INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SLAVIA PRAGA - CFR CLUJ 0-1

FOTO Dan Petrescu, lângă Sarri, Conte și Valverde » Declarațiile „Bursucului” i-au dat pe spate pe cehi: ce apare în muzeul Slaviei Praga

Dan Petrescu are un motiv în plus de satisfacție după triumful din Cehia +5   FOTO
Dan Petrescu are un motiv în plus de satisfacție după triumful din Cehia

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2022 12:45 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 13:12

CFR Cluj s-a impus pe terenul Slaviei Praga, 1-0, „feroviarii” bifând astfel cea mai importantă victorie europeană din ultimii ani. Arhitectul succesului? Dan Petrescu, același antrenor care se afla pe banca alb-vișiniilor și la ultima dublă cu Slavia Praga, câștigată de cehi în 2019, în play-off-ul UCL (2-0 la general).

Dacă în România spune deseori că nu se simte suficient de apreciat, Dan Petrescu are un motiv în plus de satisfacție după triumful din Cehia.

În incinta muzeului de pe „Eden Arena” din Praga, stau la loc de cinste câteva mici bannere inscripționate cu declarațiile antrenorilor de renume ce au întâlnit Slavia. Printre ei, Antonio Conte, Maurizio Sarri, Ernesto Valverde, dar și Dan Petrescu.

+1 FOTO

Petrescu vorbea la superlativ despre Slavia în 2019

Reprezentații Slaviei, cel mai de succes club din Cehia, au vrut să evidențieze aprecierile pe care diverși tehnicieni le-au făcut la adresa clubului din Praga. Dan Petrescu, mereu generos în a-și lăuda adversarele, spunea despre Slavia, înainte s-o întâlnească în 2019 în play-off-ul Champions League, că „ar fi câștigat Europa League cu un an înainte dacă n-ar fi dat peste Chelsea în sferturi”. 

În presa din România, SuperDan mai afirma la acel moment că Slavia „e cea mai ofensivă echipă pe care a întâlnit-o în 16 ani de antrenorat”.

Aseară, după ce clujenii s-au impus la Praga cu 1-0, în grupele Conference League, Dan Petrescu a spus că „nu știu dacă a câștigat cineva aici, cred că doar Barcelona a făcut-o”. Totuși, în realitate, cehii au alte 4 înfrângeri pe teren propriu în acest an, două cu Sparta Praga, una cu Feyenoord, una cu Karvina.

Acum, Dan Petrescu a remarcat „expoziția” inedită din muzeul Slaviei și nu s-a abținut din a se fotografia alături de afișul ce-i conținea numele.

+1 FOTO

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Dan Petrescu, euforic după victoria din Praga: „Cred că doar noi și Barcelona am câștigat aici”

NOTE GSP Scuffet, aproape de perfecțiune » Notele după victoria uriașă a celor de la CFR Cluj cu Slavia Praga

Antrenorul Slaviei, demoralizat după înfrângerea cu CFR: „Ca să batem o echipă cu un asemenea stil, ar fi trebuit să facem asta”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
Moshu
Moshu  •  07 Octombrie 2022, 19:29
Postat de dakesis pe 07 Octombrie 2022, 15:16

i-au trecut elucubratiile cu tot cu greseli:) Sa stai o viata in Anglia si sa nu reusesti sa vorbesti limba, asta da realizare. Dar stim - e un meci foarte greu cu engleza asta, ''este organizata bine, greu de gasit puncte slabe'':)

Bai draga,Dan Petrescu a facut FOTBAL in Anglia,nu masteratul in limba engleza ! Chiar nu realizezi cit esti de penibil ?

Moshu
Moshu  •  07 Octombrie 2022, 19:27

Acuma daca-mi permiteti o intrebare cu continut vulgar si jignitor la adresa autorului : asa si ? Ce se vrea a fi acest articol ?Doar ati gasit un pretext pentru a arata ca Dan Petrescu n-are 100% dreptate in ce declara ? Pai el nici n-are pretentia asta ! Spune "cred ca n-a cistigat nimeni " si nu ca este absolut sigur ca ce spune el este fix asa ! Pentru voi,in limba romana,acest " cred" nu va spune ca omul nu-i absolut sigur ? Dar deh,acum nu mai aveti ce sa criticati la el si-i cautati nod in...declaratii !

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  07 Octombrie 2022, 19:02
Postat de pErsanu02 pe 07 Octombrie 2022, 13:44

Bravo lui nea Dan. Cu fotbalul lui asa urat ... deocamdata mai bate pe cineva. E adevarat ca ne mai pacalim cativa ani cu victoria asta . Dar macar avem ceva. Vrem nu vrem , e singurul om de fotbal din Romania cu capul pe umeri chiar daca exagereaza cand lauda echipele de fosti bucatari de la malul marilor de prin Europa. Felicitari

Echipele de bucătari, pescari și paznici sunt din ce în mai bine antrenate, mănâncă ambiție cu mămăligă și, după cum se vede le cam rup fâșurile echipelor galonate ale patriei române. Până nu aruncăm și noi blidul cu aroganță nu scăpăm de umilințe...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează