INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - DUNAJKA STREDA 1-0

FOTO + VIDEO FCSB s-a calificat în play-off-ul Conference League, într-o atmosferă fabuloasă pe Arena Națională! Următoarea adversară

FCSB a câștigat și manșa tur cu FCSB - Dunajska Streda, scor 1-0 (1-0 în tur) și s-a calificat în play-off-ul Conference League. +15   FOTO
FCSB a câștigat și manșa tur cu FCSB - Dunajska Streda, scor 1-0 (1-0 în tur) și s-a calificat în play-off-ul Conference League.

Articol de , - Publicat joi, 11 august 2022 22:17 / Actualizat vineri, 12 august 2022 01:00

FCSB a câștigat și manșa tur cu slovacii de la Dunajska Streda, scor 1-0 (1-0 în tur) și s-a calificat în play-off-ul Conference League. 

  • FCSB o va întâlni în play-off pe Viking, reprezentantă a Norvegiei;
  • Turul dintre FCSB și Viking se va juca la București, pe 18 august, iar returul în Norvegia, o săptămână mai târziu
Putem avea 3 echipe în grupe! Adversari accesibili pentru CFR Cluj, FCSB și Craiova în play-off-ul Conference League
PLAY-OFF
Putem avea 3 echipe în grupe! Adversari accesibili pentru CFR Cluj, FCSB și Craiova în play-off-ul Conference League

Cu ce emoții a putut începe FCSB returul cu Dunajska Streda! A tremurat bine transversala porții lui Târnovanu în minutul 10, după ce Balogh era să egaleze situația la general. Șutul său puternic, flămând, a zguduit cu noroc pentru gazde.

Slovacii au continuat să ciupească în banc, însă cu tăria unor peștișori-doctori. Buni pentru terapie, pentru relaxare, mai puțin pentru fotbal. Iar FCSB a simțit moliciunea adversarei. Fără Ovidiu Popescu, accidentat grav în ultima etapă, cu un Crețu bifând abia al doilea meci în 4 luni, a lovit liniștitor.

FCSB, calificare în play-off-ul Conference League

Celălalt Popescu, Tavi, l-a angajat excelent pe Rusu. Vârf, în sfârșit un vârf la echipa lui Dică, a tras bine, la colțul lung, puțin liftat. Mingea a lovit bara și a sărit la Cordea, care a finalizat simplu, cu toată poarta în față (29). Repetăm: pasă cu exteriorul, demarcare de atacant, "scăriță" și gol. Cu 40.000 fani în tribune! Fotbal românesc, tu ești?

40.457 de spectatoriau fost prezenți pe Arena Națională la meciul FCSB - Dunajska Streda

S-a lăsat puțină liniște înainte și imediat după pauză, când doar o intervenție-cârlig marca Edjouma a mai animat tribunele. O automulțumire pe toate palierele, din inelul trei și până la nivelul oamenilor în albastru. Amorțeala a fost scuturată de Olaru. A luat-o la goană de la mijlocul terenului, după ce același Rusu i-a pasat, inspirat, cu pieptul. Însă a șutat imprecis. Putea face 2-0 și din voleu, însă a tras în blocaj.

Dică a readus spiritul european la FCSB

A ratat șansa să dezumfle complet dubla manșă, iar Nicolaescu și Balogh puteau să profite. Basarabeanul, intrat la pauză în echipa oaspete, a fost prins de Tamm după o greșeală a camerunezului Dawa. Apoi, maghiarul a tras pe lângă.

+11 FOTO

Cu 1-0 în tur și 1-0 în retur, FCSB e în playoff. Abia prima dublă manșă câștigată tur-retur de la o dublă victorie contra lui Milsami Orhei în 2019, când lumea arăta cu totul altfel. Va întâlni acolo Viking, locul 3 din ultima ediție a campionatului Norvegiei.

FINAL » FCSB - Dunajska Streda 1-0

FCSB s-a calificat în play-off-ul Conference League!
min. 90: Atmosferă încântătoare pe Arena Națională. Cei 40.000 de specatori au aprins luminile telefoanelor și cântă superb.
min. 86: Adrian Șut vede cartonașul galben. 
min. 85: Octavian Popescu recuperează o minge importantă în defensivă. Dică este un „vulcan” pe margine. 
min. 80: FCSB rămâne în pressing la o aruncare de la margine din treimea adversă. Șut recuperează, îi pasează lui Olaru, iar șutul lui cu piciorul stâng se oprește în plasa laterală. 

Cât de grave sunt accidentările lui Miculescu și Șut: „Are o entorsă de genunchi, se pare că la ligamentul colateral extern”
FCSB - Dunajska Streda 1-0
Cât de grave sunt accidentările lui Miculescu și Șut: „Are o entorsă de genunchi, se pare că la ligamentul colateral extern”

min. 78: Primul cartonaș galben al partidei este văzut de Milan Dimun. FCSB execută rapid, Olaru păcălește întreaga defensivă adversă, dar Rusu este blocat de portar.
min. 75: Ocazie mare ratată de Krstovic. Vârful muntenegrean trimite modest cu capul, din 6 metri, profitând de o ieșire hazardată a lui Târnovanu.
min. 72: Adrian Șut intră în locul lui Andrei Cordea. 
min. 68: Momente de presiune ale slovacilor. Târnovanu a fost testat de 3 ori în ultimele 5 minute. 
min. 65: Olaru combină în viteză cu Oaidă, mingea îi revine, dar șutul este blocat de un apărător. 
min. 57: Darius Olaru preia mingea din propria jumătate, depășește în viteză doi adversari, dar nu mai are putere să finalizeze.
min. 50: David Miculescu nu mai poate continua, din cauza unor probleme la piciorul stâng. A ieșit șchiopătând, cu sânge la un deget. Răzvan Oaidă intră în locul lui. 
A început repriza secundă!

+11 FOTO

S-a terminat prima repriză! FCSB conduce cu 1-0, scor de calificare în play-off-ul Conference League. 
min. 44: Bogdan Rusu ridică întreaga audiență de pe scaune, cu un dribling năucitor, călcâi printre picioarele adversarului.
min. 37: Miculescu se ciocnește din nou de un adversar și are nevoie de îngrjiri medicale.
min. 35: FCSB rămâne în ofensivă și după gol.
min. 28, GOOOL FCSB! 1-0! Fază superbă! Octavian Popescu trimite o pasă genială, la firul ierbii, cu exteriorul, către Bogdan Rusu. Atacantul adus de la Mioveni reia inteligent, peste portar, din unghi. Nimerește bara, dar mingea sare la Cordea, care îndeplinește o formalitate, din 6 metri, în poarta goală. 

Galeria celor de la FCSB, „săgeți” pentru rivalii de la CSA: „40.000 de motive pentru care noi suntem Steaua”
FCSB - Dunajska Streda
Galeria celor de la FCSB, „săgeți” pentru rivalii de la CSA: „40.000 de motive pentru care noi suntem Steaua”

min. 25: Miculescu se resimte după un duel cu un adversar. Își revine rapid, se întoarce în defensivă și blochează prin alunecare un șut periculos. Krstovic recuperează mingea și trage de la 16 metri. Târnovanu reține. 
min. 16: Edjouma câștigă un duel aerian la un corner, dar reia peste poartă. 
min. 10: Szantho zguduie bara transversală cu un șut puternic din interiorul careului. Târnovanu era bătut.
min. 7: Radunovic își păcălește ușor un adversar, apoi centrează pentru Rusu. Lovitura de cap, din 6 metri, nu este precisă.
min. 5: Miculescu este cel mai activ fotbalist al lui FCSB în acest debut de meci. A avut deja două incursiuni periculoase până la marginea careului advers. 
A început partida!

FCSB - Dunajska Streda, echipele de start:

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Olaru - Cordea, Oct. Popescu, Miculescu - B. Rusu 
Rezerve: A. Vlad - Haruț, Fl. Coman, A. Șut, I. Stoica, Lixandru, Fl. Achim, Oaidă, Pantea, Bouhenna, Musi, S. Șerban 
Antrenor: Nicolae Dică

Dunajska Streda: Veszelinov - Risvanis, Mateus Brunetti, Muhamedbegovic - Blackman, Szantho, Kacer, Dimun, Ramadan - Balogh, Krstovic 
Rezerve: Trnovsky, Petras - Ciganiks, Njie, Veselovsky, Moumou, Rymarenko, Davis, Kachut, Nebyla, Carlos Pinto, Nicolaescu 
Antrenor: Adrian Gula

Stadion: Arena Națională

Citește și alte știri despre FCSB:

Ce veste! FCSB a primit confirmarea de la UEFA cu 24h înainte de meciul decisiv cu Dunajska Streda

Gigi Becali a oferit 500.000 de euro pentru unul dintre cei mai râvniți fotbaliști din Liga 1: „Singura ofertă concretă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (179)
Cili
Cili  •  23 August 2022, 23:05
Postat de catalynn pe 12 August 2022, 07:23

Chiar dacă a ratat 11m in prelungiri îl preferăm totuși pe Chipirliu, ales de suporterii Stelei cel mai bun jucător sezonul trecut! Nu am nimic cu Rusu, la vârsta lui decât Mioveni e bun și FC fcsb … :-)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Cili
Cili  •  12 August 2022, 17:45

In afara de ratacitii de la peluza sud..toata lumea e cu steaua adevarata ,cea din superliga ????????????‍☠️ .Daca csa era steaua(si nu e????) ,voi ati fi umplut ghencea la fiecare meci ,asa din orgoliu,sa aratati cine e steaua..dar se pare ca e imposibil,mai mult de 1500 de ooooiii n.am vazut pe stadionul pe care jucati moca.Asa ca ***,sunteti activi doar online si doar pe articolele despre fcsb,iar asta spune multe despre voi????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fecere2
fecere2  •  12 August 2022, 17:40
Postat de catalynn pe 12 August 2022, 07:19

Dacă regretatul Iosif Sava ar fi fost astăzi contemporan cu noi și făcea emisiune in același segment orar cu Măruță, ai ghicit, tizul oltean îl ridiculiza la audiență, demonstrând astfel ce maneaua este ADEVARATA muzică! :-)))

inca suferi si nu te regreta nimeni ...

Vezi toate comentariile (179)
Comentează