e noua KARAGANDY?!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcklu2
fcklu2  •  18 Iulie 2022, 19:15

Articol inutil. Nici una din echipele romanesti nu e in situatia de a-si pune problema "da' oare cu cine picam noi turul urmator", din simplul motiv ca n-or sa ajunga in turul urlator.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează